675 میلیون دلار برنج در 4 ماه امسال وارد شد
کد خبر: ۱۲۳۸۹
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۹ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
افزایش چشمگیر واردات کالاهای اساسی؛

675 میلیون دلار برنج در 4 ماه امسال وارد شد

امروزه مفهوم رشد اقتصادی به واژه‌های واردات و صادرات گره خورده و تمامی مردم از اهمیت این فعالیت‌ها در راستای پیشبرد اهداف جامعه و رشد روزافزون اقتصاد کشورها آگاهی دارند.
675 میلیون دلار برنج در 4 ماه امسال وارد شدبامداد جنوب - اقتصاد:
امروزه مفهوم رشد اقتصادی به واژه‌های واردات و صادرات گره خورده و تمامی مردم از اهمیت این فعالیت‌ها در راستای پیشبرد اهداف جامعه و رشد روزافزون اقتصاد کشورها آگاهی دارند. در واقع می‌توان گفت از آنجا که هیچ کشوری نمی‌تواند به‌تنهایی تمام نیازهای داخلی خود را تامین کند، وابستگی کشورها در عصر حاضر به این دو مقوله اقتصادی خصوصا مبحث واردات بسیار حیاتی است. بر این اساس، تامین کالاهای اساسی، کالاهای واسطه‌ای و همچنین کالاهای سرمایه‌ای به‌منظور رشد و توسعه اقتصادی و همچنین رفع نیازهای اساسی جامعه از ضروری‌ترین مسائل در وضعیت کنونی اقتصاد کشور است.
در این زمینه، نگاهی به آمار گمرک ایران در خصوص آخرین وضعیت واردات کالاهای اساسی به کشور که روز گذشته از طرف این سازمان اعلام شد، نشان می‌دهد که با وجود تحریم‌ها و تهدیدهای امریکا علیه ایران در مجامع بین‌المللی، واردات کالاهای اساسی به کشور نه‌تنها با مشکل خاصی مواجه نشده، بلکه در مقایسه با آمار سال گذشته، افزایش قابل توجهی را ثبت کرده است.

بررسی آمار تجارت خارجی کشور در چهار ماهه نخست سال‌جاری نشان می‌دهد که ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، جو، کنجاله و قطعات بی‌استخوان منجمد گاو از جمله کالاهای اساسی هستند که بیشترین میزان واردات را در این مدت به خود اختصاص داده‌اند.
بر اساس این گزارش، ذرت دامی از جمله کالاهای اساسی است که در لیست عمده کالاهای وارداتی به کشور طی چهار ماهه نخست سال 97 رتبه دوم را به خود اختصاص داده است به‌طوری که در این مدت سه میلیون و 104 هزار تن ذرت دامی به کشورمان وارد شده است که به لحاظ وزنی نسبت به سال 96 رشد 80/41 درصدی داشته است. این گزارش حاکی از آن است ارزش دلاری ذرت دامی وارد شده به کشورمان طی این مدت 711 میلیون دلار بوده که نسبت به‌مدت مشابه سال گذشته 94/46 درصد افزایش را نشان می‌دهد، واردات این کالا در مجموع 68/4 درصد از سهم ارزشی واردات به کشور را به خود اختصاص داده است.
برنج از دیگر کالاهای اساسی است که رتبه سوم اقلام عمده وارداتی به کشور قرار دارد. طی چهار ماهه نخست سال‌جاری 663 هزار تن برنج به ارزش 675 میلیون دلار به کشور وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزش به ترتیب 79/2 درصد و 95/11 درصد افزایش داشته است این کالا در مجموع 44/4 درصد از سهم ارزشی کل واردات را دارد.

لوبیای سویا رتبه چهارم را در لیست اقلام عمده وارداتی به کشور دارند به‌طوری که طی چهار ماهه نخست سال‌جاری 999 هزار تن لوبیای سویا به ارزش 492 میلیون دلار به کشورمان وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب 87/41 و 79/45 درصد افزایش داشته است و در مجموع لوبیای سویا 24/3 صدم درصد از سهم ارزشی کل واردات را به خود اختصاص داده است.
این گزارش می‌افزاید طی مدت مذکور جو با میزان 772 هزار تن به ارزش 166 میلیون دلار در ردیف نهم اقلام وارداتی به کشور جای دارد که نسبت به مدت مشابه سال 96 بیانگر افزایش 61/93 درصدی از نظر وزنی و 98/136 درصدی از حیث ارزش می‌باشد و 9/1 صدم درصد از سهم ارزشی کل واردات را دارد.

بر اساس آخرین گزارش منتشر شده گمرک از آمار واردات ایران در ماه‌های نخست سال جاری، سایر قطعات بی‌استخوان منجمد از نوع گاو از دیگر کالاهای اساسی است که بیشترین میزان واردات را طی چهار ماهه نخست سال‌جاری داشته است و رتبه یازدهم لیست اقلام عمده وارداتی را داراست به‌طوری که به میزان 34 هزار تن به ارزش 148 میلیون دلار به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال 96 افزایش 57/2 درصدی از نظر وزن و 69/7 درصد از حیث ارزش داشته است.
بر اساس این گزارش، کنجاله و سایر آخال‌های جامد حتی خرد شده یا به هم فشرده در رتبه سیزدهم اقلام عمده کالاهای وارداتی طی چهار ماهه نخست سال‌جاری را دارد و 323 هزار تن به ارزش 137 میلیون دلار وارد کشورمان شده است که بیانگر کاهش 17/39 درصدی از نظر وزن و 69/35 صدم درصدی از حیث ارزش است.

نظرات بینندگان