احتمال طغیان رودخانه‌ها را جدی بگیرید
کد خبر: ۷۱۴۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۷ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۵
مدیریت بحران استان پیش از وقوع حادثه، وارد عمل شد؛

احتمال طغیان رودخانه‌ها را جدی بگیرید

هشدارهای هواشناسی استان و متنی که به نقل از مدیریت بحران استان در شبکه‌های مجازی دست به دست شد برای بسیاری از کاربران جای شک و تردید داشت، به‌گونه‌ای که همه از یکدیگر می‌پرسیدند این متن از روز گذشته تا کنون ده‌ها بار برای من ارسال شده، به نظر شما صحت دارد؟ این پرسش تکراری در چند روز اخیر ادامه داشت تا این‌که روز گذشته همه خبرگزاری‌های استان متن اطلاعیه مدیریت بحران استان را منتشر کردند.
بامدادجنوب- هدی خرم‌آبادی:
هشدارهای هواشناسی استان و متنی که به نقل از مدیریت بحران استان در شبکه‌های مجازی دست به دست شد برای بسیاری از کاربران جای شک و تردید داشت، به‌گونه‌ای که همه از یکدیگر می‌پرسیدند این متن از روز گذشته تا کنون ده‌ها بار برای من ارسال شده، به نظر شما صحت دارد؟ این پرسش تکراری در چند روز اخیر ادامه داشت تا این‌که روز گذشته همه خبرگزاری‌های استان متن اطلاعیه مدیریت بحران استان را منتشر کردند. 
هر چند از وقوع سیل در سیستان و بلوچستان و مصائبی که برای هموطنانمان رخ داد، چیزی نگذشته است اما به نظر می‌رسد در بالا و پایین زندگی بسیار فراموشکار شده‌ایم که به اطلاعیه هواشناسی با دیده تردید می‌نگریم. در صورتی که همین چند وقت پیش بارش برف بی‌سابقه را در جای‌جای استان تجربه کردیم. البته شاید این مساله بی‌ارتباط به انتشار بی‌سر و ته مطالب کپی‌پیستی در فضاهای مجازی نباشد.
پ
هشدارها در خصوص وقوع سیل همچنان ادامه دارد و این در حالی است که یک کارشناس هواشناسی استان در گفت‌وگو با بامداد جنوب در خصوص ورود سامانه جدید بارشی به استان تصریح کرد: از روز دوشنبه بارش‌های سنگین و مداوم را در سراسر استان داریم که این بارش‌ها در روز سه‌شنبه در شمال و مرکز خطری را به دنبال ندارد اما در مناطق جنوبی بارش‌ها شدت بیشتری دارد. 
زهرا راستگو با اشاره به این‌که به قطع و یقین بارش‌های سنگین آبگرفتگی معابر و وقوع سیل را به‌دنبال دارد، افزود: این بارش‌ها تا روز جمعه ادامه دارد اما شدت آن در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه است. 
وی با بیان این‌که با توجه به بارش سنگین در استان فارس احتمالا روان شدن رودخانه‌ها در استان بوشهر نیز وجود دارد و طغیان رودخانه‌ها نیز کاملا محتمل به نظر می‌رسد، یادآور شد: در روز سه‌شنبه بارندگی‌ها در شهرستان‌های دیر، کنگان، جم، عسلویه، بخش‌هایی از شهرستان دشتی و تنگستان و بخش‌هایی از مناطق شرقی استان شامل بخشی از شهرستان دشتستان ادامه خواهد داشت و میزان بارش‌ها در روز سه‌شنبه در شمال استان فروکش می‌کند.
علاوه بر این، در اطلاعیه شماره 45 مورخ 20/11/95 که روی سایت هواشناسی استان قرار گرفته، آمده است: با توجه به ورود یک سامانه بارشی فعال به استان به اطلاع می‌رساند که: 
«فعالیت این سامانه بارشی از روز یکشنبه در سطح استان آغاز و تا پایان هفته ادامه می‌یابد. با توجه به بارش مداوم و سنگین باران گاهی رگبار باران همراه با وزش باد و رعد و برق و ریزش تگرگ در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، نسبت به آبگرفتگی معابر عمومی و خطر وقوع سیلاب در سطح استان جدا هشدار داده می‌شود. توصیه می‌شود جهت جلوگیری از هر گونه خسارت تمهیدات لازم صورت گیرد.
به دلیل حجم سنگین بارش، همزمان در نقاط بالادست استان بوشهر (مانند فارس و کهگیلویه و بویراحمد)، نسبت به طغیان رودخانه فصلی استان به‌ویژه رودخانه‌های شاپور، دالکی، مند، کلل، اهرم و .. هشدار داده می‌شود. توصیه می‌شود طی این مدت از توقف در حاشیه رودخانه‌ها اکیدا خودداری گردد.
همچنین با توجه بارش سنگین باران، همزمان در استان‌های بوشهر و فارس و خطر وقوع سیلاب و ریزش کوه در مسیرهای مواصلاتی این دو استان توصیه می‌شود از ترددهای غیر ضروری به‌ویژه در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه خودداری گردد.
همراه با افزایش ناپایداری‌های جوی و به سبب وزش باد شدید، خلیج فارس از اواخر روز یکشنبه تا روز جمعه به تناوب مواج و متلاطم خواهد بود. بر این اساس نسبت به ترددهای دریایی هشدار داده می‌شود و توصیه می‌شود طی این مدت از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و تفریحی اکیدا اجتناب شود.»
این در حالی است که در پی اعلام هواشناسی و ستاد بحران استان بوشهر مبنی بر وقوع سیل، شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان گناوه نیز روز گذشته در فرمانداری جلسه اضطراری تشکیل داد.
فرماندار گناوه در این نشست با بیان این‌که تمامی ادارات و نهادهای این شهرستان به‌ویژه اعضای شورای مدیریت بحران با توجه به اعلام هواشناسی مبنی بر وقوع بارش‌های سیل‌آسا در استان بوشهر در آمادگی کامل به سر می‌برند، گفت: به‌منظور آمادگی این شورا در برابر بحران و حوادث احتمالی، مسوولان کارگروه‌های تخصصی تدابیر لازم اندیشیده و نقاط حادثه‌خیز نیز شناسایی شده است.
سیدعلی پاک‌نژاد از اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران خواست تا در صورت هر گونه اتفاقی در محل حادثه حضور یابند.
فرماندار گناوه از ادارات راه و شهرسازی و هواشناسی شهرستان خواست تا وضعیت راه‌ها و هوای منطقه را به فرمانداری به‌موقع اعلام کنند.
حمزه مسعودی‌نیا، معاون برنامه‌ریزی و عمرانی فرمانداری گناوه گفت: طبق مصوبه شورای هماهنگی مدیریت بحران، به‌منظور آمادگی در برابر هر گونه حادثه و جلوگیری از خسارت احتمالی نقاط حادثه‌خیز مجدد سرکشی، پاکسازی و لایروبی کانال دفع آب‌های سطحی در شهر و ضایعات نخاله ساختمانی در بستر رودخانه‌ها برای روان‌سازی آب انجام شود.
در ادامه زارع، مسوول اداره هواشناسی گناوه نیز تصریح کرد: براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان یک سیستم بارشی از روز یکشنبه وارد منطقه می‌شود که بصورت متناوب تا اواخر هفته جاری ادامه دارد که شدت آن در روز دوشنبه در این شهرستان است.
با توجه به این‌که در برخی نقاط استان احتمال بروز مشکل بسیار زیاد است، مدارس استان 25 بهمن‌ماه پیش از وقوع سیل قطعی شده است و علاوه بر آن، به شهرداران استان اعلام آماده‌باش شده است و در برخی نقاط روستایی هم که نیاز به تخلیه موقت بوده، پیش‌بینی برای اسکان موقت روستاییان فراهم لحاظ شده است.
در چنین شرایطی ضروری است که شهروندان به‌ویژه کشاورزان، دریانوردان، افراد مُسن و کودکان نیز همکاری لازم را با مسوولان داشته باشند و به هشدارهای مورد نظر و ضروری توجه کنند تا از این بحران پیش‌بینی شده به سلامت عبور کنند و شاهد حادثه ناگواری نباشیم. 

نظرات بینندگان