بامداد جنوب: گروهی از افراد دارای معلولیت در نامهای به رئیسجمهور خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی و شغلی خود شدند.
در این نامه آمده است: «بعد از گذشت شش سال از تصویب قانون جز در موارد محدود و معدودی، مواد این قانون اجرانشده و تلاش ما برای رفع موانع اجرای آن به نتیجه نرسیده است.»
افراد دارای معلولیت در نامهای به رئیسجمهور، خواستار اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان شدند. آنها در این نامه نوشتند: «بعد از گذشت ۶ سال از تصویب قانون جز در موارد محدود و معدودی، مواد این قانون اجرانشده و تلاش ما برای رفع موانع اجرای آن به نتیجه نرسیده است.»
آنها همچنین به مشکلاتِ معیشتیِ خود اشاره کردند و خواستار اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان شدند. طبق این ماده: «دولت مکلف است کمکهزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور نماید.» اما به گفتهی این افراد: مبلغی که در حال حاضر بابتِ این ماده به آنها تعلق میگیرد، ۳۲۰ هزار تومان است که با میزان قانونی بسیار فاصله دارد و نیازهای معیشتی این قشر آسیبپذیر را تأمین نمیکند.
در ادامه این نامه آمده است: «تصویب بند «ب» تبصره ۱۵ قانون بودجه توسط مجلس یازدهم که پرداخت کمکهزینه معیشت به معلولان را به سقف اعتبارات و آییننامه هیات وزیران محدود میکند، بهطور مستقیم با ماده ۲۷ در تضاد است. این آییننامه پرداخت مبالغی از ۱ تا ۳ میلیون تومان برای سه دهک اول و تنها ۵۰۰ هزار تومان برای دهکهای بالاتر را در نظر گرفته است که بهوضوح با روح قانون حمایت از حقوق معلولان مغایرت دارد. با توجه به این وضعیت، از ریاست محترم مجلس شورای اسلامی درخواست میشود که در تصویب قانون بودجه سال آینده، بند «ب» تبصره ۱۵ را حذف نمایند تا مانعی برای اجرای کامل ماده ۲۷ وجود نداشته باشد. حذف این بند و الزام دولت به پرداخت حداقل دستمزد سالانه به معلولان واجد شرایط، گامی ضروری در راستای تأمین حقوق قانونی و بهبود وضعیت معیشتی این قشر خواهد بود.»
بااینحال نمیتوان از اقدامات دولت در زمینه اشتغال معلولان در سالهای اخیر چشمپوشی کرد. در حال حاضر آزمون استخدامی معلولان از آزمون هماهنگ منفک شده است و معلولان تنها با افراد دارای معلولیت به رقابت برای کسب شغل میپردازند و ضمن آنکه دولت با اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد دارای معلولیت، سرمایه صندوق را به ۱۰ هزار میلیارد ریال افزایش داد و بهاینترتیب توان وامدهی آن برای اشتغال معلولان پنج برابر شد.