مستند «بی‌بی مریم» رتبه دوم جشنواره تولیدات مراکز حوزه هنری کسب کرد
کد خبر: ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۱۳ - ۱۴ مهر ۱۳۹۴
در چهارمین جشنواره تولیدات مرکز حوزه هنری استان‌ها؛

مستند «بی‌بی مریم» رتبه دوم جشنواره تولیدات مراکز حوزه هنری کسب کرد

جشنواره آثار و تولیدات مراکز حوزه هنری استان‌ها در هفت رشته تجسمی، تصویری، آفرینش‌های هنری، موسیقی و... از هفتم تا نهم مهرماه در اصفهان برگزار شد. هنرمندان بوشهری نیز در حوزه‌های مختلف این جشنواره حضور یافته و موفق به کسب رتبه شدند.
بامداد24/فرشته قهرمانی: 
جشنواره آثار و تولیدات مراکز حوزه هنری استان‌ها در هفت رشته تجسمی، تصویری، آفرینش‌های هنری، موسیقی، ادبیات پایداری و دفاع مقدس، محصولات فرهنگی و داستان از هفتم تا نهم مهرماه در اصفهان برگزار شد. جشنواره تولیدات هر دوسال یکبار با حضور هنرمندان و ارائه آثار برتر استان‎ها برگزار می‎شود.

این جشنواره آیینه تمام‎نمای خلاقیت و هنر هنرمندانی است که در این کشور و در چارچوب هنر انقلاب اسلامی فعالیت می‎کند و برگزاری آن می‎تواند زمینه‎ای فراهم سازد تا استعدادهای هنرمندان شکوفا شود و رقابت سالم بین هنرمندان استان‎ها به‎وجود بیاید. با توجه به دغدغه‎های مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ و هنر، برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند در سیر صعودی آثار به سمت اهداف و کارکردهای حوزه هنری تاثیر بسزایی داشته باشد.

 این جشنواره با هدف کشف، جذب و پرورش استعدادهای جوان و تولید و خلق نمونه‌ آثار از رشته‌های مختلف هنری از جمله هنرهای تصویری، ادبیات پایداری، موسیقی، هنرهای تجسمی، محصولات فرهنگی و نمایش و ادبیات پایداری برگزار شد. ماموریت حوزه هنری که ابلاغ پیا‌م‌های انقلاب و دفاع مقدس از زبان هنر است، در این جشنواره مورد توجه قرار گرفته است و مانند گذشته، شعار آن «یک گام به پیش» بود.
 هنرمندان بوشهری نیز در حوزه‌های مختلف این جشنواره حضور یافته و موفق به کسب رتبه شدند. در این جشنواره پنج هزار و500 اثر هنرهای تجسمی، ۴۰ اثر آفرینش‌های ادبی، ۱۳۰ اثر در حوزه فرهنگ و مطالعات پایداری، دو هزار و500 اثر مطالعات فرهنگی و ۹۰ اثر نمایشی در بخش صحنه‌ای، خیابانی و کودک حضور یافتند و با یکدیگر به رقابت پرداختند.

هنرمندان استان بوشهر موفق شدند با ۱۰ اثر تجسمی، سه اثر هنرهای تصویری، یک اثر مطالعات فرهنگی،  یک اثر موسیقی، دو اثر آفرینش‌های ادبی و همچنین محصولات فرهنگی با 35 اثر به بخش مسابقه و داوری آثار راه یابند. در شب اختتامیه جشنواره و با رای هیات‌داوران در بخش فیلم مستند، عنوان دوم جشنواره به فیلم مستند «بی‌بی مریم» به کارگردانی زینب عربی تعلق گرفت.
زینب عربی فعالیت هنری خود را با آموزش دوره فیلمسازی در انجمن سینمای جوان بوشهر آغاز کرد. وی که مدرس عکاسی و فیلمنامه‌نویسی نیز هست، داور بخش عکس در چندین جشنواره استانی هم بوده است.

ساخت سه فیلم کوتاه داستانی «همدلی»، «پایان شب سیاه» و«2009» و ساخت مستند «درودگاه» از دیگر فعالیت‌های هنری این مستندساز بوشهری است. وی همچنین همکاری در چندین فیلم کوتاه و بلند مانند نویسندگی فیلمنامه، طراح صحنه و لباس، تصویر‌بردار، عکاس پشت صحنه، برنامه‌ریز و دستیار کارگردان، نوشتن بیش از ده فیلمنامه کوتاه و بلند، چاپ چندین فیلمنامه در چندین کتاب و کسب چندین جایزه ملی و بین‌المللی در بخش‌های عکس و فیلم و فیلمنامه را در کارنامه کاری خود به ثبت رسانده است. عربی در حال حاضر مشغول پیش تولید فیلمنامه سینمایی به‌نام «بازگشت» به کارگردانی کریم فائقيان است و همزمان مشغول پژوهشی پیرامون زنان با محوریت دفاع مقدس است.

زینب عربی، نویسنده و کارگردان مستند «بی‌بی مریم» در خصوص موضوع این مستند به بامداد جنوب گفت: موضوع این مستند حسینیه «حاجیه مریم» بوشهر است. این حسینیه که بیش از 150 سال قدمت دارد، به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین حسینیه‌ها در بوشهر محسوب می‌شود. بانی اول این حسینیه پیرزنی به اسم ‌«بی‌بی مریم بیگم» بوده است و مردم بوشهر در مراسم های مختلف از این حسینیه استفاده  و مراسم‌های شادی و عزای خود را در آن برگزار می‌کنند.‌ این حسینیه از دیرباز مکانی برای اجتماعات زنانه بوده است و مستند «بی‌بی مریم» نیز نگاهی متفاوت به این مقوله دارد. 

زینب عربی به اهداف ساخت این مستند اشاره کرد و گفت: با توجه به گذر زمان و تغییر افکار دگرگون شدن و شکل زندگی انسان‌ها، خود به خود در نسل‌های جدید نیز باورهای انسانی دستخوش تغییر و تحول می‌شود. نخستین هدف ساخت یک فیلم مستند ثبت حقایق برای آیندگان و دومین هدف نیز معرفی باورها و چگونگی گذران زندگی اجتماعی است. در این فیلم سعی شده است همدلی، ایستایی، تلاش زنان بوشهری در برپا کردن باورهایشان به تصویر کشیده شود.
وی با بیان این‌که تولید این فیلم بیش از دو سال زمان برده است، تصریح کرد: با توجه به این‌که در ماه‌های متفاوت مانند رمضان، محرم و صفر مراسم‌های گوناگونی مانند شادی و عزا وجود دارد، تدوین و صدا‌گذاری این مستند نیز شش ماه به‌طول انجامید، چراکه نوع ارتباط و حضور دوربین فیلمبرداری در مجالس زنانه کار دشواری است.

عربی با تاکید بر این‌که این مستند کاری از حوزه هنری استان بوشهر است، به عوامل سازنده آن اشاره کرد و افزود: کار نویسندگی،کارگردانی، تدوین، صداگذاری و تهیه کنندگی این مستند بر عهده خود من بوده است همچنینسپیده حجامی بازیگر و لیلا فلاحی و برنامه‌ریز و دستیار کارگردان این کار بودند و گلنسا خبرخوش نیز تهیه تیتراژ را بر عهده داشت.

برچسب ها: فرهنگی ، مستند ، جشنواره ، هنری
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Turkiye
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۴
0
0
عجيب است اين نويسنده محترم حتي اسمي از انجمن اسلامي جامعه پزشكي نياورده اند ايشان اطلاع ندارند در تمام دوران هشت ساله كذشته تنها زبان كوياي اصلاح طلبي در استان از سالن كنفرانس ابن سينا و يا در مجتمع پرديس با دعوت از اساتيد تمام دانشكاهها برقرار بود و دبير انجمن كاه به تنهايي در برابر مدعوين كانون بصيرت اساتيد دانشكاه كه نوعا روحاني و وابسته به يك جناح بودند ايستادكي نموده و مورد خشم و كينه اقتداركرايان بود
بيانيه حكايت از روحاني همان شب اول اعلام رد صلاحيت هاشمي توسط كدام حزب استان صادر شد؟خوب است افراد قلم بدست اندكي جامع تر و مسئولانه تر برخورد نمايند
نظرات بینندگان