از اجرای خود در عسلویه بسیار راضی هستیم
کد خبر: ۷۰۴۷
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۴ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۵
شهرداد روحانی در گفت‌وگو با بامداد جنوب:

از اجرای خود در عسلویه بسیار راضی هستیم

هوا بارانی بود و خلیج بی‌تاب و بیقرار. انگار می‌دانست که امروز قرار است ابهتش را، عظمتش را، تاریخش را و نامش را بنوازند. موجی را می‌بست و موجی دیگر را مجنون‌وار بر ساحل می‌کوبید... .
بامدادجنوب- الهام بهروزی:
هوا بارانی بود و خلیج بی‌تاب و بیقرار. انگار می‌دانست که امروز قرار است ابهتش را، عظمتش را، تاریخش را و نامش را بنوازند. موجی را می‌بست و موجی دیگر را مجنون‌وار بر ساحل می‌کوبید... . حماسه و عشق دست به دست همه داده بودند تا محیط عبوس و خشک صنعتی اینجا را جانی دگر بخشند و لبخندی ملیح بر لبان اهالی این دیار بنشانند. خلیج فارس می‌دانست، آری صدای پاهایش را بر ساحل خویش شنیده بود و با هیجان و شوق چونان سالکی بیقرار رد قدم‌هایش را به آغوش می‌کشید تا بدین گونه گوشه‌ای از محبت‌های این هنرمند سپیدموی را ارج نهد... . همه چیز مهیا شده بود تا روزی زیبا در تاریخ این خلیج همیشه زیبای فارس رقم بخورد؛ روزی که سمفونی خلیج همیشه پارس به رهبری شهرداد روحانی بر کرانه این خلیج دیرینه در پایتخت انرژی کشور (عسلویه) مرا و همگان را به شوق واداشت. به‌خصوص قطعه «خلیج فارس» که از یک حماسه شروع شد اما این عشق بود که‌ سازها را کوک کرد و نوازندگان را مهیا و روحانی را به نواختن از این خلیج واداشت. خلیجی که شیخ‌نشینان تمام اهتمام خویش را برای محو کردن نام «فارس» از آن به کار بسته‌اند... اما شهرداد روحانی به سهم خود کوشید تا حماسه خلیج همیشه فارس را در سراسر کشور به صدا درآورد و به همگان ثابت کند که این خلیج فقط یک نام دارد و آن هم «خلیج فارس» است.

وی که‌ عزم خود را جزم کرده تا به همراه گروه هشتاد و پنج نفره خود، بزرگ‌ترین سمفونی تاریخ ایران را در دو مرحله و در بیشتر نقاط کشور به صدا درآورد، عسلویه را نقطه شروع رسالتش برگزید؛ جایی که‌ بیش از هر چیزی به هنر و شورآفرینی‌اش، برای نشاندن بذر امید و زندگی در دل پرسنل و اهالی‌اش نیاز دارد. پیچیدن نواهای حماسی و ملی در سالن همایش‌های خلیج فارس چه زیبا نام این خلیج و یاد رشادت‌های دلیرمردان هشت‌سال دفاع مقدس و شهدای جانفشان آتش‌نشان حادثه پلاسکو را در یکشنبه بارانی عسلویه فریاد کشید و روحمان را به تعظیم در مقابل این‌ همه ایثار و ابهت دعوت کرد.
این تورکنسرت با حمایت مهدی یوسفی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و برنامه‌ریزی‌ها و تلاش ایوب بنوی، رئیس روابط عمومی و امور فرهنگی منطقه ویژه و همکارانش در عسلویه برگزار شد. این سمفونی که با همراهی ارکستر سمفونیک تهران اجرا می‌شود، با استقبال خوب و چشمگیر افراد شاغل در شرکت‌ها و پتروشیمی‌های ساکن در منطقه روبه‌رو شد. به‌گونه‌ای که وقتی کنسرت به پایان رسید تا چند دقیقه فقط صدای کف‌زدن‌های قدرشناسانه بود که‌ در فضا شنیده می‌شد. این هنرمند نام‌آشنای موسیقی کشور –که تنظیم و رهبری ارکستر کنسرت یانی را به همراه ارکستر سلطنتی فیلارمونیک (در فضای باز در آتن) نیز در کارنامه خود دارد- در این اجرا لحظات تاریخی و بی‌نظیری را برای پرسنل این منطقه صنعتی به یادگار گذاشت... .
این اجرا با نواختن قطعه حماسی-ملی خلیج همیشه فارس آغاز شد، نت‌ها و سازها عجب شوری آفریده‌ بودند، گاه صدا ویلن بود که سازهای دیگر را به بازی موسیقیایی می‌کشاند و حسی فرح‌بخش به مخاطبان هدیه می‌کرد و گاه پیانو اما آنچه که به شورآفرینی بیش از پیش این سمفونی می‌افزود، همنوا شدن همه سازها برای نواختن حماسه و عظمت ایران و خلیج فارس و دلاورانش بود. شهرداد روحانی پس از اتمام این قطعه گفت: در تمام مدت فعالیت هنری و حرفه‌ام برای نخستین‌بار است که قطعه‌ خلیج همیشگی فارس را در کنار آب‌های این خلیج زیبا اجرا می‌کنم و در این‌باره بسیار احساس لذت، غرور، سربلندی و سرافرازی می‌کنم.
پس از این توضیح، گروه ارکستر با رهبری روحانی قطعه حماسی «فریاد تهی» که از ساخته‌های خود وی بود، نواخت. این آهنگساز شهیر ایرانی درباره این قطعه نیز توضیح داد که «فریاد تهی» را در وصف هشت سال دفاع مقدس ساختم و آن را به انسان‌های والایی که در هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی نقش‌آفرین بودند، تقدیم کرده‌ام.

همچنین روحانی در ادامه، اجرای پوئم‌سمفونی «سرزمین دلاوران» را به آتش‌نشانان حادثه پلاسکو تقدیم کرد و پس از آن قطعاتی دیگری به‌نام‌های «آوای مجار»، «اورتور ویلیام تور»، «کلام شمشیر»، «قطعاتی از هنری ماسین»، «گلادیاتور» برای حاضران در سالن نواخته شد. در این قسمت روحانی از محمدرضا صفی دعوت کرد تا در قطعاتی پایانی ارکستر را با خواندن سرودهای ملی، مذهبی و حماسی به نام‌های «خاک مهرآیین»، «خوشه‌چین» و «وطنم» همراهی کند. بدون اغراق همنوازی نوازندگان با رهبری شهرداد روحانی و همنوا شدن محمدرضا صفی با این گروه شوری دیگر به حضار بخشید. پس از پایان این کنسرت شهرداد روحانی با چهره‌ای متبسم رو به جمعیت حاضر در سالن کرد و گفت: سعی کردیم در این سمفونی قطعات متنوعی از موسیقی کلاسیک، جنگ، فیلم و... را برای شما عزیزان بنوازیم. 

وی در ادامه با قدردانی از مدیران صنعت نفت در منطقه ویژه پارس و دست‌اندرکاران این مراسم ادامه داد: خیلی خوشحال هستم که در عسلویه و در کنار شما برنامه را اجرا کردیم و امیدواریم این برنامه‌ها تداوم یابد، چراکه به‌خاطر ساختار موسیقی ارکستر سمفونی این ارتباط مخاطبان با اجرا برای ما بسیار جالب بود و نظر ما را به خود جلب کرد که در این منطقه صنعتی به مضامین فرهنگی و هنری نیز توجه جدی می‌شود.
در پایان این کنسرت به سراغ شهرداد روحانی، موسیقیدان، آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی که تابستان سال جاری رهبری ارکستر سمفونیک تهران را برعهده گرفته است، رفتیم و از وی در خصوص هدفش از برگزاری بزرگ‌ترین تورکنسرت تاریخ موسیقی ایران سوال کردیم. روحانی در این باره به بامداد جنوب گفت: من قطعه «خلیج فارس» را وقتی ساختم دوست داشتم همه مردم ایران اجرای زنده آن را ببینند، بنابراین مهم‌ترین هدف ما در این پروژه، این است که به تمام مناطق کشور از جمله منطقه جنوب مثل عسلویه، بوشهر، اهواز، آبادان، بندرعباس و... -که برای مردمانش آمدن به تهران مشکل است- برویم و به‌طور زنده برای آنها این قطعه حماسی را اجرا کنیم و از طرفی هم جالب نیست که تمام فعالیت‌های هنری در پایتخت کشور متمرکز باشد، پس تصمیم گرفتیم به‌منظور مرکزیت‌زدایی در هنر ما به شهرهای دیگر ایران برویم. 

این هنرمند و آهنگساز نام‌آشنای کشور همچنین در خصوص این‌که چرا عسلویه به‌عنوان شهر آغازگر این تورکنسرت انتخاب شده است، بیان کرد: این‌گونه برنامه‌ریزی شده که این تورکنسرت از عسلویه آغاز شود و خیلی خوشحال هستم که توانستیم به همراه گروه ارکستر سمفونیک تهران به اینجا بیاییم و اجرای موفقی را داشته باشیم. از این اجرا بسیار راضی بودم اما بیشتر خوشحالی من به‌دلیل استقبال خوبی بود که پرسنل اینجا از برنامه‌ داشتند. امیدوارم این برنامه تداوم بیابد و فقط به همین یک‌بار بسنده نشود.
وی در پاسخ به این سوال که چقدر برای اجرای سمفونی خلیج فارس در عسلویه تمرین کردید، توضیح داد: ما برای رسیدن به انسجام درونی و هماهنگی‌های لازم برای این اجرا چندین هفته تمرین کردیم اما در مجموع ارکستر سمفونیک تهرانی به‌طور مداوم تمرین دارد. 
روحانی در پایان با بیان این که خیلی خوشحال هستم که دارم برای هموطنانم این‌گونه برنامه‌ها را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنم، خاطرنشان کرد: همان‌طور که مشاهده کردید تمام نوازندگان ارکستر سمفونیک برای این برنامه از جان و دل مایه می‌گذارند و خیلی دلم می‌خواهد که تمامی مردم کشورمان از این اجرا لذت ببرند. 

پس از پایان این‌ گفت‌وگو به سراغ رئیس روابط عمومی و امور فرهنگی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی رفتیم و نظر وی در خصوص برگزاری این تورکنسرت در عسلویه ، جویا شدیم. ایوب بنوی در این‌باره به بامداد جنوب گفت: اولویت ما در فعالیت‌های فرهنگی منطقه ویژه پارس، معرفی هنر بومی و پشتیبانی از آن است اما از آنجایی که پرسنل اینجا از سراسر ایران است، بدون‌شک باید به ذائقه و سلیقه همه اقشار حاضر در منطقه احترام گذاشت و ما در این خصوص برگزاری برنامه‌های هنری ملی را در دستور کار خود گنجانده‌ایم، چراکه توسعه متوازن فرهنگي و صنعتي از مهم‌ترين اولويت‌هاي ماست، بنابراین در پی این هستیم تا به کمک برنامه‌های فرهنگی و هنری این محیط را به محیطی سرزنده و پویا و شادی‌بخش تبدیل کنیم. 
وی در ادامه با بیان این‌که سال جاری قدم‌های خوبی در زمینه فعالیت‌های فرهنگی منطقه ویژه پارس جنوبی برداشته‌ایم که یکی از آنها همین برگزاری بزرگ‌ترین تورکنسرت سمفونی خلیج‌فارس است، افزود: این سمفونی که یک پروژه ملی بزرگ است، با رایزنی‌های انجام شده نخستین اجرای خود را در پایتخت انرژی کشور برای پرسنل شرکت‌ها و پتروشیمی‌های منطقه نواخت كه خوشبختانه با استقبال خوبی هم روبه‌رو شد. البته زمانی این‌گونه برنامه‌ها به شادابی و پویایی محیط می‌افزاید که تداوم داشته باشد تا بتواند مخاطبان را به سوی خود جذب کند، در حال حاضر بر اساس نیازسنجی که انجام شده است، افزون بر فعالیت‌های ورزشی، ترویج و گسترش هنر نقش موثری‌ در ریکاوری روحی روانی افراد شاغل در این منطقه ایفا می‌کند. ما در راستای توسعه فرهنگي و انسجام‌بخشي به فعالیت‌های هنري خود در تلاش هستیم تا هنر را بیش از پیش وارد این منطقه کرده و از این طریق مثبت‌اندیشی، تفکر خلاقانه و مسوولیت‌پذیری را در میان کارگران و مهندسان اینجا تقویت کنیم. برگزاری تورکنسرت سمفونی خلیج فارس در منطقه هم بدون‌شک در پیوند هنر و صنعت نقش ماندگاری را ایفا خواهد کرد.

قابل ذکر است که مدیریت این ارکستر برعهده محمدرضا صفی و مازیار ظهیرالدینی هم کنسرت مایستر این ارکستر بود. همچنین نوازندگانی که با رهبری شهرداد روحانی این سمفونی ملی، مذهبی و حماسی را نواختند، عبارت بودند از: محمدرضا کریمی، محمدرضا شریفی، آرش اسدنژاد، فرزاد صیدی، عاطفه‌سادات حسینی، نگین حاتمی، احسان شامی، هومان جلالت، نوید شعبان‌نژاد، حسن اکبریان، بهار فلسفی و عرفان شریف‌زاده (ویلن یک)، مونیکا لران، محمدامین عطایی، علیرضا چهره‌قانی، عرفان وکیلی، پیمان شامی، محمدامین واحدی، برهان همتی، محمد غریبی، موژان میرزایی و سیما یاهو (ویلن دو)، کاوه تسعیری، امین زمان‌خان، پژمان اختیاری، نیلوفر هادی‌سهی، زهرا عبدالله‌زاده، الهام عادلی‌زاده، دانیال اسدی‌راد، رکسانا ریحانیان و امیرحسین منصوری (التو)، داود منادی، هانیه کازرونی، هستی حامدسپاسی، نرگس فلاح‌پسند، غزاله شیرازی و المیرا نعمت‌زاده (ویلنسل)، پورنگ پورشیرزاد، مهدی کلانتری، پروانه انارکی و رضا دست‌فال (کنترباس)، شهرام رکوعی، مه‌سیما فلاحی و غزاله میرزازاده (فلوت)، نازنین احمدزاده و حسین تاجیک (ابوا)، مینلی دانلیان و رهام ایرانخواه (کلارینت)، علیرضا متوسلی‌داراب و رضا صنعتی‌نژاد (فاگوت)، سیامک کریم‌پور، سپهر عباسی و رامین براتی (ترمپون)، علی ضرابی و فرید شیخی (ترمپت)، فرشاد شیخی، سیامک میردادیان، فاطمه یوسفی‌نژاد، فرزان بیژنی و میلاد عباسی (هورن)، بابک میردادیان (توبا)، محمدرضا پناهی‌نژاد (تیمپانی)، کاوه میرحسینی و سالار محمداصغری (ضربی) و فروغ فضلی (پیانو).
یادآوری می‌شود، سمفونی خلیج فارس روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (11 و 12 بهمن‌ماه) در سالن ورزشی فجر بوشهر ساعت 19 برای علاقه‌مندان به موسیقی کلاسیک اجرا می‌شود.

نظرات بینندگان