بامدادجنوب- مریم خوئینی:
نهال شوراهای اسلامی شهر و روستا که در دولت اصلاحات جان گرفت و ریشه دواند قرار بود بخش عمدهای از امور اجرائی را به منتخبان مردم در این پارلمان شهری بسپارد اما نبود اختیارات کافی و کم تجربگی برخی از اعضای آن، چالشهای جدی را به وجود آورد. یکی از شوراهای شهر استان که از زمان شکلگیری با حاشیههای فراوانی روبهرو شد و در آستانه انحلال قرار گرفت، شورای اسلامی شهر آبپخش بود.
این شورا که در دوره فعلی پنج عضو اصلی دارد، از ابتدای فعالیت خود بر سر تصدی ریاست شورا به دو گروه اقلیت و اکثریت تقسیم شد و رنگ و بوی رقابت آنها، به جدلهای خانوادگی و قومی نیز کشیده شد. جدلهایی که در رسانهها و شبکههای اجتماعی نیز انعکاس یافت و مشخص شد که منتخب اول مردم در این دوره شورا، نسبت به ادامه ریاست مصطفی رضایی که از دوره سوم بر کرسی ریاست تکیه زده بود، اعتراض داشته اما چون در مقابل سه عضو دیگر شورا، تنها رای خود و یکی از اعضاء را در این خصوص داشت، به نشانه اعتراض در جلسات حضور نیافته بود. اگچه این دو عضو معترض اعلام کردهاند که رئیس شورا دعوتنامهای در خصوص زمان و دستور کار جلسات شورا به آنها ارسال نکرده است و همین موضوع باعث غیبت آنها شده است اما رئیس شورا به استناد غیبتهای متوالی این دو همکارش، نامه درخواست سلب عضویت آنها را به فرمانداری ارسال کرده بود. مناقشات و درگیریها زمان و فرصت بسیاری را از شورای شهری که قرار بود در مسیر توسعه شهر گام بردارد، گرفت تا حاشیهها بر متن شورا غلبه کند. برخی عدم ورود جدی فرمانداری دشتستان به موضوع شورای شهر آبپخش را دلیل طولانی شدن اختلافات موجود و مبهم ماندن وضعیت آن میدانند، برخی نیز با اشاره به ارتباط خانوادگی رئیس شورای شهر با استاندار، عقیده دارند این موضوع در مسکوت ماندن انحلال شورای شهر آبپخش موثر بوده است.
حال با توجه به نزدیکی انتخابات تلاش کردیم در گفتوگو با چند تن از فعالان این شهر نگاهی به وضعیت شورای این شهر داشته باشیم.
هادی بحرینی از فعال مدنی این شهر در گفتوگو با بامداد جنوب، پیرامون فعالیت جریانهای سیاسی در این شهر گفت: در آبپخش آراء عموما سیاسی نیست و از گرایشات قومی-قبیلهای تبعیت میکند. زدن برچسب سیاسی به خود در انتخابات شورای آبپخش معمولا برای سیاهنمایی و بعضا مظلومنمایی است.
به گفته بحرینی شورای فعلی آبپخش بهدلیل مجادلات عمیق و حل نشده عملا کارایی خود را از دست داده و نزدیک به سه سال است که منفعتی برای شهر نداشته است. بهنظر من شورایی که نتواند اختلافات بین خود را حل کند قطعا برای رفع مشکلات شهر نا کارآمد است و صلاحیت انتخاب مجدد را ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حاشيهها در انتخابات آينده شورای شهر تاثيرگذار است، افزود: بله قعطا تاثیر میگذارد، مردم با توجه با سابقه دوره فعلی تصمیمگیری خواهند کرد و احتمالا گرایشات قومی قبیلهای نیز در مورد اعضا فعلی در انتخابات پیشرو چارهساز نخواهد بود، چراکه شورای فعلی بهدلیل مشکلات داخلی خود تمامیت خواهی اعضا، سه سال شهر را عقب نگه داشتهاند و انتخاب مجدد اعضای فعلی موجب برگشت به عقب شهر و تکرار هزینه فرصتهای از دست رفته خواهد شد. در واقع لازم است در شورای آبپخش طرحی نو در ساغر انداخته شود.
البته بحرینی در حالی این نکته را بیان میکند که پیش از این بامداد جنوب در گزارشهای متعددی دلایل مشکلات و نارساییها در آبپخش را برشمرده بود. اصلیترین مشکل در این حوزه فامیل بازی بود که هنوز هم ادامه دارد و برخی از اعضای شورا هیچ گناهی ندارند.
بحرینی در ادامه پیرامون استقبال از انتخابات شورا در اين شهر تصریح کرد: قطعا بهدلیل همزمانی انتخابات شورای شهر با انتخابات سرنوشتساز ریاست جمهوری از آن استقبال خوبی خواهد شد. شور ایجاد شده در مراسم تشییع آیتالله هاشمی و نیاز کشور برای عبور از این دوره گذار، نبود آیتالله نوید انتخاباتی پرشور را خواهد داشت.
وی در خصوص شور ایجاد شده میان کسانی که احساس تکلیف خواهند کرد و خود را برای حضور در این پارلمان شهری آماده میکنند، نیز گفت: قطعا شور ایجاد شده و حساسیت وضعیت موجود به میزان مشارکت کاندیدای انتخاباتی هم سرایت خواهد کرد. بیگمان شاهد مشارکت بیشتری نسبت به دورههای پیشین خواهیم بود.
با این حال رویدادهای دو سال اخیر این شهر باعث شد، بسیاری از شهروندان از رخدادهای سیاسی فاصله بگیرند.
عبدالحسین رئیسی که خود روزی بر کرسی شورای شهر آبپخش تکیه زده بود هم در گفتوگو با بامداد جنوب، با تاکید بر اینکه من نمیخواهم وارد بازی جریانهای سیاسی شوم، پیرامون تاثیرگذاری حاشیههای شورای شهر دوره فعلی بر انتخابات شوراهای آینده گفت: اتفاقات شورا قطعا در تفکر و نوع نگاه مردم تاثیر میگذارد. یک عده از وضعیت موجود گلایه دارند و تمایل دارند بهتر عمل کنند. از سوی دیگر برخی نیز ناامید شدهاند.
رئیسی در پاسخ به این سوال که چند درصد از شهروندان این شهر برای کاندیداتوری آماده خواهند شد، گفت: هیچ چیز قابل پیشبینی نیست، در زمان ثبت نام کاندیدهای انتخابات شورا در سال 92 انتظار نمیرفت با تعدد کاندیدا روبهرو شویم اما 33 نفر خواهان ورود به عرصه شورا شدند.
گفتنی است مهرماه امسال بود که استاندار بوشهر در یک برنامه از پیش طراحی شده نشستی شورای حل اختلاف استان را برگزار کرد تا به زغم خود به مسائل شوراها بپردازد، در آن نشست اعلام شد که جلسه برای دو هفته بعد برگزار میشود و مسائل شورای شهر آبپخش بررسی خواهد شد اما بامداد جنوب همان زمان اشاره کرد که این جلسه هیچ وقت برگزار نخواهد شد و آنچه گفته میشود یک دروغ زشت سیاسی است.