عبور بزرگراه اهرم از چشمه آبگرم، چوب بی‌تفاوتی مسوولان را می‌خورد
کد خبر: ۶۵۳۳
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۸ - ۰۵ دی ۱۳۹۵

عبور بزرگراه اهرم از چشمه آبگرم، چوب بی‌تفاوتی مسوولان را می‌خورد

چند روز پیش در صفحه اجتماعی روزنامه بامداد جنوب گزارشی را در خصوص بزرگراه اهرم خواندم که مصاحبه‌ای با معاونت عمرانی فرمانداری تنگستان صورت گرفته بود.
محسن قاسمی‌زاده:
چند روز پیش در صفحه اجتماعی روزنامه بامداد جنوب گزارشی را در خصوص بزرگراه اهرم خواندم که مصاحبه‌ای با معاونت عمرانی فرمانداری تنگستان صورت گرفته بود. به‌عنوان یک فعل رسانه و فعال مدنی معتقدم اجرای برخی پروژه‌های بزرگراهی در استان به‌خصوص تنگستان نتیجه تصمیمات غلط، شتابزده و غیر کار شناسی است که بر یک منطقه تحمیل می‌شود و حالا می‌خواهند بدون در نظر گرفتن نظرات و پیشنهادات مردم و مسوولان محلی پروژه را با سرعت به انجام برسانند. همیشه گفته‌اند علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. حال سوال من این است، آیا اداره‌کل راه و شهرسازی بوشهر قبل از اجرای پروژه بزرگراه اهرم - برازجان، از دستگاه‌های مربوط چون محیط زیست، میراث فرهنگی و سایر دستگاه‌های مرتبط اطلاعات و مجوزهای لازم را گرفت یا خیر، اگر گرفته چرا اکنون مشکل آبگرم معدنی اهرم محل اعتراض و انتقاد شدید است و آیا دیدگاه‌های مردم و مسوولان محلی و اصحاب رسانه برایشان مهم بوده است؟

سوال اساسی اینجاست، چرا با گذشت چند ماه از حسب اطلاع مردم و برخی مسوولان این شهرستان، نماینده سیاسی دولت در مقام فرماندار در این خصوص اطلاع‌رسانی نکرده و حتی در این خصوص نشستی برگزار نشده و تعیین‌تکلیف نمی‌شود؟ چرا اداره راه و شهرسازی تنگستان پاسخگو نبوده و آن را به اداره‌کل متبوع حواله می‌دهد. معتقدیم نخست مشاور پروژه به خواست و به نظر مردم احترام گذاشته و تغییرات اصلاحاتی در اجرای پروژه صورت داده تا خطرات زیست‌محیطی و منابع طبیعی به خطر نیفتد؟ آبگرم اهرم یکی ار پنج دهکده آب درمانی کشور بوده و باید در حفظ و ساماندهی آن کوشید تا رضایتمندی گردشگران و مسافران فراهم شود نه این‌که آن را نابود کنیم.

از سوی دیگر این پروژه برخی معارضان محلی داشته و باید در این خصوص چاره‌اندیشی شود و از طرفی دیگر پروژه محور اهرم- برازجان با محور برازجان- گناوه قابل قیاس نیست و قیاس مع‌الفارق است، چراکه پیشرفت و دو پروژه شمالی پیشرفت 90درصدی و پروژه اهرم- برازجان به طول50 کیلومتر کمتر از پنج درصد است، حال که با پیگیری مسوولان استان و نماینده مجلس در حال پیگیری است در ساخت و اجرای آن تسریع شود.
از این دست معضلات و مشکلات در تنگستان در سال‌های گذشته نیز سابقه داشته و تا کنون روی زمین مانده و با قول‌ها و وعده‌های زیاد هنوز بلاتکلیف مانده است. سه‌راه گادوی «اهرم یکی از نقاط حادثه‌خیز این شهرستان بوده که پس از ساخت بزرگراه بوشهر - عسلویه مشکلات زیادی در تسهیل و رفت و آمد مردم اهرم صورت گرفته و بلای جان مردن و مسافران شده و همچنان مسکوت مانده است.

شهر اهرم تنها شهر استان بوشهر است که دارای پنج ورودی - خروجی دارد و باید ساماندهی شود. احداث تقاطع غیر همسطح در سه‌راهی گادوی از مطالبات بحق مردم اهرم است که باید در دستور کار مسوولان قرار بگیرد.
تنگستان یکی از130 شهرستان محروم و کمتر توسعه یافته بوده که متاسفانه چوب بی‌تفاوتی و سکوت برخی مسوولان محلی را می‌خورد، هر چند نقش مردم در مطالبات خود کمرنگ و ضعیف است و همین امر موجب شده این شهرستان از قافله توسعه عقب بماند. دیگر همه اطلاع دارند که در لایحه بودجه 96، این شهرستان سهمی نداشت که این ظلم و بی‌عدالتی در حق مناطق محروم و کمتر توسعه است. پیشینیه تاریخی این شهرستان در دوران مبارزه با استعمار، دفاع مقدس و سازندگی ستودنی است. امید است دولت تدبیر و امید به عقب‌ماندگی این شهرستان پایان دهد.
متاسفانه رویکرد مدیریتی در تنگستان به شکل بت‌پرستی است و هر گونه انتقاد سازنده، انتقاد از مقدسات تلقی می‌شود، در حالی که واکاوی مشکلات تنگستان مصداق تخریب نیست و موجب پویایی و توسعه می‌شود و این تصور اشتباه از سوی برخی مسوولان برداشته شود.
برچسب ها: جامعه ، یادداشت ، بزرگراه ، اهرم
نظرات بینندگان