
بامداد جنوب: صحبتهای مهدی طارمی درباره قراردادش به ریزهاسپور، محرومیت پرسپولیس و جریمه چند میلیاردی، نشان میدهد که یک «دروغ سازمانیافته،» پشت پرده تمام این ماجراهاست. دروغی که تاوان سنگینی برای حیثیت فوتبال ایران و تیم پرهوادار پرسپولیس داشته و خواهد داشت. بهراستی مسببان این دروغسازی مجازات خواهند شد؟
فوتبال ایران تنش زخمی است، نه از شکست که از دروغ. از بیمبالاتی مدیران فوتبالنشناس و مربیان و بازیکنان بیمعرفت، آنها که از فوتبال فقط پولش را شناختهاند و از دنیای توپ گرد و زمین چمن، فقط دیده شدن راضیشان میکند؛ نه عرقی، نه تعصبی و نه اندیشه آیندهنگرانهای. هیچچیز برای این دسته از فوتبالیستها و مدیران، اهمیت ندارد، آنها فقط خود را میبینند و یک قدم جلوترشان را. اگر چاهی چند قدم آن طرفتر باشد، نه تنها نمیبینند که با سرعت به سمتش میروند و خود و فوتبال را با هم نابود میکنند. فوتبال ایران تنش زخمی است، نه از شکست که از دروغ. مدیران فوتبال ایران، دغدغه آینده ندارند. مدیران فوتبال دولتی ایران، میخواهند تا هستند، محبوب باشند و دیده شوند و وقتی هم رفتند، دیگر کاری به کار فوتبال و تیم و هوادارش ندارند. بدهیهای سرسامآور دو تیم بزرگ پایتخت نمونه بارز مصیبتی است که گریبان فوتبال ایران را گرفته است. هر چه هم بگوییم، انگار فایده ندارد.
مهدی طارمی، دوشنبه شب در مصاحبه اسکایپی برنامه نود از یک تخلف آشکار حرف زد و از این گفت که چطور با همکاری مسوولان باشگاه پرسپولیس به فیفا دروغ گفتهاند تا با جعل تاریخ امضای قرارداد مشکلی برای بازگشت او به پرسپولیس وجود نداشته باشد. طارمی در نخستین نطقهایش عنوان کرد که قبل از سفر به ترکیه، با پرسپولیس قراردادی نداشته و با مدیران پرسپولیس توافق کرده بودند که به دروغ بگویند او پیش از پیوستن به ریزهاسپور ترکیه این قرارداد را بسته است. طارمی حتی اعتراف کرد قراردادی که باشگاه پرسپولیس در دادگاه cas به آن استناد کرده، تاریخش درست نبوده و صرفا سندسازی بوده است تا مشکلی برای این تیم پیش نیاید.
26 تیرماه سال 95 بود که خبری در سایت رسمی باشگاه پرسپولیس منتشر شد. خبری که خبرگزاری ایسنا با استناد به سایت باشگاه آن را روی خروجیاش فرستاد. «با توجه به توافقها در گذشته بین باشگاه فرهنگی-ورزشی پرسپولیس و مهدی طارمی و تعهداتی که از این ناحیه برای دو طرف وجود دارد، اقدامات لازم از سوی باشگاه صورت گرفت و بر همین اساس، زمینه بازگشت آقای گل فصل گذشته رقابتهای لیگ فراهم شده است. بر این اساس با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده، مهدی طارمی در بازگشت به تهران در روزهای آینده، در تمرینات سرخپوشان حضور خواهد داشت. باشگاه پرسپولیس و مهدی طارمی در فروردینماه و در جریان برگزاری رقابتهای لیگ برتر توافقهایی برای ادامه همکاری و تمدید قرار با یکدیگر داشتند. این خبر نشان میدهد که از همان ابتدا ماجرای بازگشت طارمی به پرسپولیس بر پایه دروغ بنا نهاده شده بود و طارمی پس از گذشت یک سال و نیم افشا کرد که این همکاری را با هماهنگی باشگاه انجام دادهاند.
طارمی در بخش دیگری از حرفهایش به نکات عجیبی از انتقالش به ریزهاسپور اشاره کرد اینکه او اصلا تصمیم نداشته با ریزه اسپور به توافق برسد و فقط برای کمک به رامین رضاییان راهی ترکیه شده بود. طارمی در برنامه دوشنبه شب 90 گفت: من با رامین به ترکیه رفتم. او دوست داشت لژیونر شود اما من هدفم ترکیه نبود. میخواستم به اروپا بروم اما اشتباه کردم و با ریزه اسپور قرارداد بستم. طارمی در حالی این حرف را میزند که توافق کردن و امضای قرارداد انگار مثل افتادن لیوان از دست است!
مدت قرارداد، رقم قرارداد و بررسی شرایط آن باشگاه و آن کشور از الزامات برای امضای قرارداد است. ضمن اینکه طارمی بازیکن غیر حرفهای نبوده که بخواهد آنی تصمیم بگیرد و در یک شرایط هیجانی با ریزهاسپور قرارداد امضا کند. ضمن اینکه چند روز قبل از امضای این قرارداد سایت گونه باکیش ترکیه در این زمینه گزارشی را منتشر کرده و در بخشی از آن نوشته بود «طارمی از جمله بازیکنان جوان ایرانی است و میتوان از این خرید بهعنوان یکی از خریدهای خوب ریزهاسپور نام برد.» جدا از خبر سایت ترکیه خبرگزاری فارس در تاریخ 21 اردیبهشت 95 گفتوگویی از صمد ابراهیمی، وکیل طارمی منتشر کرد که در آن گفته بود که « صبح امروز وکیل مهدی طارمی جلسهای با محمدعلی ترکاشوند، معاون باشگاه پرسپولیس برگزار کرد و در این نشست وی به ترکاشوند اعلام کرد طارمی تصمیمش را برای رفتن به اروپا گرفته و چون باشگاه باید سریعتر برای جذب جانشین او اقدام کند لازم دیدیم که این موضوع را اعلام نماییم تا دست باشگاه برای تصمیمگیری باز باشد. تا جایی که من اطلاع دارم او از شش کشور آلمان، انگلیس، اسپانیا، ایتالیا، روسیه و ترکیه پیشنهاد دارد و اینکه به کدام کشور میرود را خودش تصمیم خواهد گرفت.» انتشار این دو متن نشان میدهد که انتقال طارمی به ریزه اسپور یکدفعه و بر اساس یک جوگیری یا تصمیم هیجانی نبوده است.
در همان روزهایی که طارمی به ایران برگشته بود خبرهایی به گوش میرسید که ممکن است این بازگشت برای طارمی و پرسپولیس دردسرساز شود. روز 29 تیرماه سال 95 بود که صمد ابراهیمی در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما گفته بود که «صحبتهای مطرح شده مبنی بر اینکه انتقال طارمی به پرسپولیس غیرقانونی بوده، به هیچ عنوان صحت ندارد و ما کاملا طبق قانون عمل کردیم و موفق شدیم که طارمی را از ریزه اسپور برای دو سال به پرسپولیس انتقال دهیم و اینکه میگویند ریزه اسپور با شکایت از طارمی به فیفا میخواهد او را دو سال از فوتبال محروم کنند، خندهدار است اگر میخواهید دلایل شکایت ریزه اسپور از طارمی را بدانید بهتر است از مدیرعامل آن باشگاه سوال کنید (با خنده) ولی این اطمینان را به شما میدهم که انتقال طارمی به پرسپولیس کاملا هم قانونی بوده است. فقط به هواداران پرسپولیس این نوید را میدهیم که طارمی برای حضورش در پرسپولیس هیچ مشکل غیرقانونی ندارد و میتواند در لیگ شانزدهم بار دیگر با پیراهن پرسپولیس پای به میدان مسابقه بگذارد.» طارمی هم با استناد به این حرفها که آنها را در 90 مطرح کرد به پرسپولیس بازگشت اما هم خودش محروم شد و هم پرسپولیس. جالب اینجاست که او در واکنش به سوال عادل که پرسید مگر تو بازیکن حرفهای نبودی و نیستی گفت: آیتیسی من آمده بود و میگفتند اتفاقی نمیافتد.
از همه اینها گذشته باید از مسوولان ورزش کشور پرسید که حالا با مدیران وقت پرسپولیس و مخصوصا علیاکبر طاهری چه برخوردی میکنند؟ آیا حساب و کتاب کارش را میخواهند و ریز به ریز عملکردش در قبال ماجرای ریزهاسپور را بررسی و حسابکشی میکنند یا پست دیگری به او میدهند و روی سرشان حلوا حلوایش میکنند؟ وزارت ورزش و جوانان باید در این زمینه شفافسازی کند. یکی از مدیران منصوب وزارتخانه «دروغ» گفته و دیگران را مجبور کرده که همان دروغ را تکرار کنند. جریمه این خطا، چیست؟ جریمهکننده کیست؟
فوتبال ایران تنش زخمی است، نه از شکست که از دروغ. طارمی میگوید به او دروغ گفتند که اگر برگردد مشکلی پیش نمیآید. طارمی میگوید باشگاه پرسپولیس به دروغ گفته است که «قرارداد طارمی با پرسپولیس قبل از قراردادش با ریزهاسپور بوده است.» طارمی میگوید که طاهری از او خواسته دروغ او را تکرار کند. شاید طارمی دروغ میگوید و چنین دیالوگی بین او و طاهری پیش نیامده باشد. یک طرفه به قاضی نمیرویم. اگر همه این حرفها دروغ است، یکی این وسط بیاید و راستش را بگوید.