
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
مراسم تحلیف دوازدهمین رئیسجمهور اسلامی ایران روز گذشته ساعت ۱۷ در مجلس شورای اسلامی با حضور هیاتهای متعدد بینالمللی و میهمانان ویژه کشوری و لشکری برگزار شد.
حسن روحانی دوازهمین رئیسجمهور کشورمان در حضور روسای مقننه و قضائیه در راستای اجرای اصل ۱۲۱ قانون اساسی سوگند یاد کرده و سوگندنامه را امضا کرد.
روحانی پس از ادای سوگند با اشاره به سالگرد پیروزی انقلاب مشروطه، گفت: امروز چهارده مرداد است،۱۱۱ سال پیش ایران حماسهای نو آفرید. نهضت مشروطیت ایران بهعنوان نخستین قیام ملت خاورمیانه پیروز شد و دو مفهوم قانون و حاکمیت ملی را برای ملت به ارمغان آورد. در واقع نخستین قیام ملی مردم آسیا برای آزادیخواهی در این قاره کهن به انجام رسید. این انقلاب با فراز و نشیبهای فراوانی روبهرو بود که متاسفانه در نهایت به انحراف کشیده شد. ملت ایران برای برقراری آزادی و حکومت قانون فداکاریهای فراوانی کردند. آنها در نهایت انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساندند.
وی با بیان اینکه امروز دوازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران آغاز میشود، یادآور شد: از زمان انقلاب تاکنون عالیترین مقام اجرائی کشور با رای تک تک مردم انتخاب میشود. مردم ایران با خلق حماسه اردیبهشت و حضور در انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر با ما سخن گفته و نظرات خود را علام کردند. آنان با زبان رای خود گفتند چه میخواهند و چه نمیخواهند. آنها با انتخاب مجدد رویکرد و راهی را انتخاب کردند که 4 سال در معرض نقد همگان قرار داشت. از این پس ما باید پاسخگوی رای مردمی باشیم که اعتبار و حیثیت مجددی به ما بخشیدهاند. رای مردم در 29 اردیبهشت یک حادثه نبود، بلکه حاصل یک بلوغ اجتماعی بود. منتخب ملت باید به درستی بداند از میان چه خواستهها و آرایی برآمده است. امروز من بهعنوان رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران مکلف به انجام همه امور مردم ایران هستم. انجام این تکلیف بدون همکاری همه آحاد ملت ممکن نخواهد بود. چراکه این دولت میخواهد دولت معتدلی باشد که نه با هر پرخاشی بترسد وتسلیم شود و نه با هر هیجانی برآشفته شود و بجنگد.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما دولتی مصلح هستیم که در سیاست داخلی و در سیاست خارجی صلح را برجنگ و اصلاح را بر جمود ترجیح میدهیم، افزود: ما همیشه آماده دفاع از ملت خود هستیم اما دفاع را فقط با سلاح ممکن نمیدانیم. ما پشتیبان نیروهای مسلح خود هستیم اما بزرگترین سلاح ما رای ملت ماست. ملتی که بیش از 41 میلیون رای در صندوق دارد هرگز در بنبست قرار نمیگیرد. این رای نه تنها پشتوانه دولت و مجلس، بلکه پشتوانه ارتش و سپاه ما نیز است. در کشور ما حاکمیت دوگانهای وجود ندارد.
روحانی با بیان اینکه باید بپذیریم که نیازمند درک مشترک و توافق عملی بر سر مسائل ملی، مصالح ملی و فرصتهای ملی هستیم و روی آوردن به تفاهم ملی و همکاری ملی ضرورتی تاریخی است، یادآور شد: باید بدانیم همه ما در این دریای طوفانی یک کشتی و یک کشتیران داریم و باید با قطبنمای خاص ملت و سربلندی ایران اسلامی با هم تلاش کنیم. مردمسالاری دینی تنها دستاورد نظام جمهوری اسلامی نبوده و این نظام به توفیقات بزرگ دیگری نیز دست یافته است. توفیقاتی همچون استقلال کشور، امنیت بینظیر، اقتدار نیروهای مسلح و توسعه توان دفاعی که موضوع قابل توجه در میان مردم منطقه است، حاصل پایداری ما در سیاست حمایت از مظلوم و هزینه دادن در راه آن بوده و همچنین ارتقاء موقعیت کشور در نظام بینالمللی که نتیجه پیروی از اصول حکمت، عزت و مصلحت در سیاست خارجی بوده است.\
رئیسجمهوری با تاکید بر لزوم فراهم آوردن برخی مقدمات برای انجام اصلاحات اقتصادی است، گفت: از ابتدای دولت یازدهم مسیری هشت ساله را برای انجام اصلاحات اقتصادی طراحی کردیم و در چهار سال ابتدایی یعنی در دولت یازدهم دستیابی به ثبات اقتصادی در داخل و ایجاد تعامل پایدار و بلندمدت با کشورهای دنیا را بهعنوان پیشنیاز انجام اصلاحات هدفگذاری کردهایم و دست خود را برای همراهی در اجرای برنامه مهم خود به سوی همه اقشار مردم و جریانات سیاسی و اجتماعی دراز میکنیم. امروز مردم شریف کشور از همه ما انتظار دارند که نشان دهیم میتوانیم با وجود اختلافنظرها، حول تشخیص مسائل اصلی کشور و یافتن راهحل برای آنها همفکری کنیم و با سازوکارهای موجود در جمهوری اسلامی ایران و با هدایت رهبری معظم انقلاب برای سیاستگذاری و اقدام به یک اتفاقنظر دست یابیم و نشان دهیم که مسائل فرعی و جنجالهای سیاسی ما را از مسائل اصلی کشور باز نمیدارد.
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در آیین تحلیف دوازدهمین ریاست جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی ضمن خیرمقدم به روسای جمهور و سران کشورهای مختلف خارجی و همچنین مسوولان نهادهای بینالمللی از جمله اتحادیه اروپا، اکو، اجلاس بینالمجالس و شورای همکاری کشورهای اسلامی، گفت: ملت ایران باوجود همه دشمنی قدرتهای بزرگ در مسیر استقلال از مشروطه تاکنون از پای نایستاده و با برپایی انقلاب اسلامی به اهداف استقلالطلبانه خود نائل آمده است.
وی افزود: در طول سالهای پس از انقلاب ۳۶ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران انجام شده و 12 دولت ، 10 مجلس و 5 دوره خبرگان رهبری به انتخاب مردم تشکیل شده که نشاندهنده عمق مردمسالاری دینی در کشور ماست. همچنین انتخابات اخیر ریاست جمهوری با ۷۲ درصد مشارکت مردمی عمق مردمسالاری دینی و مشارکت مردم در سرنوشت خود و تعامل با نظام اسلامی را نشان میدهد که از دوراندیشی امام (ره) حکایت میکند و با این تدبیر از استقرار استبداد جلوگیری کرد.
لاریجانی تصریح کرد: در آستانه استقرار دولت دوازدهم و در فضای آشفته منطقهای، ایران از امنیت پایدار برخوردار است. تلاش مسوولین و پایمردی ملت امنیت بیشتری را در سالهای آینده نوید میدهد. همچنین همکاری قوای سه گانه در کشور زمینه مساعدی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توسعه همهجانبه فراهم نموده است.
وی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی از توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توسعه صادرات حمایت میکند و امید دارد دولت با تدبیر و نگاه واقع بینانه و رویکرد توسعه ای در مسیر پیشرفت و تعالی کشور موفق باشد و مجلس نیز در این مسیر نظارت خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای دولت دوازدهم ابراز امیدواری کرد که با تعامل دولت جدید و مجلس، دولت در چارچوب قوانین و قانون برنامه ششم توسعه مسائل کشور را سامان داده و موجبات تعالی کشور را فراهم کند.