
بامداد جنوب- جواد شکریان:
اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و وزیر نفت، روز گذشته بهمنظور بازدید از پالایشگاه فازهای 13، 14 19، 22 و 24 پارس جنوبی و بازدید از پروژه ایران الانجی وارد عسلویه شده و طی نشستی تخصصی با اعضای این کمیسیون، به بررسی روند پیشرفت پروژههای صنعت نفت پارس جنوبی پرداختند.
وزیر نفت در این نشست با اشاره به اینکه با بهرهبرداری از فازهای باقیمانده پارس جنوبی یک میلیارد دلار درآمد ماهانه نصیب کشور خواهد شد، افزود: مزیت کشور ما انرژی است. در تمامی فعالیتهایی که ما در وزرات نفت انجام میدهیم زنجیره ارزش و تولید در نظر گرفته شده است بهطوری که از همان ابتدا صنایع پاییندستی در منطقه عسلویه پیشبینی شده بود و هماکنون بسیاری از آنها در مدار تولید هستند و از این جهت ارز فراوانی وارد کشور شده است. با راهاندازی پالایشگاههای سیراف 480 هزار بشکه میعانات گازی در این واحدها تبدیل به ارزش افزوده میشود که با احتساب پالایشگاه ستاره خلیج فارس و با توجه به مجموع تولید یک میلیون بشکهای میعانات گازی از فازهای پارس جنوبی، این امیدواری وجود دارد که ما دیگر نیاز چندانی به صادرات این محصول مهم نداشته باشیم و مجموع تولید این محصول در کشور به ارزش افزوده تبدیل شود.
بیژن زنگنه با اشاره به پیشرفت دریا و خشکی فازهای 13، 14 و20 تا 24 در دریا و خشکی اعلام کرد: با راهاندازی این فازها، ماهانه یک میلیارد دلار درآمد نصیب کشور خواهد شد که این رقم بسیار قابل توجهای است و ضروری است مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط در این زمینه یاریگر وزارت نفت باشند تا بتوانیم با تزریق سرمایه، درآمد ارزی بیشتری نصیب کشور کنیم و در صورت معطلی در این زمینه و تزریق نکردن سرمایه، کشور را از درآمد ماهانه یک میلیارد دلار از این شش فاز باقیمانده محروم کردهایم.
این مقام مسوول با اشاره به عملکرد وزارت نفت طی پنج سال گذشته، تصریح کرد: طی این مدت 275 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شده است که در حال حاضر به تولید برابر با قطر از این میدان دست یافتهایم که این موفقیت بزرگی برای دولت تدبیر و امید است.
زنگنه با ابراز امیدواری در خصوص بهرهبرداری از فازهای باقیمانده پارس جنوبی، گفت: ثروت ملی باید در جهت بهبود زندگی مردم و افزایش درآمد کشور بهکار گرفته شود و امیدواریم با کمک کمیسیون انرژی علاوه بر اخذ مجوزهای لازم بهمنظور تزریق سرمایه به این بخش بتوانیم وضعیت اشتغال این منطقه را نیز سامان ببخشیم. تمام تلاش ما در مجموعه وزارت نفت این است که بتوانیم زندگی مردم این منطقه را از طریق راهاندازی فازهای پارس جنوبی و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بالا ببریم و تاکنون قدمهای خوبی در این زمینه برداشته شده است. برای مثال ما طی سالهای آینده سعی میکنیم که کارکنان صنعت نفت را در همین منطقه اسکان دهیم و از شهرکسازی که منحصر به وزارت نفت باشد خودداری خواهیم کرد تا از این طریق وزارت نفت بتواند امکانات رفاهی برای همه مردم ایجاد کند و این امکانات منحصر به کارکنان نباشد.
با تزریق 2/3 میلیارد، سالانه 12 میلیارد تومان نصیب کشور میشود
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه طرح دوفوریتی در حوزه اشتغال و تامین مالی برای وزارت نفت تدوین میشود، خاطرنشان کرد: کمیسیون انرژی مصمم به تصویب سهم 5/14 درصدی شرکت ملی نفت از پالایشگاههای داخلی است. این کمیسیون از همه ظرفیتها برای کمک به بهرهبردای از فازهای باقیمانده پارس جنوبی استفاده خواهد کرد، زیرا در صورت تزریق 2/3 میلیارد دلار به این بخش سالانه 12 میلیارد دلار درآمد نصیب کشور خواهد شد.
فریدون حسنوند در ادامه با بیان اینکه وزیر نفت عزمی جدی برای تکمیل فازهای مختلف پارس جنوبی داشته و شاهد دستاوردهای بزرگی در دوره وزارت زنگنه در پارس جنوبی هستیم، بیان کرد: خوشحالیم که امروز شاهد تکمیل شدن این پروژهها هستیم و امیدواریم همانطور که وعده داده شده است تا سال آینده شاهد تکمیل این طرحها و پروژهها باشیم. همه ایرانیها از این عظمت و تمدن خوشحال و خرسند هستند. این اقدامات جز با تلاش و دلسوزی مدیران و مسوولان و کارگران میسر نمیشد و باید این راه تا تکمیل پروژهها ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه تکمیل این طرحها نیازمند همکاری و عزم ملی است، بیان کرد: امسال به نام اقتصاد مقاومتی اشتغال و تولید نامگذاری شده است و همه وظیفه داریم کمک کنیم که اشتغال و تولید گسترش یابد. کمیسیون انرژی بهدنبال این است که یک طرح دو فوریتی برای تولید و بهویژه افزایش فرصتهای شغلی در دو وزارت نیرو و نفت و مجموعههای وابسته، صنایع بالادستی و پاییندستی نفت، گاز و پتروشیمی و وزارت نیرو داشته باشد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۱۵ درصد از کارها در منطقه پارس جنوبی باقی مانده است، تاکید کرد که تکمیل این فازها سالانه ۱۲ میلیارد دلار درآمد برای کشور در پی خواهد داشت.
وی، سهم 5/14 درصدی شرکت ملی نفت ایران از پالایشگاههای داخلی را حق مسلم این شرکت دانست و ابراز امیدواری کرد که اگرچه کمیسیون تلفیق این مهم را تصویب نکرد اما در آن بازنگری کند و به تصویب مجلس برسد.