راه رهایی؛ انتخاب مسوولانه توأم با تقوای سیاسی
کد خبر: ۲۹۷۰
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۵ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۴

راه رهایی؛ انتخاب مسوولانه توأم با تقوای سیاسی

کاندیداها در هر چهار حوزه استان و هر 10 شهرستان موضوعه در حال تبلیغات گسترده انتخاباتی هستند و انتظار می‌رود شور انتخاباتی تا روزهای آینده به فضای سیاسی استان دمیده شود.
عبدالرضا صادقی:موسم انتخابات دیگر بار فرا رسیده است و همچنان که شاهد هستیم، کاندیداها در هر چهار حوزه استان و هر 10 شهرستان موضوعه در حال تبلیغات گسترده انتخاباتی هستند و انتظار می‌رود شور انتخاباتی تا روزهای آینده به فضای سیاسی استان دمیده شود. اما فارغ از این مسائل، نکاتی هم در مورد انتخابات وجود دارد که نمی‌توان آن را تعطیل کرد، نکاتی که به‌نوعی سرنوشت انسان امروزی را از راه صندوق‌های رای رقم می‌زند.

 با علم به اینکه آدمی با انتخاب خود زنذه است، دوباره آزمون حساس انتخاب در راه است. شاید برخی مواقع انتخاب راحت باشد؛ بدلایلی همچون توسعه یافتگی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی یک منطقه. چراکه مسلماً توسعه یافتگی راه را برای انتخاب فردی جهت تثبیت و تقویت شرایط قبل سهل می‌کند. اما دشواری انتخاب جایی است که یک منطقه با انواع مختلفی از عقب ماندگی و کاستی‌ها روبروست. در این شرایط سؤالات اساسی ذهن آدمی را به خود مشغول می¬کند: چه کسی را انتخاب کنیم؟ چه تضمینی جهت برآورده ساختن مطالبات که شاید از نوع ابتدایی¬ترین هم باشد، وجود دارد؟ آیا صرف وابستگی به این دسته و آن دسته کفایت می¬کند؟. مسلماً پاسخ، بستگی به ذهنیت ما نسبت به جایگاه نهاد مجلس دارد. آیا مجلس یک نهاد اجرایی است یا نظارتی؟ پاسخ کاملاً هویداست؛ مجلس یک نهاد تقنینی و نظارتی است، لذا انتظار امور اجرایی که متأسفانه شعار قریب به اتفاق کاندیداهاست، از نماینده مجلس شورای اسلامی توهمی بیش نیست. وظایف ذاتی یک نماینده مجلس به حکایت از اصول مندرج در فصل ششم قانون اساسی در دو قالب «تقنین» و «نظارت» خلاصه می¬گردد؛ اموری راهبردی و اساسی که اتفاقاً، ریشه خیلی از موانع پیشرفت و عقب ماندگی منطقه معلول ضعف اساسی در این دو امر است. 

از این روی، شایسته است که از یک طرف کاندیداهای محترم مجلس از سریال تکراری شعارپراکنی پرطمطراق پوپولیستی پرهیز نمایند. چراکه به معنای توهین مطلق به شعور سیاسی مخاطبین خود هست. از طرف دیگر از مردم عزیز انتظار می رود عادت رفع تکلیف در رأی دادن را رها نموده و گزاره بی‌تأثیر بودن رأی یک نفر را کنار گذاشته و امید به مؤثر بودن خود داشته باشند. به‌عبارتی دیگر کاندیداهای گرامی می‌بایست در مسیر انتخاب شدن، تقوای سیاسی را رعایت کنند و مردم محترم نیز در مسیر انتخاب کردن، مسوولانه رفتار نمایند. باید پذیرفت که قسمت اعظم عقب‌ماندگی سیاسی و اجتماعی و اقتصادی شمال استان بوشهر (بوشهر، گناوه، دیلم) معلول بی‌تفاوتی و سهل‌انگاری در مسیر انتخاب شایسته است. وقتی انتخاب دقیق و مسوولانه صورت گیرد، به هیچ عنوان فرد منتخب خود را فارغ از پاسخگویی نخواهد دانست. چراکه مطمئن است بر اساس معیارهای منطقی و بجا انتخاب شده است و نظارت مردمی بعد از انتخاب وی نیز ادامه خواهد داشت و ضمانت اجرای عدم ایفای وظایف و عملکرد مورد انتظار بویژه نتیجه¬ پایش و سنجش پایبندی و عمل به شعارهای انتخاباتی خود در آینده سنگین خواهد بود، کما اینکه در گذشته نیز اینگونه بوده است. در یک کلام، انتخاب مسوولانه، عادت فراموشی و فرار از پاسخگویی را از نماینده منتخب خواهد گرفت.
وکیل پایه یک دادگستری

نظرات بینندگان