
بامداد24/مریم خوئینی:
اجرای برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام همان قدر که برای ما مهم است، برای امریکایها نیز مهم است. به همین منظور جمهوریخواهان در کنگره چندین بار سعی کردن طرح رد توافق هستهای با ایران را به رای بگذارند اما موفق نشدند. در همین حال جان کری وزیر خارجه امریکا با تاکید بر اهمیت برجام در بیانیهای گفته است، اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به اندازه اصل توافق، اهمیت دارد و این اهمیت بهدلیل نقش آن در دستیابی به اهداف امنیتی ایالات متحده برای این کشور حیاتی است. اکنون بعد از پایان مهلت شصت روزه کنگره، «استیون مال» را بهعنوان «هماهنگکننده اصلی» اجرای برنامه جامعه اقدام مشترک منصوب میکند. کری گفت که انتخاب آقای مال، انتصاب یک فرد برازنده برای یک سمت مناسب است و باعث خواهد شد، دولت امریکا از اجرای موفق برنامه جامع مطمئن شود و ایالات متحده، دوستان و متحدانش در شرایط امنتری قرار می گیرند.'
با وجود این، سناتور های جمهوری خواه بشدت مخالف توافق هستهای و به سرانجام رسیدن برجام هستند. سناتور «تد کروز» که نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری 2016 امریکا از ایالت تگزاس است، گفت که در صورت دستیابی به این مقام، نخستین اقدام وی پاره کردن توافق هستهای با ایران و بازگرداندن مسابقه هستهای بهسوی آیتاللهها خواهد بود.
در ایران نیز نقدها و مخالفتها با برجام همچنان پابرجاست، هر چند با رسانهای شدن برخی مسائل در کمیسیون ویژه برجام در مجلس شورای اسلامی مخالفتها رنگ و بوی دیگری به خود گرفت. سعید جلیلی که رئیس گروه مذاکرهکننده هستهای ایران با کشورهای غربی در دوره گذاشته بود، زمانی که عهدهدار این مسوولیت بود، حاضر به پاسخگویی نبود ولی اینک برای نقد کردن توافق صورت گرفته یک روز در میان به دیدار مجلسیها میرود. این رویداد واکنش های را بهدنبال داشت، برخی مخالف حضور او بودند و برخی نیز معتقد هستند که او میتواند بهصورت تخصصی در اینباره صحبت کند و حضورش لازم است.
حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با بامداد جنوب در خصوص عملکرد کمیسیون ویژه برجام و رسانهای شدن همه جزئیات برجام، گفت: برجام موضوعی است که به نوبه خود به سرنوشت مردم گره خورده است، طبیعی است که اینگونه در رسانهها دنبال شود. بر همین اساس من معتقدم باید از رسانهای شدن آن استقبال شود، بهطور قطع آنچه که نباید رسانهای شود، رسانهای نخواهد شد، مسوولان خودشان متوجه این موضوع هستند و به آن توجه دارند.
زمانی هم که از او درباره حضور سعید جلیلی در کمیسیون و پاسخگو نبودن ایشان در زمان مسوولیت خودش سوال پرسیده شد، حاضر به پاسخگویی نشد و تلفن را قطع کرد.
البته انتقاداتی که به این کمیسیون وارد شد، بیش از این مسائل بود. شاید به همین دلیل از پخش جلسات بعدی این کمیسیون در رسانه ملی جلوگیری شد.
مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما درباره علت پخش نشدن ادامه جلسات بررسی برجام از تلویزیون گفت: رسانه ملی وظیفه ذاتی خود را نسبت به پوشش خبری جلسات بررسی برجام انجام داده است.
داود نعمتیانارکی ادامه داد: پخش جلسات بررسی برجام با حضور تیمهای مذاکرهکننده هستهای در دورههای مختلف و با هدف آگاهی مردم از دیدگاههای اعضای تیم مذاکرهکننده انجام شده است. به عبارتی دیگر در چند جلسه بررسی برجام مسوولانی که مستقیما در روند مذاکرات هستهای حضور داشتند، سخنان و دیدگاهشان با هماهنگی کمیسیون برجام بهصورت کامل و بدون هیچ گونه دخل و تصرف پخش شده است. حال ممکن است کمیسیون بررسی برجام بخواهد از دیدگاه کارشناسان مختلف به این موضوع بپردازد. بنابراین صدا و سیما بر اساس صحبتهای آنها و مباحثشان، گزارشهای خبری را طبق وظیفه ذاتی خود تهیه و پخش میکند.
مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما در ادامه یادآور شد: مباحث اصلی و پایهای با حضور اعضای تیمهای مذاکره کننده در این جلسات مطرح شد و تلویزیون هم بهطور کامل آنها را پخش کرد، بنابراین نسبت به نشستهای بعدی در حد پوشش خبری مناسب، اگر کمیسیون بخواهد اقدام خواهد کرد.
پیش از این عوامل شبکه خبر به ضبط جلسات کمیسیون برجام اقدام میکردند و بخشهایی از این جلسات بهطور ضبط شده از شبکه خبر پخش میشد.
حال باید دید اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام چه رویکردی را در پیش خواهند گرفت.