علیاکبر صفایی مشاور مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: متاسفانه کارگران عرشههای .سنتی مورد غفلت تاریخی قرار گرفتهاند و باید مورد حمایت قرار بگیرند
صفایی با اشاره به شرایط کاری دشوار این کارگران تصریح کرد این کارگران معمولا درآمد ثابتی نیز ندارند و تنها با هربار سفر دریایی دستمزدی دریافت می کنند و حتی بازنشستگی نیز ندارند. متاسفانه با این شرایط سخت این کارگران از خدمات بیمه تامین اجتماعی محروم هستند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی نفتکش با بیان اینکه خن کاران یا کارگران تخلیه فعال در عرشه شناورها نیز از جمله اقشار ضعیفی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند گفت: خن کاران هم علیرغم شرایط سخت کاری که با آن روبرو هستند از بیمه تامین اجتماعی محرومند. به همین دلیل سازمان بنادر و دریانوردی تصمیم گرفت در این زمینه کمیته ملی تشکیل دهد.
صفایی درباره سازوکار سازمان بنادر برای بیمهشدن این کارگران نیز اظهار داشت: خوشبختانه ظرفیتهای خوبی در قانون هدفمندی یارانه ها در رابطه با پوشش گسترده بیمه تامین اجتماعی برای اقشار کم درآمد وجود دارد. بر اساس این ظرفیتها میتوان سهم کارفرما را متغیر کرده و کاهش داد. سهم کارگر را نیز بر اساس مکانیزمهای موجود در بیمه خویشفرما کاهش داده میشود.
صفایی با بیان اینکه همه تصمیمات و هماهنگیهای لازم توسط تیم کارشناسی دو سازمان تامین اجتماعی و سازمان بنادر و دریانوردی گرفته شده گفت: امروز چهارشنبه مدیران عامل سازمان های بنادر و دریانوردی و تامین اجتماعی در یک جلسه مشترک بر سر مدل اجرایی بیمه کارگران شناورهای سنتی و خن کاران به توافق نهایی دست پیدا میکنند چرا که مدل این بیمه ویژه است و باید سازوکار تازهای برای آن تهیه کرد.