
بامداد جنوب- هدی خرمآبادی:
صحبت کردن با انسانهایی که به معنای واقعی انسان هستند و انسانیت در همه لحظههای زندگیشان جاری است، حس خوبی است. اینکه بدانیم هنوز در گوشهگوشه این شهر، انسانیت و وجدان بیدار، حرف نخست را میزند، بذر شور و شعفی را در وجودت میکارد که قلم در وصفش عاجز میماند. باید به خود ببالیم که انسانهایی چنین ساده و صادق، در اندیشه حفظ محیط زیست آگاهانه قدم برمیدارند و چه ستودنی است تصمیم دختری که پا بر همه تجملات و چشم و همچشمیها مینهد و هراسی از حرف و حدیث کوتهبینان غافل ندارد. در ادامه گفتوگوی ما را با زوج جوانی میخوانید که با تصمیم خود بزرگترین کمک را به طبیعت کردهاند.
لطفا خودتان را برای خوانندگان روزنامه بامداد جنوب معرفی کنید.
مهرشاد صادقی، 31 ساله هستم. اصالتا بوشهریام اما مدت پنج سال است که برای ادامه تحصیل در رشته آیتی ساکن اتریش هستم.
فریال هنرمند هستم. 26 سال سن دارم. اصالتا تهرانیام اما 14 سال است که در اتریش زندگی میکنم و در رشته تاریخ در مقطع کارشناسی ارشد درس میخوانم.
برای خوانندگان ما جالب است که مهرشاد و فریال چگونه با هم آَشنا شدهاند، آقای صادقی اگر تمایلی دارید در این خصوص برای ما بگویید.
بله. ما همدانشگاهی بودیم و در اعیاد نوروز که جشن برپا میشد و در برنامههای علمی دانشگاه با هم مشارکت داشتیم تا اینکه این آشنایی منجر به ازدواج شد.
شما مراسم عروسیتان را در اتریش برگزار نکردید و به ایران آمدید، دلیلتان برای این کار چه بود؟
خانوادهها و دوستانمان اهمیت زیادی برای ما داشتند، از همینرو ترجیح دادیم در ایران کنار این جمع عزیز و دوستداشتنی باشیم.
خانم هنرمند درباره تصمیم مهمی که در خصوص مهریهتان گرفتهاید و کمتر دختر مرفهی امروز حاضر به پذیرش چنین مهریهای است برای ما توضیح دهید.
مهریه همیشه برایم مهم و یکی از دغدغههای زندگیام بوده است. هیچگاه به مهریه عددی اعتقادی نداشتم. در برههای از تاریخ احتیاج و پشتوانه مالی یک زن مطرح بوده و این سنت برای همان دوره سنت بدی هم نبوده اما من از آنجا که جایگاه اجتماعی خاص و مستقلی داشتم، اعتقادی هم به مهریه عددی نداشتم. بحث مهریه در همان ابتدای مسیر زناشویی میتواند برای زوجین و خانوادهها اختلاف ایجاد کند. باید از مادر همسرم که با روحیات من هم آشنا بودند و پیشنهاد کاشت 1370 نهال را دادند تشکر کنم. از آنجایی که علاقه بسیاری به محیط زیست داشتم، قرار شد به تعداد سال تولد بنده نهال کاشته شود اما اینکه چه نهالی کاشته شود، هنوز تصمیمی نگرفتهایم. این نهالها حتما با مشارکت هر دوی ما کاشته میشود.
رو میکنم به مهرشاد و از او میپرسم چطور با این مهریه کنار آمدی که با خنده گفت: برای هر مرد ایرانی خوشحالکننده است که مهریه عددی ندهد (شوخی میکنم). از تفکر و اندیشه همسرم لذت بردم و از اینکه چنین همراهی در مسیر زندگی دارم به خودم میبالم و امیدوارم بتوانیم قدم کوچکی در راه حفظ محیط زیست برداریم. کمتر دختری امروزه چنین مهریهای را میپذیرد. باید از پدر و مادر همسرم نیز تشکر کنم که ازدواج ما را سخت نکردند. من معتقدم پول تعیین نمیکند که چه کسی خوشبخت میشود.
خانم هنرمند خانوادهات چطور با این قضیه کنار آمدند، در صورتی که خودشان جزء قشر مرفه جامعه محسوب میشوند؟
بهتر است بگویم ما قشر قانع جامعه هستیم، به آنچه داریم راضی هستیم. پدر و مادرم همیشه به خواستهها، انتخابها و علایقم احترام گذاشتهاند و پشتیبانم بودهاند. قدردان آنها هستم. رضایتشان برایم بسیار ارزشمند بود.
از تصمیمی که گرفته بودی، چه حسی داشتی، آیا لحظهای تردید نکردی که تصمیم اشتباهی است؟
اصلا. لحظهای تردید نداشتم. تصویر سرسبزی و عشق به من شور و شوقی دوچندان میبخشید. کاشت 1370 نهال به معنای واقعی کلمه، مهریه است. این مهریه بهترین کمک من به محیط زیست وطنم است.
آقای صادقی شما درباره فعالیتهای محیط زیستیتان به ما بگویید.
یکی از دغدغههای من همواره معضل زباله و تفکیک آن است. من و همسرم هر چه طبیعت اروپا را میبینیم برای طبیعت ایران بیشتر حسرت و افسوس میخوریم. طبیعتی که غنی و زیباست اما با دخالتهای انسانی و غفلت انسانها رو به زوال و نابودی نهاده است و نیازمند کمک و حمایت ماست.
چه نهالهایی قرار است کاشته شود؟
هنوز تصمیمی نگرفتهایم، چون نیازمند تحقیق و پرسش است اما قطعا نهالهایی را برای کاشت انتخاب میکنیم که برای مقابله با ریزگردها موثر باشند و در مناطقی از جنوب مانند خوزستان و بوشهر که با ریزگردها دست و پنجه نرم میکنند اقدام به کاشت این نهالها خواهیم کرد.
سپاس از وقتی که گذاشتید و اما سخن پایانی:
خانم فرهمند: از رسانه شما تشکر میکنم که به این موضوع اهمیت دادید. از پدر و مادر خودم و همسرم تشکر میکنم که این مهریه را پذیرفتند. اگر خانمهایی در ایران هستند که گمان میکنند به رقم 1370 سکه نیازی ندارند، چنین مهریههایی را انتخاب تا با این کار فرهنگی، زمینه ازدواجهای آسان را فراهم کنند و البته انتخاب چنین مهریههایی فقط منحصر به محیط زیست نمیشود و کمک به خانوادهها و کودکان بیسرپرست و کمک به بیماران و ... را نیز میتواند در بر بگیرد.
آقای صادقی: تشکر میکنم از رسانه شما و از پدر و مادر خودم و همسرم که ازدواج ما را سخت نگرفتند. ما برای تغییر و بهبود شرایط باید از خودمان شروع کنیم تا بتوانیم ایران را نجات دهیم.
مهرشاد و فریال در 18 شهریور 1396 همزمان با عید غدیر پیمان زناشویی را امضا کردند تا در ادامه مسیر زندگی، همراه و همگام با یکدیگر روزهای سبزی را پشت سر بگذراند و شانه به شانه هم در راستای انسانیت، کمک به همنوعان، یاری رساندن به طبیعت سرسبز و دفاع از حقوق مظلومان همسفر روزهای تلخ و شاد زندگی باشند. در روزگاری که سختگیریهای بیپایه مانع ازدواجهای سالم و صحیح و تشکیل خانواده میشود و در عصری که بسیاری از زندانها به سبب مهریههای سنگینی که ضمانت خوشبختی را نکردند، پر شده، دختری مرفه و تحصیلکرده کاشت 1370 نهال مهریهاش میشود. ایران به داشتن چنین فرزندانی به خود میبالد.