کشف میدان‌ گازی جدید در استان بوشهر
کد خبر: ۷۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۶ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵
تا آخر سال با قطر برابر می‌شویم؛

کشف میدان‌ گازی جدید در استان بوشهر

کشف میادین جدید پیرامون میدان گازی پارس جنوبی در حالی که این میادین به میانه عمر خود رسیده‌اند، وعده می‌دهد این تاسیسات همچنان سرپا خواهند ایستاد. یکی از این میدان‌های گازی در شهرستان دشتی قرار دارد.
بامداد جنوب: کشف میادین جدید پیرامون میدان گازی پارس جنوبی در حالی که این میادین به میانه عمر خود رسیده‌اند، وعده می‌دهد این تاسیسات همچنان سرپا خواهند ایستاد. یکی از این میدان‌های گازی در شهرستان دشتی قرار دارد. 

طرح‌های توسعه‌ای پارس جنوبی یکی از راهکارهای مهم وزارت نفت برای پیش افتادن کشورمان در این منطقه مهم و حیاتی از حریف و رقیب قطری است که بی‌محابا در حال برداشت از مخزن مشترک است. تا دو هفته دیگر و با حضور رئیس‌جمهور از فازهای مختلف در پارس جنوبی بهر‌ه‌برداری می‌شود تا به این ترتیب در مسابقه برگزار شده کشورمان عقب نیفتد. این طرح‌ها که پس از بهره‌برداری از فاز 12 که بزرگ‌ترین فاز گازی در این پارس جنوبی و معادل سه فاز استاندارد است، در دستور کار قرار گرفت به‌صورت تقریبی و روی کاغذ کشورمان را از قطری‌ها پیش خواهند انداخت. مسوولان هم در طول ماه‌های گذشته بارها در این مورد توضیح داده‌اند و این توضیحات بیانگر این نکته است که بهره‌برداری از پارس جنوبی به‌صورت کامل صورت خواهد گرفت و پس از آن هم برنامه‌های ویژه‌ای برای صنایع پایین‌دستی باید در نظر گرفته شود. 
در همین راستا مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از برابر شدن تولید روزانه گاز ایران و قطر در پارس جنوبی تا ۳۵ روز آینده خبر داد و یادآور شد که تا پایان اسفند تولید گاز در پارس جنوبی به ۵۷۰ میلیون مترمکعب می‌رسد.

محمد مشکین‌فام درباره آخرین وضعیت افزایش تولید گاز ایران از پارس جنوبی، تاکید کرد که هم‌اکنون تولید روزانه گاز از پارس جنوبی به حدود ۴۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که با بهره‌برداری از دو خط لوله دریایی آسیب‌دیده این ظرفیت تولید تا چند هفته آینده به حدود ۵۴۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد. به گفته مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، بر اساس برنامه زمان‌بندی پیش‌بینی می‌شود خط لوله آسیب‌دیده فاز ۱۶ پارس جنوبی تا پایان بهمن‌ماه و خط لوله فاز ۱۹ تا پایان هفته اول اسفند ماه امسال در مدار بهره‌برداری قرار بگیرد، علاوه بر این امسال ظرفیت تولید گاز در فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی هم کامل خواهد شد. هفته جاری نیز آخرین سکوی اقماری باقیمانده فاز ۱۹ پارس جنوبی بارگیری و برای نصب روانه آب‌های خلیج فارس شده است که پیش‌بینی می‌شود این سازه دریایی هم حداکثر تا پایان امسال نصب و راه‌اندازی شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت بهره‌برداری پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی یادآور شد: تاکنون سه ردیف شیرین‌سازی گاز طبیعی پالایشگاه ساحلی فاز ۱۹ به بهره‌برداری رسیده و تا اواسط امسال چهارمین و آخرین ردیف شیرین‌سازی گاز این فاز مشترک گازی راه‌اندازی خواهد شد. هم‌اکنون سکوهای اصلی، چاه‌های دریایی و خطوط لوله دریایی فاز ۱۹ پارس جنوبی برای تولید حداکثری گاز در مدار بهره‌برداری قرار دارند، عملیات راه اندازی و بهره‌برداری پالایشگاه ساحلی و سکوهای دریایی فاز ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی هم در حال انجام است. 
این مقام مسوول با تاکید بر این‌که در مجموع تا پایان اسفندماه و یا اواسط فروردین‌ماه امکان بهره‌برداری کامل از دو بخش دریایی و ساحلی تاسیسات سه فاز ۱۹، ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی فراهم می‌شود و هم‌اکنون تولید گاز در پارس جنوبی حدود ۴۸۰ میلیون مترمکعب در روز است که با بهره‌برداری از دو خط لوله آسیب‌دیده دریایی حدود ۵۰ تا ۵۶ میلیون مترمکعب گاز دیگر به ظرفیت تولید افزوده می‌شود، گفت: البته با بهره‌برداری از فاز ۲۰ پارس جنوبی حدود ۲۸ میلیون مترمکعب و راه اندازی سکوهای اقماری باقیمانده فاز ۱۷ و ۱۸ نیز حدود ۱۴ میلیون مترمکعب دیگر به ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک با قطر افزوده خواهد شد. 

بر اساس گفته‌های مشکین فام، در مجموع تا پایان امسال تولید گاز ایران در پارس جنوبی به حدود ۵۷۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد و با توجه به ظرفیت تولید ۶۰۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز قطر و محدودیت‌های این کشور برای برداشت گاز عملا تا پایان امسال برداشت روزانه گاز ایران و قطر در پارس جنوبی برابر خواهد شد.
این در حالی است که مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت از کشف ۹ میدان گازی، چهار میدان نفتی و یک مخزن نفتی جدید در دولت یازدهم خبر داده است که میزان نفت در جای این میادین 5/6 میلیارد بشکه و گاز درجای آنها 5/62 تریلیون فوت مکعب است. به گفته سیدصالح هندی، از کل میادینی که کشف شده نام و اطلاعات پنج میدان معرفی می‌شود. یکی از این میادین میدان گازی پازن نام دارد که در سال ۱۳۹۴ کشف شد و به نتیجه رسید. این میدان در جنوب استان فارس ۱۷۰ کیلومتری جنوب شیراز، ۶۵ کیلومتری شمال عسلویه و در شمال شهرستان جم قرار دارد. حجم درجای گاز این میدان 5/19 (TCF  ) تریلیون فوت مکعب  بوده و ۴۳۶ میلیون بشکه میعانات گازی دارد. 

میدان گازی دیگر میدان گازی خارتنگ نام دارد که این میدان در استان بوشهر ۱۲۰ کیلومتری شرق بوشهر، ۶۰  کیلومتری شرق خورموج واقع شده که حفاری آن در سال ۱۳۹۲ به اتمام رسید. حجم درجای ذخیره گاز این میدان 4/16 TCF و میزان میعانات گازی آن ۲۶۱ میلیون بشکه برآورد شده است. میدان گازی چارگ در استان هرمزگان ۲۲۰ کیلومتری شرق بندرعباس، ۸۰ کیلومتری بندر لنگه و در شمال بندر چارگ قرار دارد. این میدان در اواخر سال ۱۳۹۳ حفاری شد و در اوایل سال ۱۳۹۵ حفاری آن به اتمام رسید. حجم درجای ذخیره گاز این میدان ۱۷.۴ TCF و میعانات گازی آن ۱۷۴ میلیون بشکه برآورد شده است.
به‌نظر می‌رسد کشف این میادین گازی در نزدیکی تاسیسات عسلویه می‌تواند تغذیه آن در سال‌های آینده را در پی داشته باشد.


نظرات بینندگان