شاپور رجایی بعدازظهر امروز در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان بوشهر با اشاره به اینکه سالانه 800 میلیون متر مکعب آب در اراضی کشاورزی استان بوشهر مصرف میشوداظهار داشت: 43 درصد این میزان آب از طریق منابع سطحی و 57 درصد از طریق منابع زیرزمینی تامین میشود.
وی با اشاره به اینکه در استان بوشهر بیش از 33 هزار و 406 هکتار اراضی کشاورزی زیر پوشش نخیلات است تصریح کرد: 30 هزار هکتار از این اراضی آبی و مابقی دیم است.
مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر مساحت اراضی باغات استان بوشهر را 38 هزار هکتار دانست و گفت: از این میزان باغ 33 هزار و 400 هکتار آن نخیلات تشکیل میدهد که 63 درصد آب کشاورزی در باغات استان بوشهر مصرف میشود.
رجایی افزود: از 33 هزار هکتار نخلستانهای استان بوشهر 20 هزار هکتار از 5 شبکه آبپخش، دالکی، کلل، وحدتیه و اهرم آبرسانی میشوند.
وی تعداد بهرهبرداران نخیلات استان بوشهر را 38 هزار و 757 نفر دانست و تصریح کرد: 26 هزار هکتار از باغات استان بوشهر در دشتستان قرار دارد که 25 هزار هکتار آن نخلستان و مابقی مرکبات است.
مدیرعامل آب منطقهای استان بوشهر با اشاره به اجرای طرح اصلاح شیوه آبرسانی در نخیلات دشتستان افزود: فاز نخست این طرح در سطح 10 هزار و 100 هکتار اجرایی میشود که برای اجرای آن به 337 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
رجایی با تاکید بر جایگزین کردن ارقام پرمحصول به جای نخیلات غیر اقتصادی گفت: 22 درصد نخیلات دشتستان که 600 هزار اصله نخل در سطح 3 هزار و 800 هکتار هستند کم بازده و غیر اقتصادی هستند.
وی کشت بافت مجول را از بافتهای با ارزش اقتصادی بالا دانست و افزود: برای جایگزین کردن کشت بافت مجول به جای محصولات کم بازده خرما باید 720 میلیارد ریال سرمایهگذاری کرد.