
عباس آهنگرمقدم روز گذشته با بیان اینکه در عملیات صید میگوی امسال هشت هزار صیاد این استان که اقدام به گرفتن مجوز کردهاند با استفاده از 500 فروند قایق و 490 فروند لنج مشارکت دارند، تصریح کرد: بر اساس مصوبه کمیته صید استان بوشهر طرح دریابست (ممنوعیت صید و دریا روی صیادان) که برای حفظ ذخایر آبزیان بهویژه میگو از پانزدهم تیرماه امسال آغاز شد، برای قایقها و لنجها در تاریخهای مشخص شده به پایان میرسد.
آهنگرمقدم با اشاره به فعالیت 28 بندر صیادی در استان بوشهر تصریح کرد: هماکنون 25 مرکز تخلیه صید میگو در این استان در نظر گرفته شده است که صید قایقها و لنجها باید در این مراکز تخلیه شود. پارسال در 33 روز عملیات صید میگو در آبهای استان بوشهر هزار و 680 تن میگو برداشت شد.
بهگفته وی، پنج منطقه منگف، یرول، جزیره خارگو و مناطقی در آبهای دیر و گناوه بهعنوان زیستگاه مصنوعی و دو منطقه خلیج هلیله و حوزه رود مند بهعنوان زیستگاه طبیعی بهشمار میرود که صیادان باید از صید در این منطقهها خودداری کنند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری اداره کل شیلات استان بوشهر با اشاره به اینکه بیشترین فراوانی صید در اعماق 10 متر به بالاست و صیادان اجازه صید در این عمق را دارند، افزود: بر اساس گزارش گشتهای تحقیقاتی بیشترین تراکم ذخیره در جنوب استان در مناطق نخیلو، خورخان و مطاف است و همزمان با زمان آزادسازی صید تنها شناورهایی که دارای موافقت اصولی صید میگو هستند، اجازه صید دارند. زمان پایان صید پس از بررسی گروههای گشت تحقیقات دریایی، در استان اعلام میشود.
آهنگرمقدم در پایان بر ضرورت استفاده صیادان از ابزار کاهنده صید ضمنی برای جلوگیری از صید ماهیان نابالغ تاکید کرد.
گفتنی است، سالانه 12 تا 13 هزار صیاد در امر صید و صیادی در استان بوشهر فعالیت دارند که با احتساب فروشندگان و صنایع فرآوری آبزیان و خانواده آنان بخش عظیمی از جمعیت این استان از این راه ارتزاق میکنند.