١٠ هزار کامیون کالا؛ قاچاق یا ته‌لنجی!
کد خبر: ۱۰۳۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۶ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶
رشوه‌خواری 300 میلیاردی در دلوار تائید و تکذیب شد؛

١٠ هزار کامیون کالا؛ قاچاق یا ته‌لنجی!

روز گذشته شاید ماجرای رشوه‌خواری و عبور هزاران کامیون کالای قاچاق از گمرک دلوار، مهم‌ترین خبر در خبرگزاری‌های استان و حوزه گمرک کشور بود؛ این اظهارات در ساعاتی پس از انتظار از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به‌سرعت نقل محافل خبری شد تا...

بامداد جنوب- جواد شكريان:

روز گذشته شاید ماجرای رشوه‌خواری و عبور هزاران کامیون کالای قاچاق از گمرک دلوار، مهم‌ترین خبر در خبرگزاری‌های استان و حوزه گمرک کشور بود؛ این اظهارات در ساعاتی پس از انتظار از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به‌سرعت نقل محافل خبری شد تا این‌که گمرک جمهوری اسلامی، این ادعا را کذب خوانده و علامت سوال بزرگی را در ذهن خوانندگان به جا گذاشت. روز گذشته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی از قاچاق گسترده از طریقمبادی رسمی گمرک دلوار خبر داد و تاکید کرد که حدود 10 هزار کامیون قاچاق از آن خارج شده است در حالی که این گمرک اصلا برای ترخیص کالا ساخته نشده و تنها وظیفه‌اش ترخیص کالای ملوانی است. این مقام مسوول تاکید کرده بود که طی گزارش دادستانی، یکی از مسوولان این گمرک 300 میلیارد تومان رشوه گرفته است!


امیر خجسته، با تاکید بر این‌که زمانی می‌توان ادعا کرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به نتیجه رسیده است که خروجی مبارزه با قاچاق برای مردم ملموس باشد، افزود: برگزاری جلسات تنها مقدمات کار است. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خروجی نداشته است و شاهدیم کالای قاچاق از مبادی رسمی به کشور وارد و تولید ما را فلج کرده کرده است بهگونه‌ای که کارخانه‌ها یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند. این در حالی است که مقام معظم رهبری، امسال را سال تولید و اشتغال نامگذاری کردند و ما باید روی پای خود بایستیم و اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم.


ستاد مبارزه با قاچاق داریم اما قاچاق از سوزن تا هواپیما انجام می‌شود!

این مقام مسوول با طرح این پرسش که این چه روالی است ستاد داریم اما حجم بالایی از قاچاق، از سوزن گرفته تا هواپیما در کشور وجود دارد، اعلام کرد: به عقیده من، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، ستاد هماهنگی با قاچاق کالاست، چراکه اگر شخصی ببیند قاچاق به کشور وارد می‌شود اما در این زمینه کوتاهی کند، مجرم است.

به‌گفته وی، با وجود آنکه هزار و 128 کانتینر کالای قاچاق به کشور وارد شده اما مسوولان گمرک این موضوع را انکار می‌کنند؛ جالب است که موضوع این قاچاق گسترده، روز گذشته از سوی دادستان نیز تائید شد. ایشان عنوان کرده که مسوولان با فرزندانشان قاچاق می‌کنند اما بنده عقیده دارم که این قاچاق‌ها را به کمک کل خانواده‌شان انجام می‌دهند.


قاچاق حدود 30 میلیارد دلار است

رئیس فراکسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه قاچاق حدود 30میلیارد دلار است، تصریح کرد: زمانی می‌توان تولید کشور را تقویت کرد که بتوانیم با قاچاق مبارزه کنیم؛ چالش‌هایی که در حال حاضر در مقابل این موضوع قرار دارد، مافیای گمرک و نیز اجرا نشدن قانون است. از گمرک دلوار، حدود 10 هزار کامیون قاچاق خارج شده در حالی که این گمرک برای ترخیص کالا نیست بلکه برای ترخیص کالای ملوانی است و یکی از مسوولان این گمرک 300 میلیارد تومان رشوه گرفته است.


هزاران کانتنیر از مسیر سبز گمرک بدون کنترل عبور می‌کنند

این نماینده مجلس در ادامه به «واردات 600 خودروی لوکس بنز پورشه و غیره»، «واردات چندین هزار کانتینر لوازم خانگی بهنام یک خانم دیگر» و نیز «ثبت سفارش نشدن واردات پنج هزار و 362 خودروی وارداتی به کشور» اشاره کرد و ادامه داد: هزاران کانتینر از مسیر سبز گمرک عبور می‌کنند که کنترلی روی آنها وجود ندارد؛ از آنجایی که مفاسد اقتصادی یکی از ابرچالش‌های کشور است، به بندر شهید رجایی رفتم و از نزدیک این موضوعات را مشاهده کردم.


تکذیب ادعای اخذ رشوه 300 میلیارد تومانی رئیس گمرک دلوار 

پس از اظهارات این نماینده مجلس، گمرک ایران ادعاهای نماینده همدان مبنی بر اخذ رشوه 300 میلیارد تومانی از سوی رئیس گمرک دلوار را نادرست خوانده و اعلام کرد که طرح این‌گونه ادعاها از سوی این نماینده مجلس در رسانه ملی، باعث تخریب دستگاه‌های نظارتی شده است.

گمرک ایران در این خصوص تصریح کرد که این نماینده مجلس با ادعاهایی برخاسته از القائات افراد شناخته‌شده و نخنما که پرونده کیفری آنها در مراجع قضائی در حال رسیدگی است، اقدام به تخریب چهرهگمرک و کارکنان خدوم و زحمتکش گمرک کرده است که در زمان خود قابلپیگرد قانونی است .

گمرک ایران ادعا کرد که هر زمانی گمرک پرونده قضائی این افراد را پیگیری کرده و در آستانه صدور رای یا قرار قضائی قرار میگیرد این‌گونه تهمتها و تشویش اذهان عمومی از طرق مختلف شدت بیشتری میگیرد که مستندات آن نیز موجود و قابل ارائه است .چنانچه نماینده همدان از مراجع قضائی استعلام می‌کرد بهسادگی پی می‌بردند که هیچیک از مدیران گمرک شهید رجایی در سال 95 به جرم قاچاق بازداشت نشدهاست.


شناخت جغرافیایی منطقه و وضعیت گمرکات و اسکله‌های مناطق مختلف و نیز ظرفیت آنها بهسادگی نشان میدهد که ورود 10 هزار کامیون کالای قاچاق از طریق گمرک دلوار صرفا ادعایی غیرممکن استروشن و واضح است که ورود کالاهای ملوانی و تهلنجی مشمول معافیت است و تحت نظارت سایر دستگاهها صورت میگیرد که البته گمرک با همکاری سایرسازمانها و وزارتخانه‌ها در تلاش است نسبت به ساماندهی این کالاهااقدام کند و جای این پرسش است که چگونه امکان دارد 10 هزار کامیونکالای قاچاق از گلوگاه‌های متعدد نظارتی با حضور مقتدرانه نیرویانتظامی عبور کند و کسی متوجه نشود؟! و اگر نماینده همدان از آن مطلع بوده چرا تاکنون در مراجع قضائی طرح شکایت نشده است و چرامرتکبان قاچاق تحت پیگرد قضائی قرار نگرفتهاند و این کالاها به کجا حمل شده و هیچ سازمانی از حمل و توزیع آنها ممانعتی به عمل نیاورده است .


گمرک ایران بار دیگر تاکید می‌کند که طرح چنین مواردی از سوی این نماینده مجلس محترم شورای اسلامی علیه گمرک نادرست و پرونده‌های مورد اشاره ایشان تماما از سوی دفاتر نظارتی گمرک کشف و پیگیری شده است و همانطور که قبلا نیز اعلام شد موضوع پرونده یک پیرزن روستایی در خصوص واردات 600 دستگاه بنز و پورشه صرفا بدهی مالیاتی بوده که پرونده این شخص با شکایت گمرک و سازمان امور مالیاتی در دادسرای ویژه امور اقتصادی مطرح رسیدگی بوده و تاکنون منجر به صدور قرار و ورای نشده است و استنباط شخصی نماینده همدان مبنی بر قاچاق بودن این خودروها نادرست است.

نظرات بینندگان