استانداری مخالف نیست، استاندار چه کرده است
کد خبر: ۱۱۰۶۸
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۳ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
لزوم گزارش‌دهی در مورد ته‌لنجی به جای تکذیب؛

استانداری مخالف نیست، استاندار چه کرده است

موضوع ته‌لنجی یکی از معضلات اساسی در استان‌های جنوبی کشور به‌ویژه استان بوشهر است که از سه سال پیش و در پی اقدامات و رفتارهای نامناسب و نسنجیده استاندار وقت، به دامن مردم افتاد و همه تلاش‌ها برای حل و فصل آن راه به جایی نبرد، چراکه برای برادران پیمانکار مهم‌تر از سرنوشت معیشت مردم، روابطی بود که می‌خواستند بر اساس آن تشکیلات خود را ثروتمندتر کنند و...
استانداری مخالف نیست، استاندار چه کرده استبامداد جنوب:
 موضوع ته‌لنجی یکی از معضلات اساسی در استان‌های جنوبی کشور به‌ویژه استان بوشهر است که از سه سال پیش و در پی اقدامات و رفتارهای نامناسب و نسنجیده استاندار وقت، به دامن مردم افتاد و همه تلاش‌ها برای حل و فصل آن راه به جایی نبرد، چراکه برای برادران پیمانکار مهم‌تر از سرنوشت معیشت مردم، روابطی بود که می‌خواستند بر اساس آن تشکیلات خود را ثروتمندتر کنند وامروز نیز این روند به شکلی عجیب ادامه دارد. در ماه‌های پایانی حضور استاندار قبلی بود که او و تیمش با هیاهو و جنجال تصویب طرح جدید در مورد ته‌لنجی را در بوق و کرنا کردند و استاندار جدید هم که اصولا تخصصی در حوزه اقتصاد نداشته و ندارد، چشم‌بسته آن را تائید کرد و آن را از دستاوردهای بزرگی!! دانست که می‌تواند....!!

چندی پیش روزنامه بامداد جنوب در گزارشی به بررسی مسائل و مشکلات ته‌لنجی پرداخت و تاکید کرد آنچه که در تبلیغات آقایان در استانداری آمده با واقعیت متفاوت است. در آن گزارش تاکید شد که اصولا ته‌لنجی به یک مسیر بی‌بازگشت رفته و مردم بوشهر باید دندان ته‌لنجی را بکشند، چراکه دفاع اشتباه از این طرح که ضامن منافع گروهی از آقایان بود، ملوانان و کاسبان بوشهری را دچار بحران عمیقی کرد.
در طول یکی دو ماه گذشته فقط نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی در مورد ته‌لنجی تذکراتی را به دولت دادند. در آخرین تذکر که روز پنجشنبه گذشته در صحن علنی صورت گرفت، عبدالحمید خدری به صراحت مشکل ته‌لنجی را ناشی از بی‌تدبیری در استان قلمداد کرد و از دولتی‌ها خواست تا به وعده‌های انتخاباتی خود عمل کنند. در حالی که خدری تنها فردی است که در این حوزه زبان به سخن گشوده است، متاسفانه در استانداری سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی ممانعت استانداری از خالی شدن لنج‌ها را «کذب محض» می‌خواند و فردی که مشاور فرهنگی نماینده سابق دولت بوده و مشخص نیست که هنوز هم این سمت را دارد یا نه، خود را به سفارش جلو انداخته تا دوباره «مشاور» شود و آن را تکذیب می‌کند اما اینجای داستان جالب است که این فرد که هم مشاور فرهنگی و رسانه‌ای است و هم در یک مجموعه صنعتی قائم مقام!! از «دستگاه‌های متولی» خواسته «با انتشاردهندگان اخبار کذب که باعث تشویش اذهان عمومی شوند برخورد قانونی» کند.

اینها همه به کنار، باید دید که عبدالکریم گراوند که ید طولایی در صدور هفت حکم در یک لحظه و در روز شهادت فاطمه زهرا (س) دارد، در این مدت چه گلی بر سر مردم استان بوشهر زده است و اصولا در تهران توانسته مقامات عالی کشور را ببیند و در این مورد رایزنی کند یا آن‌که در اتاقش نشسته و ملاقات‌های روزانه می‌کند و از مدیرمسوول روزنامه بامداد جنوب گلایه که فلانی را «تحریک» می‌کند تا.... .
نکته جالب‌تر در نشست روز گذشته گراوند و همراهانش در اتاق بازرگانی «اتاق حق‌العمل‌کارها» بود، جایی که به‌نظر می‌رسد بهترین مکان ممکن برای صحبت از ته‌لنجی به‌شمار می‌رود، چراکه بیشتر آنها دست‌اندرکار این موضوع هستند. اما نکته جالب‌تر، همراهی مستاجر خیابان سنگی با نماینده شهرستان‌های دشتی و تنگستان بود که ته‌لنجی ارتباط چندانی با حوزه‌ انتخابیه‌اش ندارد. حرف‌هایی هم که در اتاق بازرگانی رد و بدل شد، نشان از تخصص و تبحر ویژه رئیس تازه منصوب اتاق در این حوزه دارد.

گراوند و تیم اقتصادی‌، سیاسی و رسانه‌ایش به‌جای تکذیب یا هر اقدام دیگری برای مردم شفاف‌سازی کنند که در این مدت چه رایزنی‌هایی با مرکز داشته‌اند. صرف حضور در اتاق بازرگانی بوشهر که یک عده ترخیص‌کار و حق‌العمل‌کار در آن حضور داشته و نیمی از آنها نیز ورشکسته هستند، نمی‌تواند مسیر صحیح را نشان دهد.
در این نشست اما حرف‌های صحیح و درست را یکی از اعضای اتاق بازرگانی بوشهر زد. مجید مرندی در نکاتی کلیدی یادآور شد: علت و معلول فساد در گمرک باید ریشه‌یابی شود چنانچه خود بازرگانان قصد تخلف نداشته باشد دلیلی ندارد کارمند گمرک روی به تخلف آورد. تخلفی که انجام می‌شود معلول یک علت است که آن ایجاد نظام تعرفه‌ای در گمرکات است. تعرفه در تمام دنیا برای محصولات کشاورزی قبول دارند ولی در کل صنعت برای حمایت از تولید این تعرفه لحاظ شده است.

مرندی با بیان این‌که برای نمونه در این ارتباط ضرر و زیان در موضوع واردات خودرو بیش از پیش متوجه مردم است که این امر مانع ارتقا کیفیت خودروهای داخلی است، یادآور شد: در ارتباط با مبارزه با قاچاق کالا باید هزینه و درآمد ناشی از اعمال آن بررسی شود که با توجه به هزینه‌های سنگین در زمینه مبارزه با قاچاق کالا بعید است درآمد تعرفه‌های گمرکی فراتر از هزینه به‌کارگیری نیروهای دستگاه‌های مختلف، ساختمان، تجهیزات و مرگ و میر و نقص عضو در موضوع مبارزه با قاچاق باشد. تعرفه‌های بالا خود باعث نهادینه و هنجار شدن فساد در نظام اداری است که کاهش آن می‌تواند در از بین رفتن بسیاری از فسادها نقشی تاثیرگذار داشته باشد.
به هر حال به‌نظر می‌رسد اینگونه جلسات خروجی مناسبی برای مردم و به‌ویژه کسانی که زندگی‌شان با دریا است، ندارد و مردم همه چیز را از چشم استانداری بوشهر می‌بینند.
نظرات بینندگان