bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۲۰۰۰
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۹ - ۰۶ تير ۱۳۹۷
شاخص بورس روز چهار شنبه با افزایش فشار فروش در بازار، دو هزار و 202 پله کاهش یافت و به رقم 111 هزار و 324 واحدی رسید.
شاخص بورس روز چهار شنبه با افزایش فشار فروش در بازار، دو هزار و 202 پله کاهش یافت و به رقم 111 هزار و 324 واحدی رسید. بر این اساس، این شاخص برای دومین روز پیاپی کاهش یافت که برخی از آن به‌عنوان پایان روند صعودی و برخی دیگر نیز به‌عنوان مرحله استراحت و اصلاح کوتاه‌مدت، نام می‌برند.
عوامل تکنیکال (تحلیل فنی شاخص)، خرید هیجانی و شتابزده در روزهای اخیر، تکذیب فروش ارز پتروشیمی‌ها و فلزی‌ها به نرخ آزاد، پیش‌بینی افت قیمت دلار و تمایل خریداران تعهدی (قرض از کارگزاری‌ها) به فروش سهام از مهم‌ترین عواملی به‌شمار می‌روند که باعث تشدید فشار فروش در بازار و به تبع آن کاهش شاخص شده‌اند. بر اساس معاملات امروز دو میلیارد و 280 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش پنج هزار و 781 میلیارد ریال در 105 هزار و 995 نوبت داد و ستد شد.

بررسی شاخص‌های اصلی بازار سرمایه نیز نشان می‌دهد شاخص قیمت (وزنی - ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت‌های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می‌گذارد، 672 واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت‌های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می‌شود، 218 واحد کاهش یافت.
شاخص قیمت (هم وزن) نیز 158 واحد کاهش کرد؛ این شاخص بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس است. همچنین شاخص آزاد شناور دو هزار و 612 واحد کاهش یافت؛ این شاخص بخشی از سهام قابل معامله شرکت‌ها در بورس را نشان می‌دهد.
شاخص بازار اول (مربوط به شرکت‌های بهتر از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور) هزار و 580 واحد و شاخص بازار دوم بورس نیز چهار هزار و 605 واحد کاهش یافت. گروه فلزات اساسی در معاملات امروز بورس صدرنشین شد؛ در این گروه 366 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 399 میلیارد ریال داد و ستد شد.

گروه کانی‌های فلزی به ارزش 753 میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش 732 میلیارد ریال جایگاه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند.
همچنین در رده چهارم معاملات امروز، گروه چند رشته‌ای صنعتی با داد و ستدی به ارزش 335 میلیارد ریال قرار گرفت و گروه فراورده‌های نفتی نیز با معاملاتی به ارزش 296 میلیارد ریال، رده پنجم را از آن خود کرد.
علاوه بر این در معاملات روز گذشته، نمادهای فولاد (فولاد مبارکه)، فارس (هلدینگ خلیج فارس)، فملی (ملی صنایع مس)، تاپیکو (سرمایه گذاری نفت و گاز تامین) و وغدیر(سرمایه گذاری غدیر) بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص وارد کردند.

شاخص فرابورس (آیفکس) در معاملات امروز بیش از 26 واحد افت کرد و در جایگاه هزار و 269 واحدی قرار گرفت. در بازار فرابورس، بیش از 816 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از دو هزار و 606 میلیارد ریال داد و ستد شد.
بر پایه معاملات امروز، نمادهای میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه)، ذوب (ذوب آهن)، هرمز (فولاد هرمزگان جنوب) و زاگرس بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را بر جای گذاشتند.

برچسب ها: اقتصاد ، بورس ، شاخص ، پتروشیمی
نام:
ایمیل:
* نظر: