به جای هرس، قطع می‌کنند و می‌روند!
کد خبر: ۱۰۲۸۱
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۸ - ۲۴ آذر ۱۳۹۶
بی‌تفاوتی دولتی‌ها به قتل عام ریشه‌های شهر؛

به جای هرس، قطع می‌کنند و می‌روند!

مدتی است که در گوشه‌گوشه شهر شاهد قطع درختان و یا هرس غیر اصولی آنها هستیم. حال زمانی که شهروندان و سازمان‌های مردم‌نهاد به این مساله اعتراض می‌کنند، آسیب به تجهیزات برق، بیماری درخت، داشتن مجوز قانونی و دلایل این‌چنینی مطرح می‌شود و مطالبه‌گران را به هر شیوه‌ای سرکوب می‌کنند.
بامدادجنوب- هدی خرم‌آبادی:
مدتی است که در گوشه‌گوشه شهر شاهد قطع درختان و یا هرس غیر اصولی آنها هستیم. حال زمانی که شهروندان و سازمان‌های مردم‌نهاد به این مساله اعتراض می‌کنند، آسیب به تجهیزات برق، بیماری درخت، داشتن مجوز قانونی و دلایل این‌چنینی مطرح می‌شود و مطالبه‌گران را به هر شیوه‌ای سرکوب می‌کنند. این در حالی است که در کشورهای دیگر نسبت به فضای سبز و کاشت درختان اهمیت و حساسیت بالایی وجود دارد و به محض قطع یک درخت، درخت دیگری به جای آن کاشت می‌شود اما متاسفانه مسوولان ما نتوانسته‌اند از سطح شعار فراتر روند و فقط در اقداماتی تبلیغاتی، شعار روز درختکاری و علاقه‌مندی‌شان را به کاشت نهال ابراز می‌کنند ولی در عمل عاجزند و بی‌باور. نمونه‌های بسیاری از این بی‌باوری در مرکز استان به چشم می‌خورد. 

امضای تفاهمنامه بین شهرداری و اداره برق (که یکی از اعضای شورای شهر یکی دوماه پیش آن را مطرح کرده بود) یکی از این موارد است، فارغ از این‌که برای جایگزین کردن این درخت‌ها برنامه‌ای لحاظ کنند. هر چند در ادامه همین تفاهمنامه نیز تکذیب می‌شود. این در حالی است که اغلب این هرس‌ها غیر اصولی انجام می‌شوند و برای نمونه تاج درخت که بیشترین سهم را در اکسیژن‌سازی دارد، بدون توجه به موارد فنی زده می‌شود. همین چند شب پیش بود که خودرویی با سرعت زیاد درختی را در وسط بلوار قطع کرد. دو روز پیش در دانشگاه علوم پزشکی، اقدام به قلع و قمع درختان کردند. حال سوال اینجاست که چرا درخت را به موقع هرس و یا به آن رسیدگی نمی‌کنند که بخواهند آن را قطع کنند؟! چرا برای کاشت درخت نکات فنی و اصولی آن را در نظر نمی‌گیرند که مجبور باشند آن را قطع کنند؟! آیا متولیان متوجه شرایط حساس اقلیمی و ریزگردها نشده‌اند که بخواهند تکانی به خودشان بدهند؟! هر چند درخت متولی خاصی ندارد و تک‌تک افراد جامعه در راستای محافظت از محیط زیست مسوول هستند اما مشکل امروز ما مسوولان و متولیانی هستند که گویا ریزگردها را درک نکرده و به نظر می‌رسد نخواهند کرد. 

روز گذشته اتفاق نادر و دور از شانی در مرکز استان موجب حیرت و البته تاسف شد. ریختن شاخه‌های هرس شده مقابل درِ اتفاقات برق! آقای ممسنی، مسوول حقوقی اداره برق در این باره می‌گوید: حدود 11 صبح شهرداری در اقدامی بی‌سابقه شاخه‌های قطع شده درختان را جلوی اتفاقات برق تخلیه کرد. این اقدام به دستور یکی از عوامل شهرداری بدون هماهنگی طی اقدامی خودسرانه انجام شد. این در حالی است که هر چند وظیفه شاخه‌زنی وظیفه شهرداری است ولی اداره برق نیز در این زمینه همکاری می‌کند و شهرداری با گمان این‌که اینها کار اداره برق و بدون هماهنگی بوده، اقدام به چنین کار تاسف‌برانگیزی کردند، غافل از این‌که تخلیه شاخه‌های هرس شده مقابل اتفاقات برق، اقدام ناشیانه و خطرناکی است که می‌تواند عواقب سوئی را رقم بزند، حال اگر اتفاق ناخوشایندی رخ دهد، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟!

ممسنی در ادامه به نکته دیگری اشاره کرد و افزود: دلیل تخلیه شاخه‌های هرس شده جلوی اتفاقات برق این است که گمان کرده‌اند کار اداره برق بوده است، در صورتی که من تحقیق کردم و کار هیچ‌کدام از نیروهای اداره برق نبوده است!
براساس توضیحات آقای ممسنی، این سوال مطرح می‌شود که اگر اداره برق اقدام به قلم و قمع درختان نکرده، پس پای کدام ارگان در میان است؟! 
در ادامه برای بررسی مساله، با رئیس فضای سبز شهرداری بندر بوشهر گفت‌وگو کردیم. رضا آماره در گفت‌وگو با بامداد جنوب با بیان این‌که این اتفاق به‌علت اختلاف بین پیمانکار ما و پیمانکار اداره برق رخ داده، تصریح کرد: چه کسی به اداره برق اجازه داده که خودسرانه اقدام به شاخه‌زنی کند؟ آیا شهرداری با اداره برق تفاهمنامه‌ای در این خصوص امضا کرده است؟ حدود یکی دو ماه پیش، جلسه‌ای بین شهرداری و اداره برق برگزار و بنا شد، هر گونه همکاری اداره برق در این خصوص منوط به اخذ مجوز از فضای سبز باشد، در صورتی اداره برق هیچ‌گونه مجوزی مبنی بر هرس و شاخه‌زنی از فضای سبز ندارد. 

به گفته آماره، ما متولی حفظ و نگهداری فضای سبز شهرمان هستیم، وقتی سالانه بیش از 8 میلیارد تومان هزینه نگهداری فضای سبز ما می‌شود، چرا باید شاهد هدررفت هزینه‌های مردم باشیم. 
وی با تاکید بر این‌که این مساله تازگی ندارد و پیش از این، موضوع را به فرمانداری و بازرسی استانداری نیز ارجاع داده‌ایم ولی به نظر نمی‌رسد این مشکل برطرف شود، افزود: پیمانکار ما بارها به پیمانکار اداره برق تذکر داده بود که در صورت هرس غیر اصولی و قطع درختان، خود وارد عمل می‌شود و وقتی نهادهای دیگر وارد عمل نشدند، پیمانکار شهرداری خود اقدام به مقابله کرده، چراکه راه دیگری برایش نمانده است. 

آماره در ادامه تاکید کرد: هر سانت درخت، هزینه‌بر است و مهم‌تر از آن، سال‌ها زمان می‌برد تا درختی به قدر کافی رشد کند. حال اگر درخت‌ها واقعا به تجهیزات برق آسیب می‌زنند، چرا همانند شهرهای دیگر شبکه‌های برق غلاف‌دار نمی‌شوند؟! برای حفظ و نگهداری فضای سبزمان با هیچ کس شوخی نداریم و همه موردهای اخیر را به بازرسی استان ارجاع داده و پیگیری خواهیم کرد.
اقدامات خودسرانه، غیر اصولی و غیر قانونی در مرکز استان در حالی ادامه دارد که این اتفاقات نامیمون از چشم تیزبین شهروندان دور نمی‌ماند و موجبات نارضایتی آنها را به‌ویژه از بازرسی استان فراهم می‌کند. 

نظرات بینندگان