bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۶۴۵۶
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۰۷ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۳
روی دیگر سکه قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی؛
آرمان محمدزاده: تجارت دریایی و تامین کالاهای موردنیاز کشور از طریق سفر دریایی لنج‌ها و شناورهای سنتی محل امرارمعاش مردم ساحل‌نشین در استان بوشهر بود اما در سال‌های اخیر این شغل آبا و اجدادی در استان بوشهر با مشکلات فراوانی روبرو شده است
آرمان محمدزاده
تجارت دریایی و تامین کالاهای موردنیاز کشور از طریق سفر دریایی لنج‌ها و شناورهای سنتی محل امرارمعاش مردم ساحل‌نشین در استان بوشهر بود اما در سال‌های اخیر این شغل آبا و اجدادی در استان بوشهر با مشکلات فراوانی روبرو شده است و ازجمله محدودیت‌های متعددی که با انگ قاچاق به این شغل زده شد نسخه این شغل را در عمل پیچید. ابتدا سفر لنج‌ها و شناورها محدود و حتی در مقطعی لغو شد و در نهایت با ابلاغ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت دریایی محدودیت از تعدد سفرها به میزان تجارت (دو میلیارد دلار برای استان بوشهر) سوق داده شد. باید به انتظار نشست و در فرصت پنج‌ساله اجرای مرحله‌ای این قانون دید که آیا آن‌طور که موضعان و مصوبان این قانون تاکید دارند معیشت مرزنشینان پس از اجرای این قانون بهبود خواهد یافت؟ آیا جلوگیری از ته‌لنجی می‌تواند به ایجاد اشتغال پایدار منجر شود؟ یا در حسرت ایجاد شغل‌های جدید سفر به دریا برای تجارت خرد نیز به خاطره‌ای دور برای مردم ساحل‌نشین مبدل خواهد شد.
 با همه این احوال دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به ابلاغ قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی در سفری که به بوشهر داشت به تشریح قانون سامان‌دهی و نظارت بر تجارت مرزی شامل کوله‌بری و رویه ملوانی پرداخت.
سید مجید رضوی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران در بوشهر گفت: این قانون که اواخر سال قبل توسط شهید آیت‌الله رئیسی رئیس محترم جمهور ابلاغ و لازمالاجرا شد نقش مهمی در اشتغال پایدار دارد.
وی ادامه داد: این قانون در مدت پنج سال بر اساس رویه تجاری اجرا و بنادر وارد تجارت رسمی میشوند. عواید این عملیات در پنج سال اول 100 درصد به استان اختصاص دارد. میزان تجارت خارجی در سال گذشته 66 میلیارد دلار ثبت‌شده که قانون 10 درصد آن به موضوع کوله‌بری و تحت رویه ملوانی تخصیص داده است.
به گفته رضوی از این میزان تجارت خارجی باید به میزان دو میلیارد دلار کالا وارداتی از استان بوشهر انجام شود و بر اساس نوع کالاهایی که بر اساس کارگروه مشخص میشود نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های معیشتی و اقتصادی استان بوشهر دارد و وضعیت معیشتی استان بهبود می‌یابد.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان کرد: برای تحقق این مهم و تبیین آن نیاز به یک اراده در سطح استان و مسوولان دستگاه‌های اجرایی است و این ستاد تلاش لازم را انجام میدهد و بر اساس تخصیص مبلغ یادشده 60 درصد آن مربوط به معیشت مردم به‌ویژه ملوانی است. با اجرایی شدن این قانون وضعیت قشر زحمتکش ملوانان بهبود می‌یابد و درصد مختلفی برای توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد اشتغال پایدار بر اساس قانون در طول پنج سال تخصیص داده میشود.
رضوی میزان قاچاق کالا در سال گذشته در کشور را افزایش 20 میلیارد دلار اعلام و بیان کرد: میزان قاچاق کالا بر اساس واردات و صادرات و برآورد آن بر اساس عرضه و تقاضا و شکافی که وجود دارد 20 میلیارد دلار میتوان ارزیابی کرد. این کالاها فارغ از مجوز و سفرهای رویه ملوانی مناطق جنوبی، مقدار قابل‌توجهی قاچاق از مرزهای رسمی و روی دریا صورت میگیرد و بخشی از کالای قاچاق وارداتی هم از طریق مرزهای زمینی مناطق غربی کشور است. صادرات قاچاق هم از روی دریا و بیشتر در مرزهای جنوب شرقی ثبت‌شده است.
وی با تأکید بر تسریع در تدوین آیین‌نامه قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی شامل کوله‌بری و رویه ملوانی گفت: این نگاه ویژه رئیس‌جمهور فقید و شهید بود که پس از ابلاغ قانون در کوتاه‌ترین زمان آیین‌نامه آن برای ضمانت اجرایی تهیه و اجرا شود.
به گفته وی با اجرایی شدن قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی شامل کوله‌بری و رویه ملوانی دیگر تعداد سفر لنج‌ها و شناور محدودیت ندارد و بر اساس ارزش کالا به میزان دو میلیارد دلار در سال میتواند کالا وارد استان بوشهر شود و عواید و ارزش‌افزوده و دیگر فواید و مزیت آن به خود استان تخصیص می‌یابد و تعداد سفر لنج‌ها بر اساس ارزش کالای وارداتی است. بر اساس قانون یادشده استان بوشهر میتواند دو میلیارد دلار کالا وارد و عواید آن به خود استان پیدا کند.
.........................................................................................................
جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر برگزار شد
بامداد جنوب: استاندار بوشهر با اشاره به تصویب و ابلاغ برنامه عملیاتی تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی هیات دولت اعلام کرد: برش استانی این برنامه تهیه و پس از تصویب به دستگاه‌های اجرایی استان بوشهر ابلاغ شود.
احمد محمدیزاده در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بوشهر با تسلیت شهادت آیتالله رئیسی و همراهان در حادثه سانحه بالگرد، گفت: برنامه‌ها و طرح‌های مختلف در استان بوشهر بدون هیچ خللی باید به‌صورت جهادی و بدون وقفه اجرایی شود.
وی با تاکید بر توجه به تسریع در صدور مجوزهای مشاغل و کسب‌وکار در بخش‌های مختلف، افزود: ساماندهی مشاغل و ایجاد کسب‌وکارهای مختلف و ثبت آن در سامانه رصد اشتغال موردتوجه قرارگرفته شود.
استاندار بوشهر از توسعه سرمایه‌گذاری در طرح‌های مختلف در استان خبر داد و تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم استان بوشهر پرورش آبزیان در عرصه‌های مختلف است که در این راستا امسال طرح‌های مهمی در این حوزه اجرایی میشود.
محمدیزاده از سرمایه‌گذاری ارزی در طرح‌های نفت و گاز در جنوب استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: طرح‌های مهمی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی در استان بوشهر اجرایی شده و بر اساس برنامه‌ریزی در میادین نفتی و گازی استان بوشهر سرمایه‌گذاری ارزی قابل‌توجهی میشود.
وی از تهیه، تصویب و ابلاغ برنامه عملیاتی تحقق شعار سال از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور خبر داد و گفت: برش استانی برنامه جهش تولید با مشارکت مردم، توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با مشارکت سایر دستگاه‌ها، تهیه و تنظیم شود تا هر یک از دستگاه‌های اجرایی مسئولیت و سهم خود را در این برنامه ایفا کنند.
استاندار بوشهر با اشاره به رشد اقتصادی استان در سال 1402 خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی برای سال جاری هشت درصد هدف‌گذاری و در این راستا طرح‌های مهمی تدوین و عملیاتی شده است.
در این جلسه طرح منطقه نمونه گردشگری حماد دیلم با سرمایه‌گذاری مجتمع اقتصادی کمیته امداد کشور موردبررسی قرار گرفت و بر تشکیل کمیته نظارت بر حسن اجرا این طرح تاکید شد.

برچسب ها: بوشهر
نام:
ایمیل:
* نظر: