کد خبر: ۱۶۷۹۷
۱۵:۴۸
۱۴۰۴/۱۰/۰۲
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر:

جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی در بوشهر برگزار خواهد شد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری «جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی» با محوریت ترویج معارف، فرهنگ و سبک زندگی رضوی خبر داد.
گلاره جلالی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری «جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی» با محوریت ترویج معارف، فرهنگ و سبک زندگی رضوی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری بامداد 24، محمد‌حسین زندویان سه شنبه 2 دی 1404 در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: این رویداد فرهنگی در ادامه جشنواره سال گذشته برگزار می‌شود و رایزنی‌های اولیه آن برای سال جاری انجام شده است.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای تقویت بخش هنری جشنواره تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌هایی برای برگزاری هم‌زمان بخش هنری در سطح ملی انجام شد، اما به‌دلیل محدودیت رشته‌ها و برنامه‌ریزی‌ قبلی استان‌ها، این امر در سال جاری انجام نشد. اما در سال آینده و در صورت فراهم شدن شرایط، رشته‌هایی مانند عکاسی، فیلم، تئاتر، هنرهای تجسمی و خوشنویسی به جشنواره اضافه خواهد شد تا جشنواره‌ای جامع در حوزه فرهنگی و هنری برگزار شود.

زندویان خاطرنشان کرد: هدف اصلی این جشنواره، استفاده از ظرفیت داستان‌نویسی برای انتقال مفاهیم دینی به کودکان و نوجوانان و شناسایی نو قلم‌ها و افراد مستعد در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر کم بودن و اهمیت تولید آثارویژه کودک و نوجوان اظهار کرد: تولید محتوا در این حوزه از سخت‌ترین بخش‌های فرهنگی و هنری است و نیازمند شناخت روحیات، نیازها و زیست‌ جهان کودک و نوجوان همراه با نگاه تربیتی، آموزشی و در عین حال جذاب و سرگرم‌کننده است؛ حوزه‌ای که در سطح کشور نیازمند کار جدی‌تر و مستمر هستیم.

زندویان گفت: هدف اصلی این جشنواره پرورش فرهنگی و علمی نسل است. کودکان و نوجوانان آینده‌سازان جامعه هستند و ضروری است با برنامه‌ریزی فرهنگی هدفمند، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، آداب و سنت‌ها و هویت دینی در آنان تقویت شود.

وی درباره محورهای موضوعی جشنواره تصریح کرد: موضوع محوری جشنواره، امام رضا(ع) است و آثاری با محورهایی همچون معارف و سبک زندگی رضوی، فرهنگ زیارت، جلوه‌های مهربانی در سیره امام رضا(ع)، نقش خانواده و توجه ویژه به کودک و نوجوان پذیرفته می‌شود. جشنواره در دو رده سنی کودک و نوجوان و در بخش‌های داستان کوتاه و داستان بلند به‌صورت مجزا برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی  در خصوص جوایز، تندیس و تقدیرنامه برگزیدگان هر بخش گفت: جوایز برای بخش‌های کودک، نوجوان و داستان بلند تعیین شده‌اند که شامل لوح تقدیر و مبالغی مشخص برای نخستین، دومین و سه‌مین مقام است؛ همچنین جایزه مردمی با حضور گسترده شرکت‌کنندگان وجود دارد و برخی آثار برگزیده به‌صورت مستقل از میان داوران و رأی مردم انتخاب می‌شوند..

زندویان با اشاره به اضافه شدن بخش جدید جشنواره افزود: امسال بخش «جایزه مردمی» به جشنواره افزوده شده است که علاوه بر انتخاب مستقل آثار برگزیده، درصدی از آرای مردمی در نتایج نهایی هیأت داوران نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی همچنین در خصوص خروجی‌های جشنواره خاطرنشان کرد: خروجی اصلی جشنواره چاپ آثار برگزیده به صورت کتاب است تا در سطح ملی توزیع شود. این خروجی از سوی بنیاد امام رضا پیگیری می‌شود و نخستین تجربه از چاپ کتاب‌های مرتبط با آثار برگزیده به‌صورت ملی است. نحوه توزیع و تیراژ در حال نهایی شدن است.

زندویان درباره هیئت و مدیریت جشنواره عنوان کرد: دبیر تخصصی جشنواره دکتر مجید عابدی و اعضای هیئت اندیشه ورز شامل دکتر بشیر علوی، دکتر عباس‌نژاد و دکتر رضا معتمد هستند.

وی درباره زمان‌بندی جشنواره افزود: فراخوان جشنواره از اول آذرماه منتشر شده و مهلت ارسال آثار تا ۱۵ دی‌ماه تعیین شده بود، اما با توجه به استقبال گسترده از سراسر کشور، احتمال تمدید این مهلت وجود دارد که در صورت تصمیم‌گیری نهایی، زمان جدید داوری و برگزاری جشنواره متعاقباً اطلاع‌رسانی خواهد شد.

زندویان یادآور شد: علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را به آدرس اینترنتی portal.shamstoos.ir ارسال کنند.

 

ارسال نظر
مهمترین اخبار