bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۲۸۷۵
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۷ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۴
رضا ساکی: آن زمان که من محصل دوره راهنمایی بودم در مدرسه ما در خرم‌آباد یک چیزی را آن قدر تکرار کرده بودیم که دیگر از فحش بودن بیرون آمده بود. یعنی فحش بود اما چون همه می‌گفتیم کسی آن را فحش حساب نمی‌کرد و برای همه عادی شده بود که این عبارت را بشنوند. یادم هست یک بار یکی از دانش‌آموزان که از مدرسه دیگری به مدرسه ما آمده بود و این عبارت را از من شنیده بود پدرش را آورده بود و شکایت کرده بود که ساکی به من فحش داده است. ناظم من را خواست و جلو پدر آن دانش‌آموز اول یکی محکم زد توی گوشم و بعد گفت: چه فحشی داده‌ای، در گوشم بگو. من هم همان عبارت را به ناظم گفتم و بعد ناظم ناخودآگاه گفت: این که فحش نیست.

بعدها که تهران آمدم فهمیدم برخی چیزها که اگر در خرم‌آباد به کسی بگویی کشته می‌شوی در تهران یک نوع ابراز محبت است و باید در مقابلش صبوری کنم. خلاصه این که اگر در سال آینده به سینما رفتید و یا همین روزها جایی مهمان جشنواره فیلم فجر شدید بدانید و آگاه باشید که نقطه‌چین نخور، یعنی عسل نخور، یعنی همان فلان نخور در سینمای ایران فحش نیست. یک بار فکر نکنید دارند فحش می‌دهند. این عبارت برای بیان احساسات است. عین سینمای هالیوود که از اول تا آخرش همان کلمه را به کار می‌برند. اینجا هم این‌طوری است. به جای این‌که از عبارت‌های خارجی که تناسبی با فرهنگ غنی ما ندارد استفاده کنند از یک عبارت ایرانی و کاملا آشنا استفاده می‌کنند که جای تقدیر دارد. پس عسل یا عسل اضافی نخور دیگر فحش نیست، اگر کسی هم آمد یقه شما را گرفت که چرا به من می‌گویی عسل نخور، یک بلیت سینما برایش بگیرید. خودش بعدا لذت می‌برد و هی از شما می‌خواهد به او تاکید کنید عسل نخورد.

جنگ ژنتیکی علیه پشه‌های «زیکا»
روز گذشته در مورد بیماری ویروسی زیکا که در امریکای لاتین شایع شده است، نوشتیم و این‌که راه مبارزه با این بیماری بسیار سخت شده است. با این وجود دانشمندان در تلاش هستند تا برای رهایی بیماران، راهی یافته و دارویی جهت درمان آن تهیه کنند. 
در همین حال گفته می‌شود که جنگ ژنتیکی علیه پشه‌های ناقل ویروس زیکا با موافقت‌ها و مخالفت‌هایی همراه بوده است. در هفته‌های اخیر برخی از کمپانی‌ها نظیر شرکت بیوتکنولوژی Oxitec انگلیس در کانون توجه قرار گرفته‌اند. این کمپانی اقدام به پرورش حشرات اصلاح شده ژنتیکی برای مقابله با شیوع بیماری‌هایی همچون تب دنگی و ویروس زیکا کرده است. شرکت Oxitec پشه‌های اصلاح شده ژنتیکی نر را در محیط رها کرده که دارای ژن خود محدودکننده هستند و باعث می‌شود که نسل بعدی آنها پیش از بالغ شدن تلف شوند.
با آزمایش انجام شده در سراسر جهان از جمله یکی از شهرهای برزیل، شرکت انگلیسی Oxitec ادعا کرده که توانسته بیش از 90 درصد پشه‌های آئدس را از بین ببرد. «هادین پاری» یکی از متخصصان این شرکت گفت: پشه‌های پرورش یافته از این طریق، تاثیری بر بیماری ندارند و ما تنها تعداد پشه‌ها را کاهش می‌دهیم.
بیماری زیکا یا تب دنگی از طریق گزیدگی پشه آلوده به ویروس منتقل می‌شود. از بین رفتن پشه‌ها به معنی کمک به ریشه کن شدن بیماری است و کاهش تعداد پشه‌ها به شیوع کمتر بیماری منجر می‌شود. به گزارش شینهوا،‌ طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا ویروس زیکا برای چند هفته کوتاه در جریان خون باقی می‌ماند و در نتیجه کاهش جمعیت پشه‌ها به معنی کاهش موارد دیگر انتقال ویروس است.

چگونه از آثار باستانی عکاسی کنیم
نشر پازینه کتاب «عکاسی در باستان‌شناسی و نگاهی به عکاسی مردم‌نگاری» نوشته ندا حسین طهرانی را منتشر کرد.
نویسنده در 20 فصل به آموزش عکاسی از محوطه‌های باستانی، اشیا داخل موزه‌ها، عکاسی باستان‌شناسی از زیرآب، عکاسی مردم‌نگارانه و... پرداخته است. «تاریخچه عکاسی» عنوان فصل نخست کتاب است. ندا حسین طهرانی در این فصل ضمن بیان چگونگی ابداع عکاسی، به شرح مختصری از تاریخ عکاسی باستان‌شناسی می‌پردازد. ارائه تاریخچه‌ای از عکاسی باستان‌شناسی در ایران، یکی از مباحثی که برای نخستین بار در این کتاب به آن پرداخته شده است.
«آشنایی با لوازم اولیه عکاسی، عملکرد و نحوه نگه‌داری» و «انتخاب دوربین مناسب در عکاسی باستان‌شناسی» به ترتیب عناوین فصل‌های دوم و سوم کتاب است. با توجه به این نکته که عکاسی حرفه‌ای از محوطه‌های باستانی، نیاز به ماندن روزهای پیاپی در این محوطه‌هاست که معمولاً از امکانات چندانی برخوردار نیستند، مطالب ارائه شده در این دو فصل از اهمیت بسیاری برخوردار است. عکاسان می‌توانند با مطالعه این فصل‌ها خود را برای عکاسی بدون دغدغه از محوطه‌های باستانی آماده کنند.
عنوان‌های دیگر فصول این کتاب به ترتیب به این شرح است: «ساختار کلی دوربین و نحوه عملکرد یک دوربین به زبان ساده»، «لنزهای مناسب در عکاسی باستان‌شناسی»، «فیلترهای مناسب در عکاسی باستان‌شناسی»، «عکاسی از محوطه‌های باستانی»، «عکاسی در موزه‌ها و اشیا داخل ویترین»، «عکاسی معماری»، «عکاسی باستان‌شناسی زیر آب»، «عکس‌برداری هوایی از محوطه‌های باستانی»، «عکاسی مردم‌نگاری»، «عکاسی پانوراما»، «عکاسی مادون قرمز»، «ماکروگرافی»، «فوتومیکروگرافی»، «عکاسی از اشیا»، «ذخیره عکس با فرمت‌های مختلف، نمایش و نگه‌داری از عکس‌ها»، «برنامه فتوشاپ» و «برنامه کورل».
«عکاسی در باستان‌شناسی و نگاهی به عکاسی مردم‌نگاری» نوشته ندا حسین طهرانی با شمارگان هزار نسخه، 355 صفحه و بهای 45 هزار تومان از سوی انتشارات پازینه منتشر شده است.

برچسب ها: بامدادیه ، سینما
نام:
ایمیل:
* نظر: