
بامداد جنوب- ابوذر راستین:
این روزها بحث بر سر آزمون استخدامی وزارت نفت بیش از همیشه بالا گرفته و روز به روز به تعداد مخالفان نحوه برگزاری و مفاد این آزمون اضافه میشود با این حال، تاکنون نمایندگان استان بوشهر به این خبر واکنشی نشان ندادهاند.
چند سالی میشود، بسیاری از جوانان استان بوشهر که پیش از این با امید استخدام در وزارت نفت، رشتههای دشوار گروه مهندسی را انتخاب کرده و در این راه گام برداشته بودند، منتظر آزمونی از سوی این وزارت بودند تا شاید مزد زحمات سالهای اخیر خود را بگیرند. این انتظار بالاخره در هفتههای گذشته و با انتشار خبر آزمون استخدامی وزارت نفت به سر آمد تا این جوانان با شور و شوق خاصی منتظر ابلاغ و انتشار جزئیات باشند.
بر اساس این آگهی، شرکتهای تابعه وزارت نفت بهمنظور تامین نیروی انسانی کارآمد جهت خدمت در بخشهای مختلف صنعت نفت از محل مجوز استخدامی شماره ۱۱۶۹۲۵۱ مورخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ و نامه شماره ۱۲۳۴۵/۱۱۰/ مورخ ۱۵ مهرماه ۱۳۹۶ سازمان اداری و استخدامی کشور، تعداد دو هزار و ۳۰۰ نفر از طریق آزمون کتبی، مصاحبه، طب صنعتی و گزینش استخدام میکنند که زمان نامنویسی متقاضیان نیز از 25 آبان به مدت یک هفته است.
بر همین اساس، بسیاری از واجدین شرایط و تحصیلکردگان دانشگاهی منتظر فراهم شدن امکان ثبت نام در سایت این وزارت بودند با این حال، هفته گذشته که جزئیات این آزمون استخدامی منتشر شد، بسیاری از متقاضیان و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی را متعجب کرد. پس از انتشار خبر جزئیات آزمون که نشان از کاهش سهم 50 درصدی استانهای میزبان نفت مانند بوشهر و خوزستان به تنها 25 درصد داشت، انتظار میرفت که نمایندگان این استانها بهشدت با این طرح مخالفت کنند اما نمایندگان بوشهر در اقدامی عجیب، تاکنون هیچگونه موضعگیری در این خصوص نداشتهاند. البته این تنها بخش کوچکی از ایرادات این آزمون عجیب است که با بندهای عجیبش آب پاکی را روی دست متقاضیان ریخت.
در این زمینه، سراغ متقاضیان آزمون استخدامی رفتیم تا نظر آنها را در خصوص این آزمون جویا شویم. یک متقاضی 26 ساله بوشهری در گفتوگو با بامداد جنوب گفت: رشته دانشگاهی بنده روابط بینالملل بود اما سال 90 با امید به اینکه در یکی از ارگانهای وابسته به نفت استخدام شوم، در رشته نفت وارد دانشگاه آزاد شدم.
این جوان بوشهری با بیان اینکه هزینههای دانشگاه آزاد برای من سرسامآور بود و برای پرداخت هزینهها مجبور بودم در طول دوران تحصیل کار کنم، ادامه داد: چهار سال سخت را در دانشگاه آزاد گذراندم تا شاید بتوانم برای آزمونهای این وزارت آماده شوم اما پس از گذشت دو سال از دانشآموختگی و تجربه کردن بیکاری، با شرایط عجیب این وزارت مواجه شدم.
وی با بیان اینکه تنها نمایندگان مجلس میتوانند از این اجحاف پیشگیری کنند، تاکید کرد: تا به حال هیچ اعلام نظری از سوی نمایندگان بوشهر در فضای مجازی منتشر نشده است و چشم امید ما به نمایندگان استان خوزستان است که با این آزمون بهشدت مخالفت کردهاند.
یک جوان دیگر که دارای مدرک کارشناسی مدیریت صنعتی از دانشگاه خلیج فارس بود، در خصوص این آزمون به بامداد جنوب گفت: واقعا شرایط عجیبی است. چندین سال از آخرین آزمون این وزارت میگذرد در حالی که بسیاری از واجدین شرایط خود را برای آن آماده میکردند. الان هم که آزمون استخدامی برگزار میشود، هیچکدام از ما جوانان بوشهری سهمی در آن نداریم.
این متقاضی آزمون وزارت نفت با تاکید بر اینکه شرایط این آزمون جوری تعبیه شده که افراد خاصی استخدام شوند، خاطرنشان کرد: من از هرکدام از دوستانم که اطلاع میگیرم واجد شرایط استخدام در این آزمون نیست. درخواست ما از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی این است که این موضوع را پیگیری کرده و از برگزاری این آزمون با شرایط اعلام شده جلوگیری کنند.
همانگونه که گفتیم، طرح این آزمون استخدامی علاوه بر متقاضیان، نمایندگان برخی از استانها در مجلس شورای اسلامی را نیز معترض کرده است. نمایندگان یکی از این استانها که بهصورت جدی پیگیر لغو این آزمون و یا حداقل تعویق آن تا زمان بهبود و اعلام شرایط جدید هستند، استان خوزستان است. در همین زمینه، نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در خصوص شرایط آزمون استخدامی گفت: آزمون استخدامی نفت بهنوعی یک تبعیض است و باید به تعویق بیفتد تا اصلاحات لازم در شرایط آن از سوی وزارت نفت اعمال شود. مجمع نمایندگان خوزستان در نامهای به وزیر نفت تاکید کرده که حق جذب نیروهای بومی در این آزمون رعایت شود و مورد توجه قرار گیرد. کمیسیون انرژی نیز در نامهای از وزیر نفت خواسته تا اصلاحاتی را در شرایط آزمون استخدامی نفت انجام دهد.
نائبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کمیسیون انرژی مجلس از وزیر نفت خواسته برگزاری آزمون استخدامی نفت به تعویق انداخته شود تا اصلاحات مد نظر این کمیسیون در شرایط آزمون استخدامی انجام گیرد، تصریح کرد: در این زمینه نامهای به وزیر نفت داده شده و امیدواریم که اجرائی شود.
نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مجموع مقررات و شرایط نوشته شده در آزمون استخدامی نفت به معنی آن است که اصلا کسی را استخدام نکنند، یادآور شد: وزرات نفت باید در آزمون استخدامی افراد بومی را در اولویت قرار دهد، زیرا این مساله در برنامه ششم توسعه وجود دارد.
خادمی خاطرنشان کرد: در آزمون استخدامی نفت اگر قرار باشد برای یک شخص در خوزستان محروم با این میزان مشکلات، همان شرایطی در نظر گرفته شود که برای یک فرد در تهران مد نظر قرار میگیرد، ظلم است و وزرات نفت باید به این مساله توجه ویژه کند.