bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۱۱۶۶
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۲۰ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۶
با محوریت اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در خلیج‌فارس؛
ایران پر از حادثه است، حوادثی که به هیچ عنوان خبر نمی‌کنند. در طول یک سال گذشته چند حادثه دلخراش در کشور ما روی داد که اگر در آن اصل مدیریت بحران رعایت شده بود، تمرین‌های مناسب برای آن انجام شده بود و مهم‌تر از همه، پیش‌بینی چنین حوادثی به وسیله مسوولان و متولیان امر شده بود...
بامداد جنوب:
ایران پر از حادثه است، حوادثی که به هیچ عنوان خبر نمی‌کنند. در طول یک سال گذشته چند حادثه دلخراش در کشور ما روی داد که اگر در آن اصل مدیریت بحران رعایت شده بود، تمرین‌های مناسب برای آن انجام شده بود و مهم‌تر از همه، پیش‌بینی چنین حوادثی به وسیله مسوولان و متولیان امر شده بود، بی‌شک امروز اوضاع خیلی بهتر از گذشته بود. با این حال، تجربیات تلخ یک سال گذشته باعث شد، برگزاری مانورهای مقابله با خطرات احتمالی در همه حوزه‌ها در دستور کار قرار بگیرد. این مانورها، بی‌شک نقش مهمی در افزایش آمادگی یگان‌های مسوول در هر حوزه‌ای برای مقابله با حوادث احتمالی ایفا می‌کنند و می‌توانند در حوزه آینده‌نگری قرار بگیرند. 
مانور جست‌وجو و نجات دریایی و هوایی برگزار شد
در همین راستا، روز گذشته اداره بنادر و دریانوردی بوشهر میزبان یکی از مانورهای تخصصی بود، مانوری که گفته می‌شود برای نخستین‌بار در کشور و با حضور ارگان‌های مربوطه و حضور گسترده نیروهای عمل‌کننده در سواحل بندر بوشهر برگزار شد. این مانور، در واقع، مقدمه‌ای کوتاه برای کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان در هر حادثه طبیعی بود که می‌تواند خدایی ناکرده در جغرافیای ایران روی دهد. تجربیات حاصل از چنین رزمایش‌هایی با جمع‌آوری و مطالعه دقیق در همه مناطق کشور مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. 
سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر که به‌نوعی مسوولیت اصلی این رزمایش را بر عهده داشت، در همین رابطه نکاتی را مورد اشاره قرار داد. نورالله اسعدی که به همراه برخی دیگر از مسوولان استانی شاهد این مانور و چگونگی برگزاری آن بود، یادآور شد که مانور عملیات مشترک جست‌وجو و نجات دریایی و هوایی با مشارکت ارگان‌های دریایی در آب‌های خلیج فارس در این بندر برگزار شد.

نوراله اسعدی روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این مانور افزود: این مانور با سناریوی فرود اضطراری هواپیمای مسافربری دارای ۱۵۰ سرنشین در آب‌های خلیج فارس و اعلام اضطرار به مرکز جست‌وجو و نجات دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر به اجرا درآمد، گفت: با اطلاع یافتن این مرکز از شرایط اضطراری هواپیما این ارگان راهبری عملیات را در دست گرفت و ۲ یدک‌کش آتشخوار به همراه دو شناور ناجی و دو فروند بالگرد را به محل وقوع سانحه اعزام کرد. هم‌زمان با آغاز عملیات آتشخوارها برای اطفا حریق شناورهای ناجی از دریا و بالگرد از هوا جهت نجات مسافران به آب افتاده وارد عملیات شدند که با موفقیت به انجام رسید.

سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در ادامه با تاکید بر این‌که پس از انجام هم‌زمان نجات جان افراد صدمه دیده و اطفای حریق ناشی از فرود اضطراری هواپیما در آب عملیات مقابله با آلودگی احتمالی دریا انجام شد، یادآور شد: یک فروند یدک‌کش به همراه یک بارج ۲۰۰ تنی مجهز به ۱۰۰ متر طناب، سه فروند یدک‌کش آتشخوار، دو فروند شناور ناجی، یک فروند بالگرد استیجاری اداره بندر با امکانات، تجهیزات پاکسازی آلودگی مواد نفتی شامل یک ست بوم به همراه دمنده و متعلقات، یک فروند شناور پشتیبان برای عملیات مقابله با آلودگی، یک دستگاه آمبولانس، شناور هادی به منظور فرماندهی و یک فروند جان‌پناه (قایق نجات بادی) از جمله دستگاه‌های مشارکت‌کننده در این مانور بودند.
وی ادامه داد: اداره‌کل فرودگاه‌های استان بوشهر با یک فروند هواپیمای جست‌وجوی هوایی و لاشه یک فروند هواپیما، نیرو دریایی ارتش با یک فروند شناور وی‌آی‌پی برای استقرار میهمانان، یک فروند شناور بیمارستانی برای خدمات پزشکی در دریا، یک دستگاه آمبولانس، چهار نفر نجات غریق، شش نفر غواص، دو نفر نجات غریق برای کنترل صدمات، یک دستگاه کوزه دودزا، فرماندهی دریابانی استان با یک فروند ناوچه و سه فروند قایق تندرو برای قرق منطقه عملیات و نیروی دریایی سپاه با یک فروند بالگرد جست‌وجو در این رزمایش حضور داشتند.
مانور جست‌وجو و نجات دریایی و هوایی برگزار شد
سرپرست اداره‌کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در ادامه توضیحات خود با اشاره به این‌که در جریان مانور عملیات مشترک جست‌وجو و نجات دریایی و هوایی در آب با مشارکت و هماهنگی دستگاه‌های ذیربط کل سناریو پیش‌بینی شده به نحو مطلوبی به اجرا درآمد، افزود: جست‌وجو و نجات دریایی یکی از مهم‌ترین وظایف ذاتی سازمان بنادر و دریانوردی است که در این زمینه اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، در راستای ارتقای ایمنی ترددهای دریایی هشت ایستگاه مخابرات دریایی و پنج مرکز جست‌وجو و نجات دریایی در ۹۳۷ کیلومتر نوار ساحلی استان بوشهر ایجاد و مستقر کرده است. با برگزاری مانورهای متعددی در طول سال و در بنادر مختلف استان بوشهر به ارزیابی میزان آمادگی پرسنل و شناورها و تجهیزات امداد و نجات اقدام می‌گردد. اسعدی در خصوص آمار ۱۱ ماهه جست‌وجو و نجات دریایی اعلام داشت: در طول ۱۱ ماه گذشته تعداد ۱۲۴ عملیات جست‌وجو و نجات دریایی انجام شده است که ۲۸۸ نفر دریانورد را نجات داده‌ایم. 

نماینده دولت در استان نیز که در این مانور حاضر بود در گفت‌وگویی خلاصه در این مورد، گفت: برگزاری چنین مانورهایی در این استان که بخش قابل توجهی از مسیر پروازی آن روی دریا قرار دارد حائزاهمیت فراوانی است. در این ارتباط مانور عملیات مشترک جست‌وجو و نجات دریایی و هوایی در آب‌های خلیج فارس به نحو بسیار مطلوب و با موفقیت و رسیدن به هدف‌های از پیش تعیین شده در استان بوشهر اجرا شد.
مانور جست‌وجو و نجات دریایی و هوایی برگزار شد
نام:
ایمیل:
* نظر: