چالش جدی اتاق بازرگانی بوشهر با درآمد کمتر
کد خبر: ۱۰۲۰۷
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۶
با لغو دریافت یک در هزار از صادرکنندگان در سال آینده؛

چالش جدی اتاق بازرگانی بوشهر با درآمد کمتر

این روزها اتاق‌های بازرگانی و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها درگیر برگزاری مراسم تقدیر از صادرکنندگان برتر هر استان هستند؛ صادرکنندگانی که با وجود ایفای نقش مهم در اقتصاد کشور، گلایه‌های زیادی از دولتی‌ها در فراهم‌سازی شرایط سیاسی کشورهای مقصد صادراتی خود و دیگر مسائل صادراتی داشته و دارند.
بامداد جنوب:
این روزها اتاق‌های بازرگانی و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها درگیر برگزاری مراسم تقدیر از صادرکنندگان برتر هر استان هستند؛ صادرکنندگانی که با وجود ایفای نقش مهم در اقتصاد کشور، گلایه‌های زیادی از دولتی‌ها در فراهم‌سازی شرایط سیاسی کشورهای مقصد صادراتی خود و دیگر مسائل صادراتی داشته و دارند. 

طی یک ماه گذشته چندین گزارش در خصوص وضعیت صادرکنندگان بوشهری و مشکلات اتاق بازرگانی این استان نوشتیم که با واکنش‌هایی از سوی برخی از اعضای اتاق بازرگانی بوشهر مواجه شد. در آن گزارش‌ها، عمده منابع درآمدی اتاق‌های بازرگانی بوشهر را بررسی کردیم و گفتیم که وضعیت این اتاق با وجود درآمدهای نسبتا خوبی که طی چند سال اخیر داشته، مطلوب نیست. همان‌گونه که در گزارش‌های پیشین روزنامه نوشتیم، بازرگانان هر استان موظف هستند بخشی از درآمدهای سالانه خود را به حساب اتاق بازرگانی کشور واریز کنند که درصد قابل توجهی از آن برای توسعه مسائل زیرساختی و کمک به انجمن‌ها، صندوق‌ها و خوشه‌های صنعتی و اقتصادی، به اتاق بازرگانی آن استان برمی‌گردد. بر این اساس، بهبود شرایط صادرات در استان‌ها و توسعه این خوشه‌های صنعتی بر عهده اتاق‌های بازرگانی است که متاسفانه بر اساس شنیده‌ها، اتاق بوشهر حال و روز خوبی در این زمینه ندارد و هزینه‌کرد این درآمدها در جایی غیر از مصارف قانونی آن انجام می‌شود.

در ماه‌های اخیر، این مساله سبب ایجاد نگرانی‌های زیادی در بین صادرکنندگان و فعالان اقتصادی استان شده بود تا جایی که بر اساس شنیده‌های بامداد جنوب، برخی از صادرکنندگان درخصوص نحوه هزینه‌کرد این درآمدها، از هیات‌مدیریه اتاق بازرگانی بوشهر توضیح خواستند. 
همان‌گونه که گفته شد، اتاق بازرگانی بوشهر با هیات‌مدیره فعلی تصمیماتی گرفته است که درآمدهای این اتاق را تحت شعاع قرار داده و آن را در وضعیت مالی نامناسبی قرار داده است. این در حالی است که روز گذشته در مراسم تقدیر از صادرکنندگان تهران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن این استان از لغو الزام صادرکنندگان به پرداخت یک در هزار درآمد به اتاق‌های بازرگانی از سال آینده خبر داد.
مسعود خوانساری در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران، گفت: در سال‌های تحریم ارتباط ما با دنیا قطع بوده و انتظار این‌که صادرات بالایی داشته باشیم، خیلی به‌جا نیست؛ در این میان باید به این نکته اشاره کرد که دولت بزرگ، بزرگ‌ترین آفت برای اقتصاد است و باعث می‌شود مشکلات پابرجا بماند.  
رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه با بیان این‌که ما می‌خواهیم چرخ را از اول اختراع کنیم در حالی که باید به این موضوع اشاره کرد که اگر قرار باشد ایران هشت درصد رشد داشته باشد، باید سرمایه‌گذاری خارجی جذب کنیم، خاطرنشان کرد: در عین حال مشکلات در ارتباط با دولت بزرگ و دخالت بیش از اندازه آن در تولید و صادرات یکی از آفت‌های بزرگ است. در سال‌های بعد قرار بر این است که همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه را به یک همایش چالشی تبدیل کنیم و از سال بعد یک در هزار صادرات را حذف خواهیم کرد که بسته آن از سال بعد اجرائی خواهد شد و البته یارانه حضور در نمایشگاه‌ها هم به صادرکنندگان پرداخت خواهد شد. در هیات‌های تجاری نیز از صادرکنندگان نمونه استفاده خواهیم کرد.

صادرات هشت‌ماهه امسال قابل قبول نیست
وی با بیان این‌که آمار صادراتی، شرایط را برای دولت و صادرکنندگان سخت می‌کند، گفت: دولت و مجلس همراهی با هم را انتخاب کرده‌اند و اختلاف دیدگاه در حوزه صادرات نداریم و هر دو هم‌جهت و همراه هستند؛ ضمن این‌که بخش خصوصی نیز با دولت هم راستا است؛ بنابراین در این شرایط نباید عملکرد فعلی را به ثبت رساند. اگر در این شرایط موفق نشویم مشکلات پیش روی صادرات را برداریم، حتما ضرر خواهیم کرد.
این مقام مسوول با بیان این‌که اگر قوانین موجود، مشکلات صادرات را حل کرد، کار را پیش می‌بریم و شروع حل مشکلات از شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خواهد بود، تصریح کرد: تعهد سال ٩٦ برای صادرات سال را امسال کاهش داده‌ایم و می‌خواهیم به 1/6 میلیارد دلار برسیم اما باید تلاش کنیم چراکه در هشت‌ماهه امسال، چهار میلیارد دلار محقق شده است.

وضعیت اتاق بوشهر با درآمد کمتر چه می‌شود؟
همان‌گونه که از حرف‌های رئیس اتاق بازرگانی تهران مشخص بود، از سال آینده اتاق بازرگانی بوشهر بخش عمده درآمدهای خود را از دست خواهد داد. البته آن‌گونه که معلوم است، عزم دولت و مجلس برای بهبود شرایط صادرات در سال آینده جزم شده و قرار است این اتفاق رخ دهد اما باید دید اتاق بازرگانی بوشهر چگونه با کاهش درآمدهای خود کنار آمده و این وضعیت را مدیریت می‌کند.
آنچه که مشخص است، اتاق بازرگانی بوشهر که با وجود درآمدهای قابل توجه در سال‌های اخیر نتوانسته انتظارات را برآورده کند، در صورت تحقق این وعده رئیس اتاق بازرگانی و کاهش درآمدهای خود، با چالش بزرگی روبه‌رو خواهد شد. 
گفتنی است سال آینده برای اتاق بازرگانی بوشهر سال سرنوشت‌سازی خواهد بود، زیرا مدت‌زمان ریاست هیات‌مدیره فعلی به پایان رسیده و انتخابات این اتاق برگزار خواهد شد. به‌نظر می‌رسد در کنترل شرایط نامناسب مالی، دیگر داشتن تجربه به‌تنهایی نمی‌تواند راهگشا باشد و اعضای اتاق بازرگانی بوشهر باید اعضای هیات‌مدیره با وسواس بیشتری انتخاب کنند.

برچسب ها: اقتصاد ، بازرگانی ، بوشهر ، اتاق
نظرات بینندگان