دروغ گفتم؛ خواستم بخندید
کد خبر: ۷۴۲۷
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶

دروغ گفتم؛ خواستم بخندید

دروغ اول آوریل، دروغی است که در برخی از کشورهای اروپایی رایج است و حالا چندسالی است میان ایرانی‌ها بدجوری باب شده‌است. اما این دروغ عجیب از کجا آمده‌است؟
 «دروغ گفتم خواستم بخندید» به همین سادگی و با همین دلیل ابتدایی می‌شود یک دروغ عجیب و غریب سرهم کرد و حداقل تا ۲۴ ساعت یک موج راه انداخت. موجی که ممکن است انرژی زیادی داشته باشد و حتی گاهی خطرناک هم شود اما بعد از اینکه در زمان کوتاهی خبر دروغ همه جا را به هم ریخت، صاحب دروغ در چشم مخاطب زل بزند و با یک لبخند بگوید: «دروغ گفتم».

دروغ اول آوریل هم از آن دروغ‌هاست که تاکنون ماجراهای زیادی داشته و بلواهای زیادی را به پا کرده‌است و سالهاست به دلیل نزدیکی ماه آوریل با سیزدهم فروردین‌ماه این رسم غربی ایرانیزه شده و به «دروغ سیزده» تبدیل شده‌است. در چندسال اخیر نیز دروغ سیزده بین برخی روزنامه‌نگاران و مطبوعاتی‌ها حسابی محبوب شد تا با اخبار کذب خود چندساعتی به مخاطبانشان بخندند.

هرکی راستشو بگه احمقه!

از پیشینیه این دروغ همه‌گیر اطلاعات زیادی دقیقی در دسترس نیست اما عده‌ای معتقدند زمان شارل نهم یکی از پادشاهان فرانسه یعنی حدود ۴۰۰ سال پیش زمان اصلاح تقویم جشن‌های سال نو از اول آوریل یعنی اول بهار به اول ژانویه منتقل شد. این اقدام مخالفان زیادی داشت که همچنان اصرار داشتند اول آوریل به دید و بازدید عید بروند که دوستان آشنایان به این افراد که همچنان به عیددیدنی اول آوریل اصراد داشتند «احمق‌های آوریل» می‌گفتند. در این رسم عجیب و غریب نیز یک دروغ بزرگ مطرح می‌شود که اگر صاحب دروغ حقیقت را قبل از شب فاش کند به او نیز «احمق آوریل» گفته می‌شود.

برداشت ماکارونی تازه از درخت!

در طول تاریخ دروغ های شاخدار زیادی در روز آوریل در رسانه‌ها  گفته شده‌است که مخاطبان زیادی را سرکار گذاشته‌است. در سال ۱۹۵۷ شبکه «بی‌بی‌سی» فیلمی با عنوان «فصل برداشت اسپاگتی» پخش کرد که کشاورزان از درخت اسپاگتی تازه می‌چیدند. این گزارش کاملا دروغ باعث شد مخاطبان زیادی با این شبکه تماس بگیرند و خواهان اسپاگتی تازه شوند.

برچسب ها: دروغ ، آوریل ، سیزده ، طنز
نظرات بینندگان