تنها 20 درصد خرمای استان صادر می‌شود
کد خبر: ۱۱۵۲۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷

تنها 20 درصد خرمای استان صادر می‌شود

رئیس انجمن خرمای استان بوشهر با اشاره به تولید ۱۵۰ هزار تن خرما در این استان، از صادرات تنها ۳۰ هزار تن این محصول خبر داد و تاکید کرد که با یک برنامه‌ریزی می‌توان این میزان را به سه برابر افزایش داد.
ابوالقاسم کاووسی با تاکید بر نجات خرما در وضعیت بحران در اراضی نخلستانی، افزود: شیوه غرق آبی در اراضی نخیلات منسوخ شده، چراکه این شیوه صدماتی به زیرساخت، تولید و محصول وارد می‌کند و اکنون با وجود گذشت سال‌ها تاکنون تغییری در شیوه آن حاصل نشده است. با وجود خشکسالی و قرار داشتن بوشهر در اقلیم کم‌آب، روش‌هایی برای سازگاری با این وضعیت وجود دارد که باید زمینه نجات نخل‌ها از بحران کم‌آبی فراهم شود. 
رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز با تاکید بر توجه به طرح‌های اشتغال‌زایی در استان تاکید کرد: با توجه به این‌که یکی از محورهای توسعه استان حوزه کشاورزی است، طرح‌های مهمی در این عرصه تدوین شده است. 

محمدتقی منوچهری توسعه اراضی گلخانه‌ای را از محورهای مهم دانست و تصریح کرد: در این راستا برای مقابله با کم‌آبی و افزایش تولید محصولات، اراضی گلخانه‌ای با پرداخت تسهیلات کم بهره افزایش می‌یابد و این در حالی است که اکنون 199 هکتار اراضی گلخانه‌ای در استان فعال و 68 هکتار آماده اجراء است.
وی با اشاره به تغییر شیوه آبیاری در اراضی نخلستانی از سنتی به تحت فشار، افزود: یکی از مشکلات مهم  نخل‌داران استان بوشهر کم‌آبی و بارش کم باران است که در این راستا برای افزایش تولید محصول و تامین آب مورد نیاز، طرح آبیاری نوین در اراضی نخلستانی استان تدوین شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اجرای طرح پایلوت اصلاح شیوه آبیاری نخیلات در دشتستان، بیان کرد: این طرح از برنامه‌های مهم جهاد کشاورزی استان بوشهر است که در اراضی روستای چهاربرج بخش آبپخش دشتستان اجرا شده است.
منوچهری با اشاره به مشارکت 117 باغدار در این طرح افزود: در مجموع 10 هزار هکتار از اراضی دشتستان در بخش‌های آبپخش، سعدآباد و بخش مرکزی دشتستان زیر پوشش طرح آبیاری نوین  قرار دارد. مساحت اراضی نخلستانی استان 34 هزار و 250 هکتار است که برای آن طرح تغییر شیوه آبیاری سنتی به نوین  در دستور کار قرار دارد و با اجرای آن 149 میلیون متر مکعب در سال در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.
این مقام مسوول با بیان این‌که طرح نخلستان برای برطرف کردن مشکلات ساختاری این بخش با طرح آبیاری نوین اجرائی شده، افزود: با پیگیری‌های انجام شده در نیمه دوم سال گذشته و نیمه نخست امسال طرح‌هایی با 18 میلیارد تومان برای ادامه طرح نخلستان در دشتستان عملیاتی شده که در این زمینه، شبکه آبیاری در نخیلات به طول 160 کیلومتر اجرا می‌شود.
وی، به اجرای طرح آبیاری تحت فشار در نخلستان‌های بخش سعدآباد اشاره و خاطرنشان کرد: برای تغییر آبیاری سنتی به نوین در اراضی نخلستانی سعدآباد دشتستان 300 میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان این‌که تاکنون در سطح شش هزار و500 هکتار نخلستان‌های دشتستان طرح آبیاری تحت فشار اجرا شده است، تصریح کرد: اجرای شبکه آبیاری در آبپخش و کلل دشتستان در سطح هفت هزار و 700 هکتار اجرا می‌شود که طرح مطالعات آن اکنون 80 درصد انجام شده است.

برچسب ها: اقتصاد ، خرما ، صادرات ، کیفیت
نظرات بینندگان