طی ماههای اخیر بازار ارز دچار نوسان و التهاباتی شد که دولت برای مدیریت و کنترل بازار نرخ دلار را چهار هزار و ۲۰۰ تومان رسمی و تکنرخی اعلام کرد و قرار شد این نرخ به همه نیازمندان اقتصادی تعلق گیرد اما بهدلیل رانتهایی که در بازار ایجاد شد و در بسیار موارد واردات با نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومان انجام شد، کالاها در بازار مصرف با قیمت چند برابر عرضه شدند که گلایه مصرفکنندگان و دستاندرکاران را در پی داشت. لذا دولت تصمیم گرفت بسته جدید ارزی ارائه کند.
بر اساس بسته جدید ارزی که در روزهای آینده قرار است اعلام شود، احتمالا دلار چهار هزار و ۲۰۰ تومانی فقط به کالاهای اساسی و دارو ارائه میشود و ارز مسافری نصف خواهد شد. همچنین از این پس مرجع رسمی نرخ دلار بازار ثانویه خواهد بود که قیمت پیشنهادی آن هشت تا هشت هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده و ارز صادرکنندگان عمده غیرنفتی از سامانه نیما به بازار ثانویه منتقل خواهد شد.
در اینباره سیدعلاءالدین میرمحمدصادقی درگفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: باتوجه به نوساناتی که در بازار ارز ایجاد شده، هرکس سعی دارد پولش را به ارز تبدیل کند و منفعتی ببرد لذا این میزان تقاضا، توهم و جو روانی در بازار ایجاد کرده است. این در حالی است که ارقامی که معامله میشود محدود است. این شرایط تولید را سخت کرده است، چراکه برای تولیدکنندگان تامین مواد اولیه با ارز ۱۲ هزار تومانی اصلا مقرون به صرفه نیست؛ لذا مجبورند صبر کنند که اگر قیمت محصولات تولیدی به میزان افزایش نرخ دلار، افزایش پیدا کرد آنها هم به تولید ادامه دهند.
بهگفته نائبرئیس اتاق بازرگانی ایران، در حال حاضر قیمت کالاها تقریبا ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافته است و از سوی دیگر بهدلیل رکود در بازار کسی خرید نمیکند.
میرمحمدصادقی همچنین درباره انتصاب عبدالناصر همتی بهعنوان رئیسکل بانک مرکزی، گفت: این انتخاب بر این مبنا بوده که وی مدتها در بانک ملی فعالیت داشته و علاوه بر این اینگونه نقل میشود که در مسائل ارزی نیز مسلط است. البته نمیشود امروز ایشان را قضاوت کرد که چقدر کارایی دارد و باید مهلت دهیم. ضمن اینکه باید بدانیم رئیس کل جدید بانک مرکزی در موقعیتی منصوب شده که شرایط خاص حاکم است؛ لذا باید همه کمک کنند که در این کار توفیق پیدا کند.