بامدادجنوب- هدی خرم آبادی: روز پنجشنبه همایش روز جهانی سرطان (4 فوریه برابر با 15 بهمنماه) در برازجان برگزار شد. این همایش که با همت، تلاش و پیگیری مستمر کانون همیاران جوان، بامداد جنوب، آموزش و پرورش شهرستان دشتستان، شهرداری برازجان، دانشگاه علوم پزشکی استان، شبکه درمان و بهداشت دشتستان و اداره ورزش و جوانان دشتستان برگزار شد، نکات مثبت و ارزندهای در قیاس با دیگر همایشها داشت. یکی از نکات مثبت این همایش، «مدیریت زمان» بود. در قریب به اتفاق همایشها، «زمان» عاملی است که به هم ریختگی ایجاد میکند اما در همایش یاد شده، با مجریگری مسلط و دلنشین خانم غلامشاهی، سخنرانیها و برنامهها سر موقع ارائه شدند و جلسه به نحو احسن خاتمه یافت. از جمله برنامههای همایش، فروش تابلوهای نقاشی بهنفع بیماران سرطانی بود. یکی از تابلوها اثر استاد بحرینی بود که از طرف شهردار برازجان به مبلغ یک میلیون تومان خریداری و تابلوی دیگر از آنِ دانشجوی جوان دانشگاه علوم پزشکی بود که در همان زمان برگزاری همایش،گوشهای از سن آماده شد.
پس از قرائت آیاتی چند از کلامالله مجید و طنینانداز شدن سرود ملی، دبیر اجرائی همایش که مردی متین و موقر بود و تمام وجودش لبریز از آرامش، دقایقی سخنرانی کرد. بهادر قائدی، عضو شورای اسلامی شهر برازجان و عضو کانون همیاران جوان گفت: کانون همیاران جوان با شعار «دشتستان آباد با جوانان سرافراز» نزدیک به 15 سال است که در زمینههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، سلامت و ... فعالیت میکند و تا کنون برنامههای مختلفی را در این راستا برگزار کرده، کارنامهای آبرومند در بین سازمانهای مردمنهاد دارد از جمله شرکت در همایشهای منطقهای، ملی و بینالمللی.
قائدی با اشاره به اینکه یکی از حوزههایی که کانون همیاران جوان تمام همّ و غم و تمرکز خود را بر آن گذاشته، بخش سلامت و بهداشت بوده، از همین رو کانون در کمپین روز جهانی سرطان شرکت و ثبت نام کرد، یادآور شد: کانون همیاران جوان پس از موسسه حمایت از کودکان سرطانی «محک» دومین سمن در ایران بود که به این کمپین پیوست. عمده هدف کمپین هم آگاهیبخشی به مردم و تمرکز بر پیشگیری است.
در ادامه، دبیر علمی همایش ایراد سخنرانی کرد. علیرضا حاجیونی ضمن قرائت پیام وزیر بهداشت در این خصوص به ذکر نکاتی چند در رابطه با همایش پرداخت. خلاصهای از پیام وزیر بهداشت: «موضوع مشارکت از دیرباز با زندگی بشر پیوندی عمیق داشته و اقدامی حیاتی و نیز سازنده بوده است. در قرون اخیر، مشارکت بر پایه نقش فعال، خلاق و اثربخش مردم شکلی متفاوت به خود گرفته، چنانکه هر جامعهای توفیق دستیابی گستردهتر به آن را داشته باشد، ثمرات ارزشمند این تحرک اجتماعی را بیشتر خواهد چشید... . برای دستیابی به چنین اهدافی باید جامعه به آگاهی و اطلاعات لازم در امر مشارکت و فعالیتهای جمعی در چارچوب ضوابط و قوانین دست یابد. با این منظر، فعالیت سمنهایی چون «کانون همیاران جوان دشتستان» نه تنها مناسب که امری ضروری است. امیدوارم با وحدت و همدلی در مسیر خدمت به مردم و دستیابی به اهداف بلند انقلاب اسلامی، بهویژه در حوزه سلامت در استان بوشهر و نیز عرصه ملی و بینالمللی موفق و موید باشید. سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی».
پیام وزیر بهداشت در خصوص اهمیت و نقش سمنها در جامعه مبرهنتر از آن است که نیازی به توضیح بیشتر داشته باشد. در این همایش علاوه بر شهروندان، بسیاری از مسوولان استان و شهرستان هم حضور داشتند و برخی دیگر نیز بهعلت همزمانی برنامهها در این روز سبک و سنگین کرده و بنا بر صلاحدید خود برنامههای مهمتر دیگری را ترجیح دادند. هر چند اهمیت روز سرطان و اقدام خودجوش کانون همیاران با همکاری دیگر موسسهها و سازمانهای یادشده با توجه به سبک زندگی در استان و شهرستان دشتستان که قلیان جز لاینفک خانه آنها و کشاورزی نیز یکی از مشاغل اصلی آنهاست، بر هیچکس پوشیده نبود اما هر چه منتظر بودیم و چشمچشم کردیم، خبری از صدا و سیما نبود!!! البته چرای آن را هنوز هم نفهمیدهام. آیا بهراستی اختلافها آنقدر زیاد بود که هدف اصلی کمپین و همایش (آگاهیبخشی بهمنظور پیشگیری از سرطان) آن هم تنها برای کمک به مردم فدای آن شود؟!
پس از سخنرانی علیرضا حاجیونی، رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان خانم پازوکی، متخصص داخلی به ذکر نکاتی مهم درباره سرطان و پرمخاطرهترین رفتارهای ابتلا به آن پرداخت. وی نسبت به مصرف قلیان و سیگار، غذاهای چرب و مانده، الکل و قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب اشاره کرد و گفت: با ورزش و تغذیه سالم میتوان تا حدودی جلوی سرطان را گرفت. پازوکی همچنین به نقش مهلک سموم کشاورزی در ابتلای به سرطان بهویژه سرطان خون اشاره و تاکید کرد: توصیه میکنم از همین امروز سبک سالم زندگی را تمرین کنید و آن را به فرزندانتان بیاموزید.
پس از این، عضو هیاتمدیره کانون انجمن نیکوکاری حضرت مهدی(عج)، علی مرشدزاده از طرف مجری برنامه خانم غلامشاهی برای سخنرانی دعوت شد و پس از سخنرانی مرشدزاده، همایون بهی یکی از نخبگان موسیقی در برازجان هنرنمایی کرد.
همایش با دقت و توجه حضار ادامه داشت تا اینکه خبر خوشحالکننده دیگری بار دیگر لبخند رضایت را بر لبان حاضران در همایش نقش بست. این بار رئیس اداره آموزش و پرورش دشتستان که برای ایراد سخنرانی به روی سن دعوت شده بود، با اعلام اینکه تابلوی نقاشی نادری، دانشجوی دانشگاه علومپزشکی را میخرد و آن را در راهروی آموزش و پرورش در معرض دید همگان قرار میدهند، سالن را از صدای تشویق حاضران طنینانداز کرد.
لواسانی پس از اعلام این خبر افزود: هر گاه توانستیم سرطانهایی مانند خشم، حسد، کینه و تعدی به حقوق دیگران را ریشهکن کنیم، میتوانیم به جنگ با بیماری سرطان برویم و به یقین آن را هم شکست خواهیم داد.
نوبت به سخنرانی دلچسب قائممقام دانشگاه علومپزشکی استان رسید. وی که با چهرهای آرام از حاضران خواست تا به سخنرانی یکی-دو ساعته او با حوصله گوش دهند، لبخند نشات گرفته از این مزاح را بار دیگر به حاضران هدیه کرد. حیدر عزیزنژاد به نقش و اهمیت پیام وزیر در این خصوص اشاره کرد و گفت: یکی از ارکان مهم توسعه، توسعه در بخش سلامت است و توسعه در بخش سلامت هم منوط به توسعه در دیگر بخشهاست. با اجرای طرح تحول سلامت، اتفاقات بزرگی در حوزه درمان روی داد که همه این اتفاقات مثبت با هزینه چهار هزار و 800 میلیارد تومان رقم خورده است.
عزیزنژاد با اشاره به اینکه استان فارس با جمعآوری 56 میلیارد تومان کمک از خیرین در همه حوزهها، در این زمینه پیشتاز و نمونه است و ما نیز از سال گذشته با دعوت از سمنها مبلغ شش میلیارد و دویست میلیون تومان جمعآوری کردیم.
وی در ادامه به سه طرح مهم اشاره کرد و افزود: ساخت یک همراهسرا با کمک خیرین یکی از اقدامات مهمی است که کلنگ آن شنبه (17 بهمن) زده میشود. با توجه به اینکه تنها بهسبب بیماری سرطان، بیماران از بوشهر به فارس منتقل میشوند، احداث ساختمانی مجهز به بخش پرتودرمانی در راس برنامههای ما بوده، از همین رو دومین طرح، احداث ساختمان مربوط است که یک بخش ساختمان با کمک خیرین روز شنبه (17 بهمن) کلنگزنی میشود. همچنین طرح سوم شامل ساخت یک مرکز بهداشتی در بوشهر است که با مشارکت 50-50 دانشگاه و خیرین محقق میشود.
قائممقام دانشگاه علومپزشکی در پایان جلسه در گفتوگو با بامداد جنوب به دیگر تحولات طرح نظام سلامت در استان اشاره کرد و یادآور شد: با طرح تحول سلامت، بیش از دویست هزار مورد بستری در بیمارستانهای استان و بیش از یک میلیون و 800 هزار ویزیت تخصصی داشتیم. همچنین در بخش زایمانهای طبیعی که بهصورت رایگان بوده، آمار سزارین کاهش قابل توجهی پیدا کرده و علاوه بر اینها دو طرح قلب سالم و طرح دهان و دندان ویژه استان بوشهر خبر خوبی در بخش سلامت بوده است.
خبرهای مسرتبخش همایش کم نبود. خبر خوشحالکننده و امیدوارکننده دیگر مشاهده مریم آزاده، بیماری سرطانی بود که اکنون سلامت خود را بازیافته و زندگی جدیدی دارد.
در پایان جلسه کمکهای خیرخواهانه دیگری هم اعلام شد از قبیل کمک 500 تومانی مدینه محسنی، مدیر مدرسه 13 آبان، خرید دو تابلوی نقاشی از طرف نادر استوار فعال اقتصادی، کمک 500 تومانی از طرف دو ملیپوش هندبالیستی امید سهکناری و احساننژاد، کمک 500 تومانی پورمند کارمند بازنشسته بانک ملی و کمک 200 تومانی یک خیر دیگر... . «خرّم آن کس که در این محنتگاه خاطری را سبب تسکین است».
همانطور که سخنرانان این همایش همچون دبیر اجرائی همایش بهادر قائدی، قائممقام دانشگاه علومپزشکی، حیدر عزیزنژاد و ... بر نقش موثر و اهمیت دوچندان فعالیتهای سمنها تاکید و اصرار داشتند، انتظار میرود کانون همیاران جوان در کنار دیگر سازمانهای مردمنهاد، از ظرفیتهای بالقوهای که در حال حاضر به آنها توجهی نمیشود و به فراموشی سپرده شدهاند، در مسیر پرورش جوانانی سرافراز و دشتستانی آباد قدمهاشان تا ابد راسخ و استوار برداشته شود.