تلاش داعش برای یافتن مرکز جدید خلافت
کد خبر: ۶۳۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۳ - ۲۲ آذر ۱۳۹۵

تلاش داعش برای یافتن مرکز جدید خلافت

تروریست‌های داعشی از سه روز پیش حملات سنگین و بی‌سابقه‌ای را به‌منظور اشغال شهر تاریخی تدمر در مرکز سوریه شروع کرد‌ه‌اند. این حملات که با استفاده از مه‌گرفتگی شدید روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه گذشته شروع شد
تروریست‌های داعشی از سه روز پیش حملات سنگین و بی‌سابقه‌ای را به‌منظور اشغال شهر تاریخی تدمر در مرکز سوریه شروع کرد‌ه‌اند. این حملات که با استفاده از مه‌گرفتگی شدید روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه گذشته شروع شد، هنوز هم ادامه دارد و تا لحظه نوشتن این یادداشت خبرهایی متناقضی مبنی بر سقوط یا عدم سقوط مرکز بادیه‌الشام منتشر شده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده، تروریست‌های داعشی با استفاده از چهار هزار نفر نیروی زبده خود و از چند محور این عملیات را رقم زده و ده‌ها انتحاری را هم به سمت مواضع ارتش سوریه ارسال کرده‌اند. شهر تدمر هفت ماه پیش و پس از یک عملیات سه هفته‌ای با حضور موثر نیروهای روسی، سوری و نیروهای مقاومت اسلامی به همراه شهر القریتین از اشغال یک‌ساله تروریست‌های داعشی خارج شد، اما در کمتر از 72ساعت این دستاورد در حال از دست رفتن است. فارغ از نتیجه این حمله که شهر سقوط کرده باشد یا نباشد، باید دنبال دلایل این حمله بود، چرا داعش که در موصل، رقه، الباب و دیرالزور نبردهای سنگینی دارد، بخش عمده‌ای از نیروهای زبده و آموزش دیده خود را برای اشغال شهر تدمر به بیابان‌های سوریه اعزام کرده است؟ این شهر اصولا چه در درون خود دارد که داعش در این برهه زمانی وارد این اقدام خطرناک شده و تلاش دارد به هر قیمت ممکن آن را اشغال کند؟
برای پاسخ به این سوال باید اندکی به عقب بازگشت، کسانی که تاریخ داعش را در دست دارند و به روندهای نظامی آن آگاه هستند به‌خوبی به یاد دارند که داعش پیش از اعلام خلافت و در روزهایی که تروریست‌های جبهه‌النصره، ارتش آزاد و سایر گروهک‌های ریز و درشت برای اشغال حلب، دمشق، ادلب و ... می‌جنگیدند، بی‌سر و صدا 3500 تن از اعضای خود را با خانواده به منطقه بیابانی شرق استان حمص تا حماه اعزام و در این مناطق مستقر کرد. در آن زمان هیچ‌کس به این فکر نبود که داعش با یک فکر راهبردی که ناشی از آینده‌نگری خاص و جهش دانش نظامی و اطلاعاتی آن بود، بهترین نقطه را برای ادامه فعالیت نظامی برگزیده است.
امروز که به عقب باز می‌گردیم و تحولات آن روزها را بررسی می‌کنیم متوجه این نکته می‌شویم که این اتفاقات در روزهایی روی داد که ابوبکر البغدادی و ده‌ها مشاور بعثی وی خواب اشغال موصل و بخش عمده‌ای از خاک عراق را هم نمی‌دیدند، تلاش داشتند در نقطه‌ای خاک سوریه که دسترسی به بسیاری از امکانات دارد، آینده سیاسی، نظامی و اقتصادی و حتی فرهنگی و اجتماعی خود را بنیان گذارند.
داعش درست در روزهایی که تا درهای بغداد رفت و شهرهای عراق را یکی پس از دیگری اشغال می‌کرد و وارد فلوجه شد، با اعزام یک ستون بزرگ نظامی از رقه و همکاری نیروهای عشایر که در منطقه حضور داشتند، شهرهای تدمر و القریتین را در چشم به‌هم زدنی اشغال کرد، داعش برای کنترل این دو شهر تلفات سنگینی متحمل شد، چرا که از دست دادن تدمر و القریتین برای داعش به اندازه از دست دادن موصل و رقه ارزش مهم بود و حاضر بودن سنگین‌ترین هزینه ممکن را بدهد.
با این حال، داعش پس از هفت ماه دوباره با اعزام آنچه از نیرو و تجهیزات که از عراق به سوریه اعزام کرده بود، دوباره تدمر را اشغال کرد و حملاتی هم به منظور اشغال دوباره القریتین شروع کرده است. واقعیت آن است وضعیت امروز داعش، درست مانند سال 2013 است، با این تفاوت که 90درصد مغزهای متفکر این سازمان تروریستی از بین رفته‌اند اما نقشه راه هنوز هم وجود دارد. در این نقشه راه، آینده خلافت در بیابان‌های سوریه متمرکز خواهد شد و تدمر به‌عنوان یک شهر تاریخی، مرکز این خلافت است.


نظرات بینندگان