bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۴۶۴۶
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
جامعه شناسان روس معتقد هستند که از سال ۲۰۱۲ مرحله جدید توسعه در روسیه آغاز شده که محرک اصلی آن تغییرات بنیادین در کشور بوده است.
 جامعه شناس روس در گفتگو با روزنامه کامرسانت به تبیین سناریوهای پیشرو فدراسیون روسیه تا سال 2020 پرداخته و معتقد است: "سناریوی بدبینانه در بین محققین رای بیشتری کسب کرده که به موجب آن حکومت نمی­تواند به تعهدات خود در قبال جامعه عمل کند و از عهده مدیریت مستقل کشور برنخواهد آمد؛ اما صحبت از سقوط حکومت نیست.

جامعه شناسان معتقد هستند که امروز دیگر تاریخ و گذشته نمی­تواند عامل تحکیم کننده همبستگی مردم باشد؛ به همین خاطر باید در آینده به دنبال چیزی برای ایفای این نقش باشیم.

"ایگور زادورین" جامعه شناس روس در گفتگویی با روزنامه کامرسانت پیش­بینی‌­هایی درباره آینده روسیه تا سال 2020 عنوان کرده است.

به گفته وی جامعه شناسان روس معتقد هستند که از سال 2012 مرحله جدید توسعه در روسیه آغاز شده که محرک اصلی آن تغییرات بنیادین در کشور بوده است. به اعتقاد جامعه شناسان، امروز دیگر تاریخ و گذشته نمی­تواند عامل تحکیم کننده همبستگی مردم باشد، به همین خاطر باید در آینده به دنبال چیزی برای ایفای این نقش باشیم. منظور این است که نگاه به گذشته ما را از توجه و برنامه ریزی درست برای آینده باز می­دارد و یکی از اشکالات بزرگ نخبگان و روشنفکران روسیه در همین است. به گفته زادورین، قشر روشنفکر چنان درگیر مباحثات و مناظرات درباره گذشته بوده ­اند که از خیلی مسایل غافل مانده­ اند. تصور بر این بوده که با تحلیل گذشته می­توان مساله هویت را در کشور حل و فصل کرده و به نوعی همدلی جدید از نوع روسی دست یافت. در حالیکه تاریخ و گذشته به جای ایفای نقش نامبرده، پیوسته باعث درگیری و اختلاف شده است.

زادورین در ادامه تاکید می کند که جای تاسف است که امروز تنها انستیتوی جامعه شناسی آکادمی علوم روسیه به پیشبینی برای آینده توجه نشان می­دهند و سایرین برای آن هزینه ­ای نمی­کنند. وی در ادامه توضیح می­دهد که برای مشخص کردن جریانات در آینده هر کارشناس روی یک مساله مشخص زمان زیادی را صرف کرده و لایه­ های مختلف جامعه را بررسی می­کند. در این تحقیقات حتی باندهای مافیایی نیز از قلم نمی‌­افتند و جایگاهی مهمتر از نخبگان دارند. در حقیقت سیاستمداران، اعضای حزب­های سیاسی و گروه­های مشابه آنها در انتهای فهرست قرار می­گیرند.

برخلاف اخبار و اطلاعات رسانه ­های گروهی و بزرگنمایی مشکلات روسیه در سطح جهانی، مسایل داخلی کشور در دستور کار امروز کارشناسان برای پیش‌بینی آینده قرار گرفته است و به اعتقاد آنها جنگ اطلاعاتی و روانی، رقابت تسلیحاتی و اقدامات غرب برای تضعیف روسیه در زندگی امروز کشور تاثیر چندانی نخواهند داشت. مشکل امروز روسیه در حوادث و رویدادهای داخلی است که خوشبینانه به نظر نمی­رسند.

زادورین در همین رابطه ادامه می دهد که با وجود اینکه امروز در روسیه مساله بحران اقتصادی بسیار پررنگ شده و همه چیز با نام و برای رفع این بحران انجام می­شود، اما در تحقیقات کارشناسان با نتیجه کاملا متفاوتی روبرو شدیم. سه مشکل اصلی که محققین نام بردند، بحران مدیریتی یا بی­کفایتی نهادهای کلیدی حکومت، بحران سیستم بهداشت و سلامت، آموزش و حمایت اجتماعی و در نهایت بحران اقتصاد بودند.

این سه مشکل فرصت­ها را در آینده محدود می­کنند. حتی در محافل مدیریتی وابسته به ریاست جمهوری کسی نیست که بتواند مشکلات انباشته شده بر هم را حل و فصل کند.

در نهایت محققین چهار سناریو برای آینده روسیه تا سال 2020 پیشبینی کرده­اند که به طور مشروط «سناریوی خوشبینانه»، «سناریوی بدبینانه»، «خوشبینانه تعدیل شده» و «بدبینانه تعدیل شده» نامگذاری شده­اند. این سناریوها بر اساس دو معیار «تعاملات حکومت و جامعه (یا برتری حکمت، یا توازن قدرت) و توسعه (پیشرفت – پسرفت) طراحی شده­اند؛ متاسفانه سناریوی بدبینانه در بین محققین رای بیشتری کسب کرد. در این سناریو حکومت نمی­تواند به تعهدات خود در قبال جامعه عمل کند و از عهده مدیریت مستقل کشور برنخواهد آمد. صحبت از سقوط حکومت نیست (احتمال تغییر ناگهانی قدرت یا وقوع انقلاب به شدت پایین است)، بلکه صحبت از روند نزولی برنامه­های توسعه است.

با این حال وی تاکید می­کند که پیشبینی­‌های کارشناسی به معنای پیشگویی نیست و همیشه احتمال تغییر و تحول وجود دارد. امکان هر تغییر جهت یا چرخشی در جامعه وجود دارد.
برچسب ها: سیاسی ، جهان ، روسیه
نام:
ایمیل:
* نظر: