نگاه‌ها به حرفه داوری تغییر کرده است
کد خبر: ۱۲۳۹۱
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷
علی احمدی در گفت‌وگو با بامداد جنوب؛

نگاه‌ها به حرفه داوری تغییر کرده است

مسابقات قهرمانی زیر ۱۵ سال آسیا که هفته گذشته با حضور شش تیم در ازبکستان به پایان رسید، یک نکته قابل توجه داشت. علی احمدی، کمک داور ۲۷ ساله هم‌استانی که در رقابت‌های زیر ۱۵ سال آسیا (کافا) شرکت کرده بود، آخرین بازی این رقابت‌ها میان دو تیم قرقیزستان و ترکمنستان را پرچم زد تا اولین و آخرین بازی‌های جام را داوران ایرانی‌ها قضاوت کرده باشند.
نگاه‌ها به حرفه داوری تغییر کرده استبامداد جنوب - علی تنگستانی:
مسابقات قهرمانی زیر ۱۵ سال آسیا که هفته گذشته با حضور شش تیم در ازبکستان به پایان رسید، یک نکته قابل توجه داشت. علی احمدی، کمک داور ۲۷ ساله هم‌استانی که در رقابت‌های زیر ۱۵ سال آسیا (کافا) شرکت کرده بود، آخرین بازی این رقابت‌ها میان دو تیم قرقیزستان و ترکمنستان را پرچم زد تا اولین و آخرین بازی‌های جام را داوران ایرانی‌ها قضاوت کرده باشند. او که امسال هم در لیگ برتر به‌عنوان کمک داور به میدان خواهد رفت، روزهای خوبی را سپری می‌کند و به‌نظر می‌رسد که آینده‌ درخشانی در انتظار این داور جوان است. در همین رابطه با این داور خوش‌اخلاق گفت‌وگویی انجام دادیم.

از مسابقات بین‌المللی تاشکند بگویید. به هر حال طبق آمار عملکرد خوبی در این مسابقات داشتید.
همان‌طور که می‌دانید این بازی‌ها با حضور شش تیم به‌صورت دوره‌ای برگزار می‌شد که همه بازی‌های در سه ورزشگاه بزرگ و حرفه‌ای شهر تاشکند برگزار شد، مساله‌ای که باعث شد بازی‌ها در شرایط بسیار خوبی برگزار شود. علاوه بر این همه تیم‌ها با بهترین بازیکنان خود آمده بودند و از سطح بالایی برخوردار بودند. از ایران در بخش داوری، یک داور وسط و دو کمک داور به این مسابقات دعوت شد که خدا را شکر من یکی از دعوت‌شدگان بودم. من به همراه دیگر داوران ایرانی قضاوت، بازی افتتاحیه بین تیم‌های ازبکستان و ترکمنستان را برعهده داشتیم و در نهایت هم در روز آخر بازی‌ها، بازی بین تیم‌های ترکمنستان و قرقیزستان را با حضور مسوولان مسابقات قضاوت کردیم. 
همچنین باید بگویم که بعد از پایان هر بازی، چهار ناظر داوری که بودند که فیلم آن بازی را در حضور تمام داوران حاضر در مسابقات پخش می‌کردند و صحنه‌های داوری را آنالیز می‌کردند. حتی در یکی از روزها که ما قضاوتی نداشتیم، نواف شکرالله، داور بحرینی که در جام جهانی حضور داشت، یک کلاس آموزشی برای ما برگزار کرد و نکات لازم را به ما گوشزد کرد. در کل می‌توان گفت هدف از حضور در این مسابقات صرفا قضاوت در بازی‌ها نبود، بلکه آموزش مسائل روز داوری هدف اصلی کنفدراسیون آسیا بود که به بهترین شکل ممکن انجام شد. 

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، در فصل جدید لیگ برتر باز هم نام شما در کنار دیگر داوران لیگ برتر دیده می‌شود. آن هم در حالی که هنوز جوان‌ترین داور لیگ برتر هستید.
همان‌طور که گفتید من جوان‌ترین داور لیگ هستم و به همین دلیل انگیزه‌های زیادی برای حضور در مسابقات لیگ برتر دارم. در هفته سوم مسابقات قضاوتی ندارم ولی امیدوارم که از هفته چهارم بتوانم در بازی‌های لیگ برتر قضاوت داشته باشم. باید ببینیم فدراسیون و کمیته داوران چه تصمیمی خواهند گرفت. 

در دو سال اخیر مشاهده کرده‌ایم که بعضی از مربیان لیگ برتر سعی دارند در بعضی از بازی‌ها داوران بوشهری را وارد حاشیه کنند. مثل بازی هفته گذشته سپیدرود و سپاهان که آقای عزیزی به‌شدت از آقای زاهدی‌فر انتقاد کرد. چرا این اتفاق‌ها فقط برای داوران شهرستانی رخ می‌دهد؟
در ابتدا باید بگویم شاید در بازی‌هایی که آقای زاهدی‌فر سوت می‌زند، حاشیه‌هایی به‌وجود بیاید ولی آنطور که من دیدم و کارشناسان تائید کرده‌اند، قضاوت او در این بازی‌ها هیچ مشکلی نداشته است و این می‌تواند یک دلیل خوب برای قضاوت به حق آقای زاهدی‌فر دانست. همچنین باید گفت که برخی از مربیان امروز سعی می‌کنند با فشار که به داور وسط وارد می‌کنند، تاثیری در تصمیمات نهایی او داشته باشند ولی خوب این اتفاق برای آقای زاهدی‌فر رخ نداد. من امیدوارم که مربیان بیشتر در این صحنه‌ها همراه با داور مسابقه در یک مسیر حرکت کنند نه این‌که با ایجاد فشار، تمرکز او را بهم بریزند. 

از کمیته داوران استان بگویید. به‌نظر می‌رسد این کمیته کمک‌های زیادی در این چند سال به داوران استان کرده است.
امسال خدا را شکر تمام تمرینات و تست‌هایی که برای قبولی در آزمون کمیته داوران برای حضور در لیگ برتر نیاز داشتیم، زیر نظر کمیته داوران استان برگزار شد. همچنین آنها در حال برنامه‌ریزی مناسب هستند تا داوران استان با موفقیت از این تست‌ها خارج شوند. در کنار این مساله، کمیته داوران استان کلاس‌های آموزشی برای بالا بردن سطح و دانش داوری برای داوران استان برگزار کرده است، کاری که می‌‌تواند تاثیر زیادی در پیشرفت داوران استان بوشهر داشته باشد. 

حدود دو هفته پیش آقای تاج در مصاحبه‌ای اعلام کرد که داوران نمی‌توانند از سفرهای هوایی استفاده کنند و همچنین باید به بازی‌های نزدیک استان خود برای قضاوت بروند. این قانون تا چه حدی قابل اجراست؟
در مورد این قانون باید گفت که بستگی به شرایط بازی مورد نظر دارد. مثلا هفته پیش آقای زاهد‌فر برای قضاوت در یکی از بازی‌های لیگ برتر به شمال رفت و هیچ مشکلی هم پیش نیامد. مسوولان فدراسیون گفته‌اند که داوران باید تا جای ممکن به‌صورت زمینی به شهر مورد نظر بروند ولی قطعا این اتفاق برای همه بازی‌ها رخ نمی‌دهد. چرا بعضی از بازی‌ها نیازی به داوری دارد که در سطح بالایی است و اگر داور از شهر مورد نظر دور باشد باید با پرواز به آنجا برود. گفته‌اند که کمتر از سفرهای پروازی استفاده شود که تا به الان این اتفاق رخ نداده است. 
پس می‌توان این‌طور از حرف‌های آقا تاج را استنباط می‌شود که «‌داور موظف است در بازی‌هایی که در نزدیکی استانش است، با سفر زمینی به شهر مورد نظر برود»
بله، فکر می‌کنم که همین‌طور است.

در پایان، به‌نظر می‌رسد، حرفه داوری استان بوشهر مسیر خود پیدا کرده است و هر روز علاقه‌مندان بیشتری را به خود جذب می‌کند.
حرفه داوری در پنج سال اخیر، پیشرفت فوق‌العاده‌ای در استان بوشهر داشته است. حتی آماری که یکشنبه من در شبکه تلویزیونی مشاهده کردم، حاکی از آن بود که حدود 15 داور از استان در رشته‌های مختلف کار با توپ فعالیت می‌کنند. از نظر من این آمار عالی است و مطمئنم که در سال‌های آینده ما داوران بیشتر در سطح کشوری و حتی بین‌المللی خواهیم داشت.
همچنین باید گفت که با توجه به این‌که آقای فغانی و کمک‌هایش در جام جهانی درخشش فوق‌العاده‌‌ای داشتند، نگاه‌ها به حرفه داوری در کشورمان تغییر کرده است. در استان بوشهر هم وضعیت به همین شکل است، چراکه عملکرد داوران استان به‌ویژه آقای زاهدی‌فر در دو سال اخیر توجه‌ها به این حرفه را افزایش داده است و افراد زیادی برای وارد شدن به حرفه داوری به هیات مراجعه کرده‌اند. به همین کمیته داوران در شهر عسلویه یک دوره کلاس داوری در بخش آقایان و بانوان برگزار کرد که استقبال خوبی از این کلاس انجام گرفت. مطمئنا در سال‌های پیش رو از حرفه داوری استان خبرهای بیشتری خواهید شنید.

نظرات بینندگان