پدافند ایران بیش از 5 اف-35 را سرنگون کرد
کد خبر: ۱۶۵۹۱
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۸ - ۲۳ تير ۱۴۰۴
برخلاف ادعاهای مطرح شده؛

پدافند ایران بیش از 5 اف-35 را سرنگون کرد

برای غربی‌ها این موضوع که سامانه‌های پدافندی ایرانی توانستند هواپیمای به قول خودتان اف ۳۵ که به پیشرفته‌ترین سامانه‌های جنگال مجهز بود را به زیر بکشد غیر قابل قبول است

5 تا ۷ فروند سرنگونی از این مدل هواپیما را شخصاً تایید می‌کنم... امروز صبح در خبری کوتاه نوشتم که آمریکایی‌ها به ویژه مسئولان شرکت سازنده در تلاش هستند تا ایران را راضی کنند که خبری از سرنگونی این هواپیماهای به قول معروف پیشرفته توسط پدافند ایران منتشر نشود. با توجه به اینکه مارتین باید همچنان چند هزار فروند از این هواگرد را بفروشد تا بتواند سرمایه‌گذاری صدها میلیارد دلاری در این حوزه را جبران کند، انتشار تصاویر سرنگونی آنها توسط پدافند ایران نه تنها سهام شرکت سازنده را به شدت کاهش خواهد داد بلکه بازار فروش آن را هم خراب خواهد کرد.

 

این شرکت تجربه جنگ هند و پاکستان و سقوط سهام شرکت بزرگ داسو فرانسه را به خاطر دارد، جنگنده‌های رافال و میراژ فرانسوی  پیشرفته‌ترین سامانه‌های جنگال و رادارهای غربی در برابر شبکه پدافندی چینی پاکستان حرفی برای گفتن نداشتند و سرنگونی ۵ فروند رافال و میراژ سهام داسو را به شدت پایین و حتی بر قراردادهای بعدی هند برای خرید این جنگنده‌ها هم اثر گذاشت تا جایی که هندی‌ها تصمیم گرفتند به جای حتی اف ۳۵ به سراغ سوخو ۵۷ روسی بروند.

 

کارنامه بسیار منفی شبکه پدافندی و سامانه‌های جنگال و جنگ الکترونیک غربی در اختیار هند باعث شد تا هندی‌ها حتی نسبت به خرید نسخه ناو نشین اف ۱۸ هم تردید داشته باشند. آنها که تا پیش از این از جنگنده‌های فرانسوی میراژ خود به شدت راضی بودند و به همین دلیل به سراغ رافال رفته بودند، دیدند که جنگنده‌های چینی از فاصله ۱۲۰ کیلومتری موشک‌های خود را شلیک و با موفقیت اهداف مد نظر را به زیر کشیدند. هندی‌ها به جای رافال احتمالاً سراغ سوخو ۳۵ خواهند رفت و این ضربه دیگری به بازار فروش نگ‌افزارهای غربی خواهد بود.

 

در این میان لاکهید مارتین ده‌ها قرارداد ریز و درشت برای فروش جنگنده اف ۳۵ دارد، اما همانگونه که در گزارش‌های پیشین هم نوشتم اف ۳۵‌هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران استفاده کردند با نسخه‌های معمول تفاوت‌های قابل توجهی داشته و این موضوع شاید یکی از عوامل مهم و حساسی شده که رف آمریکایی را وادار به باز کردن کانال‌های متعدد با کشورمان کرده تا شاید مانع از انتشار حتی خبر سرنگونی این هواپیماها شود.

 

برای غربی‌ها این موضوع که سامانه‌های پدافندی ایرانی توانستند هواپیمای به قول خودتان اف ۳۵ که به پیشرفته‌ترین سامانه‌های جنگال مجهز بود را به زیر بکشد غیر قابل قبول است، انتشار خبر موفقیت تجهیزات و تسلیحات ایرانی در به زیر کشیدن چنین جنگنده‌ای که اوج هنر غربی‌ها و نهایت بازار تبلیغاتی آنها جهت خالی کردن جیب دیگر ملت‌ها است، بازار بسیار خوبی برای این سامانه‌های پدافندی و جنگال ایرانی فراهم می‌کند. به همین دلیل باید گفت غربی‌ها می‌خواهند یک تیر و دو نشان بزنند هم نمی‌خواهند بگویند که جنگنده خودشان سرد گم شده و هم نمی‌خواهند این خبر منتشر شود که این جنگنده توسط پدافند ساخت ایران سرنگون شده است.

 

همانگونه که پیش از این هم گفتم، تجربه انتشار خبر به دست آوردن سالم پهپاد RQ-170 باعث بروز مشکلات زیادی برای کشور شد و بسیاری از اقدامات توسعه‌ای که بعدها در حوزه پهبادی شکل گرفت با علم و آگاهی طرف آمریکایی که بخشی از آنها ناشی از دسترسی ایران به سامانه‌ها و زیرسامانه‌های پیشرفته این پهپاد بوده، ممکن از همین اثر را در حوزه این جنگنده آمریکایی داشته باشد که بالاتر نوشتیم سخه سرنگون شده آن در ایران با نسخه‌های معمول مورد استفاده در نیروی هوایی و دریایی آمریکا و رژیم صهیونیستی بسیار متفاوت است.

 

نظرات بینندگان