
گویی نام و تصمیم حسن روحانی رئیسجمهور فعلی کشورمان برای کاندیداتوری سال آینده، به محور گفتمان و اظهار نظرهای فعالان دو جریان سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا تبدیل شده است. اصولگرایان عبور از روحانی را مطرح میکنند و اصلاحطلبان از دلایل حمایت از روحانی سخن میگویند، رویدادی که بر نشستهای خبری فعالان سیاسی سایه انداخته است. یکی از موضوعات مهمی که روز گذشته در نشست خبری محمدرضا عارف منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در دفتر بنیاد امید ایرانیان مطرح شد این مهم بود.
محمدرضا عارف در واکنش به تفسیر خاص خبرنگاری که این صحبتها را بهعنوان اعلام کاندیداتوری عارف جمعبندی کرد، گفت: نظر شخصی من این است که باید حتیالامکان مسیر سال ۹۲ طی شود و جریان اصلاحطلبی و شورایعالی سیاستگذاری از آقای روحانی حمایت کند. به شرطی که ایشان نیز اعلام آمادگی داشته باشند. البته هنوز شورای سیاستگذاری وارد مصادیق نشده است.
رئیس فراکسیون امید در پاسخ به سوال دیگری درباره حمایت از دولت هم یادآور شد: موضع فراکسیون امید درباره دولت آن است که انتقادات باید مطرح شود اما شرایط و روند نیز در نظر گرفته شود. ما به عملکرد دولت نمره خوبی میدهیم اما حمایت از دولت نیز جزء شعارهای ما به خصوص در انتخابات مجلس بود.
با این حال برخی تمایل دارند بحث عبور از روحانی را همچنان مطرح و پر رنگ کنند. در همین راستا رئیس شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اصولگرایان مطرح میکنند که شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در درون خود بهدنبال عبور از آقای روحانی است، گفت: شورایعالی سیاستگذاری در انتخابات سال ۹۴ با توجه به ضرورتهای موجود تشکیل شد و مهمترین راهبرد هم ادامه مسیری بود که در انتخابات ۹۲ داشتیم.
عارف با تاکید بر اینکه «حفظ دستاوردهای انتخابات ۹۲ مهمترین دستاورد ما بود»، افزود: در دوره جدید هم این شورا با دو ماموریت مربوط به انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا و با همان راهبرد که در سال ۹۲ وجود داشت، کار خود را ادامه میدهد. البته در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری اخیرا کارگروهی تشکیل شد که سریعا با رایزنیها موضع شورایعالی اعلام شود. بنابراین از روحانی عبور نخواهیم کرد و موضع ما حمایت از آقای روحانی است.
در همین حال رقبای روحانی بهشدت بهدنبال تخریب دولت یازدهم هستند تا شاید با این روش بتوانند معزل نداشتن یک کاندیدای قدرتمند را کمرنگ جلوه دهند.
عارف در پاسخ به سوالی درباره تخریبهای روحانی در آستانه انتخابات و چالشهای پیشروی رئیسجمهوری، گفت: تخریبهایی که از آن صحبت میشود همیشه وجود داشته اما مردم درک و شعورشان بالا است. ممکن است در کوتاه مدت اثر بگذارد اما در میان مدت اثری نخواهد داشت.
رئیس مجمع نمایندگان تهران با بیان اینکه از برخی رسانهها برخورد یکسویه دیدهایم، یادآور شد: در انتخابات گذشته لیستهایی متهم شدند به اینکه به خارج از کشور وابستگی دارند اما نتیجه چه شد، مردم نظر دادند. مهمترین چالش آقای روحانی حضور مردم است و باید تلاش شود که مردم حضور پرشوری را در انتخابات داشته باشند.
عارف در ادامه این نشست خبری به برخی از مطالبات مد نظر اصلاح طلبان از جمله رفع حصر که در سال 92 مطرح شد، اشاره و تصریح کرد: رفع حصر مطالبات جامعه و نیز بخشی از شعارهاست. بر این باوریم که بهنفع جامعه است که این مشکلات حل شود و امیدواریم با توجه به مصالح ملی و حفظ آرامش، مشکل رفع حصر مرتفع شود.
با این حال اظهارات اخیر فعالان سیاسی و گفتمانی که در حال حاضر در اردوگاه اصلاح طلبان حاکم است نشان میدهد، اصلاحطلبان تماشاگر دو انتخابات ریاستجمهوری و شوراها نخواهند بود. عبدالکریم حسینزاده یکی از اعضای فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه اصلاحطلبان برای ورود به انتخابات برنامههایی خواهند داشت، گفت: جریان اصلاحطلبی در دو حوزه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تماشاگر نخواهد بود.
حسینزاده که با خبرگزاری ایسنا گفتوگو میکرد با بیان اینکه جریان اصلاحطلبی بهصورت کنشگر فعال حضور پیدا خواهد کرد و فعالیت خود را نشان خواهد داد، افزود: قطعا نتایج فعالیتها، منتهی به تدوین برنامهای استراتژیک و راهبردی خواهد بود.
این نماینده اصلاحطلب مجلس با بیان اینکه «در این جریان در حال حاضر صحبتی بر روی مصادیق انجام نشده است»، گفت: هر دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراها از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا یک بخش مدیریت اجرائی کلان کشور است و بخش دیگر پارلمانهای محلی هستند و هر دو حائز اهمیت هستند