داعش در صحرای سینا چه می‌خواهد
کد خبر: ۷۱۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۳ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵

داعش در صحرای سینا چه می‌خواهد

سازمان تروریستی داعش به مدد کمک‌های سازمان‌های اطلاعاتی غربی و عربی و در حالی که بسیاری از خرده گروهک‌های تروریستی فعال در جهان دنبال یک ملجا فکری بودند، توانست با معرفی سرکرده خود به‌عنوان خلیفه آنها را زیر بیرق خود ببرد، این روزها دیگر نمی‌توان به سادگی این بیرق را از سر این گروهک‌ها برداشت.
کریم جعفری:
سازمان تروریستی داعش به مدد کمک‌های سازمان‌های اطلاعاتی غربی و عربی و در حالی که بسیاری از خرده گروهک‌های تروریستی فعال در جهان دنبال یک ملجا فکری بودند، توانست با معرفی سرکرده خود به‌عنوان خلیفه آنها را زیر بیرق خود ببرد، این روزها دیگر نمی‌توان به سادگی این بیرق را از سر این گروهک‌ها برداشت.
سرکرده‌های داعش در تلاش برای به دست گرفتن مستقیم هدایت این گروهک‌ها اقدام به ارسال برخی از افراد مطمئن خود به این مناطق کردند. فرماندهی داعش در لیبی بر عهده یک عراقی بود، در یمن نیز عراقی‌ها و افرادی که از القاعده جدا شده‌اند، نقش مهمی دارند. اما در صحرای سینا نیز گروهی چند نفره از رقه به سمت این منطقه بیابانی حرکت کرده و در آن سازمان رزم داعش را در میان عشایر سینا راه‌اندازی کردند.

علاوه بر عشایر این منطقه، به دلیل چگالی بالای پیوستن به داعش در میان فلسطینی‌ها، گروهی از اهالی ساکن غزه هم به داعش پیوستند و عملا فرماندهی این گروهک در این منطقه بر عهده فلسطینی‌هایی است که تفکر وهابیت را پذیرفته‌اند. مخالفان وهابی اخوان المسلمین در سراسر مصر نیز راهی سینا شدند تا عملا داعش پهنه‌ای به وسعت بیش از 70هزار کیلومتر مربع، خود را مجهز کند.

آنچه قابل توجه است، تجهیزات و امکانات این گروهک تروریستی است. از زمان فعالیت داعش در صحرای سینا، صدها نظامی مصری در حملات متعدد توسط آنها کشته و زخمی شده‌اند. به‌نظر می‌رسد این سازمان تروریستی در این منطقه به‌لحاظ مالی هم دارای امکانات خوبی است، چرا که وارد کردن برخی تجهیزات به منطقه و حتی خرید آنها پول بسیاری می‌خواهد. در تصاویر و فیلم‌های منتشر شده، آنها به‌مانند یک ارتش به سمت زرهی ارتش مصر شلیک می‌‌کنند. 

در یکی از این فیلم‌ها، تروریست‌های داعشی موشک ضدزره‌ کورنت را به سمت یک قایق گشتی مصری در نوار ساحلی این کشور شلیک می‌کنند. هر چند که این موشک به تنهایی کاری نمی‌کند، اما نفس شلیک چنین موشک‌هایی می‌تواند سیادت دریایی مصر در آب‌های سرزمینی‌اش را ازبین ببرند. در ادامه همین فیلم‌ها می‌توان صحنه‌هایی از شلیک متعدد کورنت به سمت تانک‌های ام60 ارتش مصر مشاهده کرده که در برابر این هیولای آهن‌خوار کاری از پیش نمی‌برند.

فعالیت داعش در صحرای سینا نمی‌تواند بدون پوشش امنیتی رژیم صهیونیستی باشد. شلیک چند راکت مینی کاتیوشا به بندر اشغالی ایلات در جنوب فلسطین اشغالی که از قضا هیچ تلفاتی هم نداشت و به تلافی آن صهیونیست‌ها غزه را هدف قرار دادند بیانگر این نکته است که دست نهادهای اطلاعاتی و امنتیی این رژیم کاملا در ماجرای این منطقه هویدا است. از سوی دیگر مصری‌ها باید دقت کنند که چنین تسلیحات و تجهیزاتی از کجا به دست داعش می‌رسد؟

یکی از احتمالاتی که وجود دارد و نباید از آن غافل شد، نقش قطری‌ها و سعودی‌ها در بحران صحرای سینا است. در سرنگونی هواپیمای روس بر فراز صحرای سینا نیز به‌صورت مشخص قطری‌ها نقش مهمی ایفا کردند. قطری‌ها که حامی سرسخت اخوان المسلمین هستند، دوست دارند که دولت عبدالفتاح السیسی در قاهره پایدار نباشد و نهاد اطلاعاتی قطر همکاری بسیار نزدیکی هم با صهیونیست‌ها دارد.

با این اوصاف باید گفت که مصری‌ها در جنگ با تروریسم داعش باید هوشیاری لازم را داشته‌ باشند. صحرای سینا به‌ویژه منطقه شرم الشیخ یکی از مکان‌های بسیار مهم توریستی و درآمدزایی برای اقتصاد نیمه فلج این کشور به‌شمار می‌رود و تهدید آن تبعات بسیار زیادی برای این کشور خواهد داشت. 

نظرات بینندگان