
یامداد جنوب- مهدی محمدی:
آغاز به کار شوراها از یک شهریور کلید خورده و این در حالی است که در سراسر استان بوشهر ترکیب هیاترئیسه و سرپرست شهرداری نیز با کم و بیش اختلافات و رایزنیها به نتیجه رسیده، اما تداوم اختلافات بر سر تعیین سرپرست شهرداری در یکی از شهرهای استان که دیگر زبانزد همه شده و میتوان از آنها در قالب یک ضربالمثل یاد کرد، شهر آبپخش است که با دخالتهای بیجا بهجای پیشرفت، در حال پسرفت است. متاسفانه مردم آبپخش در حال دادن هزینه سنگین برای منافع چند نفر انگشتشمار هستند. انتخابات شورای پنجم با پیروزی پنجنفر همراه بود.
همانگونه که در دوره چهارم هیچ شورایی وجود نداشت و شهردار با پشتوانههای خاص همه کارهایش را بدون مصوبات قانونی شورا انجام میداد و حتی ادعای استاندار برای رسیدگی به این مشکلات (در روزی که تصمیم گرفت از اعضای شورای شهر نخلتقی انتقام بگیرد) هم کارساز نبود. این بار اما در شورای پنجم در حالی که قانون میگوید باید یک نفر سرپرست شود، اما دو نفر دیگر حاضر به شرکت در جلسه نشده تا به این ترتیب جلسات به حدنصاب نرسد و سرپرست تعیین نشود. گزینه مدنظر یکی از این دو نفر، فردی است که گفته میشود یک فامیل قدرتمند در استانداری دارد و به هر شکل شد، میخواهند برای رسیدن به مسائل و اهداف خاص، او را سرپرست شهرداری آبپخش کنند. این در حالی است که شهرداری آبپخش نزدیک به پنج میلیارد تومان بدهی دارد و بر اساس گزارشهای رسیده به بامداد جنوب، بیشتر ماشینآلات این شهرداری هم از کار افتاده است. از سوی دیگر این روزها که فصل تخصیص بودجه است، هر کسی که سرپرست شود، میتواند پولهایی که به صورت سفارشی از استانداری میرسد را هزینه کند و چیزی برای شهردار نماند!
از روزی که شورای شهر پنجم شکل گرفته است، دو عضو شورا حاضر به شرکت در جلسه نشدهاند. سه نفر دیگر بر اساس قانون اکثریت را داشته و میتوانند سرپرست را تعیین کنند، اما با توجه به همه شواهد، از جایی دستور میرسد که به جلسه نروند، هر چند مصطفی رضایی چندین بار قول شرکت در جلسه را داده بود، اما دوستان و نزدیکان شهردار پیشین که هنوز هم امیدوار هستند که او را با لطایفالحیل شهردار ببینند!!! وی را از رفتن به جلسه منع میکنند. او روز گذشته قول داده بود که به هر شکل ممکن دوباره به شورا برود تا جلسه به حدنصاب قانونی برسد.
با این حال، روی سخن با عبدالخالق تمّاری است که مشخص نیست چرا اصرار دارد فردی بنام عبدالشیخی سرپرست شود! آیا او که یک نفر است این حق را دارد که نظرش را بر سه نفر دیگر تحمیل کند؟ چرا آقای تمّاری که منتخب مردم آبپخش است باید به گونهای رفتار کند تا کار مردم بر روی زمین بماند؟ آیا راضی کردن افراد منفعتطلب در استانداری بر رفع مشکلات مردم، ارجحیت دارد؟
بر اساس قانون، اگر اعضای شورا تا شش بار در جلسات حضور پیدا نکنند، رئیس شورا باید به فرمانداری نامه نوشته با اعلام غیبت آنها راه را جهت سلب عضویت فراهم کند. اما مشکل اینجاست که فرماندار هم خود منافعی دارد. او که شهرستان دشتستان را به ویرانهای تبدیل کرده و نمیخواهد دست از سر مردم این شهرستان بردارد، در یکی از جلساتی که با اعضای شورای شهر آبپخش داشته، با دخالت غیرقانونی و طرفداری از اقلیت از آنها میخواهد که گزینه پیشنهادی خود برای سرپرستی شهرداری را تغییر دهند! این درخواست بدون شک با منافع همان فرد مشکوک در استانداری یکی است و شما میتوانید سرنخ را گرفته و این معمای ساده را حل کنید.
البته فرماندار نامحبوب دشتستان که در هفته دولت هم دستش بسیار خالی است و پروژه دندانگیری برای افتتاح ندارد –او پس از افتضاح کلنگزنی کارگاه مواد شیمیایی در آبپخش باید از کار برکنار میشد- چند روز پیش با دخالت در مسایل شورای شهر برازجان هم آنها را از ساختمان شورا بیرون میکند تا جلساتشان را در جای دیگری برگزار کنند. بامداد جنوب گزارشی مبسوط در این زمینه تهیه کرده است که در همین هفته با جزئیات در اختیار علاقمندان قرار خواهد داد تا عیار مدیریت در دشتستان بیش از پیش سنجیده بود.
با این حال، در گزارشهای دیگری که تا کنون در حوزه شهرداریها منتشر کردهایم، بارها به این مساله اشاره و تاکید کردیم که شهرداری جای باندبازی و سیاسیکاری نیست. در هر شهرداری که شهردار براساس ملاکهای سیاسی انتخاب شده، حاشیهها نیز بیشتر بوده و به دنبال حاشیهها، خبری از خدمات شهری و هزینههای بیتالمال و توسعه شهری نیست.
اختلافات و حاشیهها در شورای چهارم آبپخش یکی از پرتنشترین شوراها در طول تاریخ استان بود که ما در گزارشهایی مفصل بدان پرداختیم و در خصوص رانتخواریهای پشت پرده مسوولان استان هشدار دادیم اما گوش کسی بدهکار نبود، چون کسی به فکر مردم نبود. اقدامات بدون مجوز شهردار آبپخش، مشخص نبودن هزینهکردهای شهرداری و گزارش ندادن به شورا، به پایان رسیدن ریاست مصطفی رضایی و تشکیل نشدن جلسات شورا از جمله مهمترین مشکلات مطرح در شورای چهارم بود که به شورای پنجم هم راه پیدا کرده و در صورت بیتوجهی به آن، تبعات منفی غیر قابل جبرانی در پی خواهد داشت.
شورای پنجم شهر آبپخش متشکل از بهرنگ عباسی، فرخ عباسی، حسن صمصامی، مصطفی رضایی و عبالخالق تماری در گیر و دار دخالتها و فشارهای افراد پشت پرده بر سر تعیین شهردار اختلاف نظر دارند و این اختلاف نظرها مانع از تشکیل جلسه برای تعیین شهردار میشود. دودستگی در شورای آبپخش در حالی ادامه دارد که گزینه بهرنگ عباسی، فرخ عباسی و حسن صمصامی، مشخص است. گزینه عبدالخالق تماری، مدیر امور حقوقی شهرداری (آقای عبدالشیخی) است و مصطفی رضایی نیز محکم و استوار به دنبال ابقای یار دیرینه (حسین عباسی) است. ناگفته نماند گزینه نخست مصطفی رضایی حسین عباسی و گزینه دوم او عبدالشیخی است. همانگونه که گفتیم، شاید نسبت خویشاوندی عبدالشیخی (مدیر امور حقوقی شهرداری) با شخصی با در استانداری معادلات سیاسی پشت پرده را بیشتر روشن کند. عبدالشیخی که فامیل نزدیک (____) است که یکی از اقوام بسیار نزدیکش را هم در یکی دیگر از شهرهای دشتستان با فشار میخواهد شهردار کند!
در لحظاتی که روزنامه برای چاپ میرفت، خبردار شدیم که آقای رضایی و تماری بالاخره به شورا رفتهاند و سرپرست شهرداری هم تعیین شده است. آنچه در بالای این گزارش مورد تاکید قرار دادهایم، امیدواریم که از این بهبعد اشتباه باشد و مسیر همان شود که هر پنج عضو محترم شورا برای حل مشکلات شهر گرد هم آمده و بدون درنظر گرفتن منافع و مصالح این فرد یا آن گروه، به فکر حل مشکلات مردم شهر آبپخش باشند که با حضور پای صندوقهای رای، به مدت چهار سال سکان شهر را به آنها دادند.
آنچه در بالا نوشته شد، گزارش یک خبرنگار بود. ما امیدواریم که اعضای شورا، بدون توجه به نقطهنظرات فرماندار، کارمند دفتر شهری استانداری، فامیلهای دور و نزدیک، اقوام و خویشان فلان مسوول... کار خودشان را انجام دهند.