چند نکته پیرامون مجلس دهم
کد خبر: ۳۹۰۳
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۵

چند نکته پیرامون مجلس دهم

باور همه آن است که مجلس دهم می‌توانست بسیار قوی‌تر، کارآمدتر و تاثیرگذارتر و به عبارت کامل، عصاره ملت باشد اما واقعیت‌ها در عرصه سیاسی کشور ما نکته دیگری است و احترام به نهادهای نظارتی که قانون حکم کرده است، در درجه اول اهمیت است و ...
بامدادجنوب- کریم جعفری: امروز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شروع به‌کار خواهد کرد. مجلسی که بر اساس همه پیش‌بینی‌ها به شکل تقریبا کاملی پوست انداخته و نو شده است. البته این نو شدن، با هزینه گزافی همراه بوده است، چراکه باعث شده تا بخش بزرگی از نیروهای با تجربه با همت کامل شورای محترم نگهبان به بهانه‌های مختلف از حضور در آن باز بمانند و مردم از میان گزینه‌هایی که به باور فقهای محترم شورای نگهبان، مشکلی نداشتند انتخاب کنند.
باور همه آن است که مجلس دهم می‌توانست بسیار قوی‌تر، کارآمدتر و تاثیرگذارتر و به عبارت کامل، عصاره ملت باشد اما واقعیت‌ها در عرصه سیاسی کشور ما نکته دیگری است و احترام به نهادهای نظارتی که قانون حکم کرده است، در درجه اول اهمیت است و با احترام به همین تصمیمات هم بود که ما به‌عنوان شهروند پای صندوق‌های رای رفته و به نامزد مورد نظر خود رای دادیم.
شاید کسانی که راهی پارلمان اسلامی ما شده‌اند، مورد توافق کلی ما نباشند اما این عدم توافق نباید باعث آن شود که در مسیر حمایت از آنها کمترین تعللی به‌خود به خرج دهیم. اگر قرار است که ناآشنایی، ضعف و شاید هم بی‌انگیزگی از هم‌اکنون بر نمایندگان مجلس دهم سایه افکند، به هیچ عنوان مجلس موفقی نخواهد بود. واقعیت‌های موجود در عرصه سیاسی و قانونگذاری در کشور ما این نکته را ثابت کرده که اگر نماینده دارای ثبات رای، ثبات فکر و ثبات در مردمداری و مشورت‌پذیری باشد، بدون‌شک می‌تواند دوره نمایندگی عالی را تجربه کند.
هر چند فردا قرار است که مجلس ترکیب هیات رئیسه خود را بشناسد و باز هم ما به این انتخاب احترام می‌گذاریم، اما چند نکته است که در شروع دوره دهم مجلس باید به آن اشاره شود:
مجلس به‌عنوان نماد ملت باید خارج از مرده باد زنده باد، حرکت کند. ما نیازی به حرکت‌های سیاسی آنچنانی از نمایندگان نداریم، وظیفه اصلی آنها قانونگذاری است.
نمایندگان در فرصتی که دارند سعی کنند قوانینی را تصویب کنند که کمترین مشکلات را داشته باشد، قانونی که تبصره بخورده و اصلاح شود، قانون سالمی نیست.
نمایندگان از هم‌اکنون برای برون رفت از بحران موجود در کشور به‌خصوص در حوزه اقتصاد مقاومتی و برطرف کردن مشکل بیکاری با دولت همکاری لازم را به‌عمل بیاورند. البته این معنی وکیل‌الدوله شدن نمایندگان مانند دوره هشتم نیست.
کسانی که عنوان منتخب مردم را دارند، سعی کنند با استفاده از ظرفیت‌های خوب کارشناسی در بدنه مجلس مانند مرکز پژوهش‌ها، طرح‌های توسعه‌ای، زیرساختی و درازمدت را به‌گونه‌ای تصویب کنند که باری از دوش کشور برداشته شود.
به‌عنوان نکته بعدی باید یادآور شویم که نمایندگان با اهل فکر و اندیشه در حوزه انتخابیه خود ارتباط تنگاتنگی برقرار کنند تا بتوانند مشکلات را به شکل بهتری بررسی و مورد ارزیابی قرار دهند. مشکلات کلان کشور، بخش عمده‌ای از آن در سطح اندک است.
با این تفاصیل، به‌نظر می‌رسد در دوره‌ کنونی، نمایندگان وظیفه بسیار سنگین‌تری بر عهده دارند و در صورتی که شخصیت و جایگاه خود را به عده دیگری در مجلس نفروخته و با تدبیر، حکمت و تعقل رفتار کنند، بدون شک موفق خواهند شد، در غیر این صورت، مجلس دهم هیچ تفاوتی با سه مجلس پیشین خود نخواهد داشت. 

برچسب ها: بامدادجنوب ، سرمقاله
نظرات بینندگان