بوشهر برنامه‌ای برای افزایش تولید ندارد
کد خبر: ۹۷۶۷
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۶ - ۰۱ آبان ۱۳۹۶
پیش‌بینی رشد جهشی میگو تا دو سال آینده؛

بوشهر برنامه‌ای برای افزایش تولید ندارد

بیش از یک ماه است که برداشت میگوی پرورشی در قطب تولید میگوی کشور آغاز شده است. هرچند که در سال‌های اخیر تولید میگو در بوشهر به‌علت بیماری‌های ویروسی دچار مخاطراتی شد، با این حال، تولیدکنندگان بوشهری با میانگین تولید سالانه بیش از 15 هزار تن میگو، بیش از 70 درصد میگوی کشور را که چیزی در حدود 22 هزار تن است، تولید می‌کنند.
بوشهر برنامه‌ای برای افزایش تولید نداردبامدادجنوب- ابوذر راستین:
بیش از یک ماه است که برداشت میگوی پرورشی در قطب تولید میگوی کشور آغاز شده است. هرچند که در سال‌های اخیر تولید میگو در بوشهر به‌علت بیماری‌های ویروسی دچار مخاطراتی شد، با این حال، تولیدکنندگان بوشهری با میانگین تولید سالانه بیش از 15 هزار تن میگو، بیش از 70 درصد میگوی کشور را که چیزی در حدود 22 هزار تن است، تولید می‌کنند. صنعت میگو یکی از صنایعی است که خوشبختانه کشورمان به‌علت شرایط آب و هوایی و همجواری با خلیج همیشگی فارس، از مزیت‌های رقابتی خوبی برای آن در بازارهای صادراتی برخوردار است. کیفیت میگوی کشور به‌خصوص میگوی بوشهر نیز برای مقاصد صادراتی، قابل قبول بوده و محصول تولیدی ایران با وجود تائیدیه‌های بهداشتی، با استقبال کشورهای اروپایی مواجه می‌شود. به‌همین دلیل در سال‌های گذشته، مسوولان شیلات کشور به‌دنبال افزایش ظرفیت‌ تولید میگو از طریق فراهم کردن و توسعه زیرساخت‌ها، جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، جذب تکنولوژی‌های خارجی و... بوده‌اند.

در همین زمینه، روز گذشته معاون آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران از رشد جهشی تولید میگوی پرورشی کشور تا دو سال آینده خبر داد. 
صحبت‌های این مقام مسوول نشان از عزم جدی دولت برای افزایش ظرفیت‌های تولیدی میگو در کشور دارد اما این‌که سهم هر استان در این افزایش تولید چقدر خواهد بود، جالب توجه است. البته در این زمینه، هنوز هیچ اطلاعاتی موثقی در دسترس نیست اما نگاهی به سرمایه‌ها و تکنولوژی‌های جذب شده و قراردادهای شیلاتی منعقدشده در پسابرجام نشان می‌دهد که استان بوشهر هیچ سهمی در این افزایش تولیدها نخواهد داشت، زیرا معدود تفاهمنامه‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش شیلات کشور صورت گرفته، مربوط به استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جزیره قشم بوده است.

حسینعلی عبدالحی با اشاره به توسعه صنعت پرورش میگو در کشور گفت: در حال حاضر پرورش‌دهندگان و تولیدکنندگان میگوی پرورشی به بلوغ تولید رسیده‌اند، ضمن این‌که رغبت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی نسبت به صادرات میگوی پرورشی افزایش یافته است. در حال حاضر پرورش‌دهندگان و فعالان در امر پرورش و صادرات میگوی پرورشی از سود قابل قبول و معقولی با سرمایه‌گذاری در این بخش از صنعت شیلات برخوردار هستند.
به‌گفته وی، در سازمان شیلات ایران، پرورش‌دهندگان موفق شده‌اند با استفاده از دانش و تکنولوژی در امر تولید و آگاهی نسبت به چگونگی کنترل بیماری، هر ساله نسبت به تولید هرچه بیشتر میگوی پرورشی اقدام کنند.
این مقام مسوول با اشاره به این‌که همکاری سازمان شیلات ایران و سازمان دامپزشکی نیز نقش بسیار مهمی در کمک به پرورش‌دهندگان در راستای کنترل بیماری از طریق افزایش نظارت‌ها، داشته است، تاکید کرد: ظرف حداکثر دو سال آینده شاهد رشد جهشی در تولید میگوی پرورشی کشور خواهیم بود. امسال پیش‌بینی کرده بودیم که تولید میگوی پرورشی حداقل به 30 هزار تن برسد اما بنا به دلایلی ممکن است تولید نهایی میگوی 96 به 27 هزار تن برسد.

عبدالحی با اشاره به این‌که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، تولید سالانه میگوی پرورشی ایران تا پایان برنامه ششم توسعه باید به 60 هزار تن برسد، افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در راستای افزایش سطح زیرکشت در استان‌های تولید‌کننده میگو این رقم دست‌یافتنی است.
این مقام مسوول در سازمان شیلات ایران در گفت‌وگو با شبکه اطلاع‌رسانی جامعه دریایی (مانا)، بیماری‌های ویروسی را مهم‌ترین مشکل پیش روی پرورش‌دهندگان اعلام کرد و گفت: با بالا بردن سطح دانش پرورش‌دهندگان می‌توان این مشکل را برطرف کرد. در اوایل تولید میگو حدود ۱۲ هزار تن در سطح زیر کشت چهار هزار و ۷۰۰ هکتاری تولید می‌شد اما با اقدامات موثری که از سوی شیلات کشور صورت گرفته، با افزایش بیش از دو برابری سطح زیر کشت، رقم تولید سالانه میگوی به بالای 25 هزار تن رسیده است. در سال گذشته بیشترین تولید میگو به ترتیب در استان‌های بوشهر، هرمزگان، گلستان، خوزستان و سیستان و بلوچستان صورت گرفت.

وی با اشاره به این که استان بوشهر همواره بیشترین میزان تولید میگوی پرورشی کشور را به‌خود اختصاص می‌دهد، یادآورشد: سال گذشته به‌دلیل شیوع بیماری لکه سفید در مزارع استان بوشهر، تعداد زیادی از میگوهای تولید این استان نابود شدند که به این ترتیب مجموع تولید کاهش یافت.
عبدالحی در ادامه گفته‌های خود به تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در صنعت شیلات ایران اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر همایش‌های مختلفی با همراهی کشورهای فرانسه، نروژ، چین و تایلند برپا شده که هدف از برگزاری چنین همایش‌هایی ارتباط کشور‌ها با یکدیگر در زمینه توسعه تولید آبزی و همکاری کشور‌ها با یکدیگر بوده است. چندین پروژه با کشورهای مختلف منعقد شده است که مهم‌ترین آن همکاری با کشور فرانسه در قشم برای راه‌اندازی یک مرکز تکثیر ماهیان دریایی بوده و دیگری مربوط به پرورش میگو در هرمزگان با همکاری یک شرکت دیگر از این کشور بوده است. همچنین سرمایه‌گذاری یک شرکت دیگر فرانسوی در زمینه تولید قزل‌آلا انجام شده و شرکت‌های بزرگ تایلندی برای مذاکره با ایران در زمینه شیلات علاقه نشان داده‌اند و چندین سفر برای بازدید از روند تولید آبزی در کشور صورت گرفته و مذاکراتی در حال انجام است.

نظرات بینندگان