
بامداد جنوب: «ایرانخودرو قیمت برخی از محصولات خود را گران کرد»، «قیمت محصولات گروه خودروسازی سایپا افزایش یافت»، «پارسخودرو و زامیاد قیمت محصولات خود را افزایش دادند»، «محصولات کرمانموتور هم گران شد» و... .
این تیترها نمونهای از تیتر خبرها و گزارشهای یکی دو ماه اخیر کشور است که صفحه خبرگزاریها و روزنامههای کشور را بهخود اختصاص داده است با این حال در این مدت، هیچ حرف یا مصاحبهای از نهادهای مسوول مانند سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان به میان نیامده است. قیمت خودرو در کشور در حالی با شیب بالایی رو به افزایش است که مصرفکنندگان از قیمت بالای این خودروها رنج برده و نسبت به آن معترض هستند.
هنوز زمان زیادی از تشکیل کمپین نخریدن خودروی صفر ایرانی نگذشته که بار دیگر اعتراض مردم به قیمت بالا و کیفیت معمولی محصولات خودروسازان ایرانی بلند شده است. معترضان به این گرانی معتقد هستند که محصولات خودروسازان داخلی با توجه به کیفیتی که دارند باید از قیمت بسیار پایینتری برخوردار باشند و مدتهاست که منتظر کاهش قیمت خودروهای داخلی ماندهاند، با این حال قیمت این محصولات روز به روز بیشتر میشود.
در همین خصوص، یک شهروند بوشهری ضمن اعتراض به کیفیت پایین خودروهای داخلی به بامداد جنوب گفت: واقعا برای ما بسیار تعجببرانگیز است که چگونه میشود زمانی که مردم به خودروهای داخلی معترض هستند و از کیفیت پایین و قیمت بالای آنها مینالند، باز هم قیمت آنها افزایش یابد.
یک شهروند دیگر نیز در پاسخ به این سوال که نظر شما درخصوص افزایش قیمت خودروهای داخلی چیست، بیان کرد: مدتهاست که قصد دارم خودرو بخرم اما قیمت خودرو بالاست. الان هم که قیمتها بار دیگر افزایش یافته و کلا از فکر خرید خودروی صفر خارج شدم. واقعا کسی نیست که به فریاد مردم برسد؟
در همین زمینه، یک کارشناس صنعت خودرو نیز با بیان اینکه خودروسازان در چند ماه اخیر در چند مرحله محصولاتشان را گران کردهاند اما خبری از سازمانهای نظارتی و مدافع حقوق مصرفکننده نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه خودروسازان همچنان از انحصاری بودن بازار این محصول سوءاستفاده کرده و همچنان بر طبل گرانی میکوبند.
امرالله امینی با اشاره به اینکه متاسفانه در شرایطی شاهد سکوت سازمانهای نظارتی بهویژه سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان هستیم که خودروها بهصورت غیر منطقی در حال گران شدن هستند، ادامه داد: سازمانهای نظارتی باید بهسرعت وارد عمل شده و خودروسازان را بازخواست کنند که به چه علت بهصورت پی در پی قیمت محصولات خود را افزایش میدهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان تصریح کرد که افزایش قیمت باید بهواسطه افزایش کیفیت، ایمنی، رفاه و آپشن خودروها اتفاق بیافتد. خودروسازان اگر اقدام جدیدی در این رابطه کردهاند به مردم اعلام کنند تا آنها نیز متوجه دلایل گرانیهای اخیر شوند اگر نه قیمتها را به نرخهای پیشین کاهش دهند.
به گزارش ایسنا، گروه خودروسازی سایپا ابتدای هفته جاری هشت محصول خود را گران کرد. از روز گذشته نیز شرکت کرمان موتور چهار محصول خود را گران کرده است. ایرانخودرو، پارسخودرو و زامیاد نیز در حدود دو ماه گذشته محصولات خود را گران کردهاند.
گفتنی است، روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت از انحصاری نبودن بازار خودرو خبر داده و از اتاق بازرگانی درخواست کرد که به صنعت خودرو ورود کنند.