لوکزارمبورگ، پل مالی ایران به اروپا
کد خبر: ۷۱۶۸
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۷ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۵

لوکزارمبورگ، پل مالی ایران به اروپا

لوکزامبورگ کشوری کوچک میان سه بلژیک، فرانسه و آلمان است، این کشور به همراه سنگاپور با وجود مساحت و جمعیت بسیار اندک، یکی از پیشرفته‌ترین اقتصادهای جهان را دارند که برای درک موقعیت اقتصادی آنها کافی است نگاهی به درآمد ناخالص ملی آنها داشته باشیم.
کریم جعفری:
لوکزامبورگ کشوری کوچک میان سه بلژیک، فرانسه و آلمان است، این کشور به همراه سنگاپور با وجود مساحت و جمعیت بسیار اندک، یکی از پیشرفته‌ترین اقتصادهای جهان را دارند که برای درک موقعیت اقتصادی آنها کافی است نگاهی به درآمد ناخالص ملی آنها داشته باشیم. سرانه هر شهروند این کشور بالغ از یکصد هزار دلار است که یکی از بزرگ‌ترین‌ها در جهان به‌شمار می‌رود.
این کشور هیچ صنعت یا معدنی ندارد، با این حال همسایگی با فرانسه و بلژیک و همچنین قرار گرفتن در کنار آلمان این فرصت را برای مقامات لوکزامبورگ به وجود آورده است تا بتوانند با استفاده از مبادلات بانکی و مالی درآمدهای هنگفتی داشته باشند. این کشور به دلیل همین درآمد بالا، یکی از کشورهای سرمایه‌گذار مهم در جهان به‌شمار می‌رود و هر ساله میلیاردها دلار در صنایع مختلف جهان سرمایه‌گذاری می‌کنند.

روز گذشته وزیر امور خارجه این کشور عضو اتحادیه اروپا با سفر به تهران با مقامات کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد، دیداری که می‌تواند فرصت‌های بسیار مناسبی را در اختیار ایرانی‌ها برای گشایش‌های بانکی قرار دهد. در حال حاضر برجام به منزل خوبی رسیده است، هر چند همه تحریم‌ها برداشته نشده و روی کار آمدن یک تاجرِ فرصت‌طلب در امریکا ممکن است خطراتی را هم متوجه این معاهده مهم کند، با این حال تهران هنوز هم در مبادلات بانکی خود با مشکلات متعددی مواجه است.
با توجه به فعالیت ده‌ها بانک بزرگ در لوکزامبورگ از پتانسیل بالایی در مبادلات بانکی برخوردار هستند، می‌توان امیدوار بود که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک مرکزی لوکزمبورگ مقدمات آن را فراهم کنند. آنچه وزیر امورخارجه این کشور در مورد توافقات گفته، موید دیدگاه‌های نگارنده است: « در این سفر قرار است یادداشت تفاهم همکاری‌های مشترک در امر سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضاء برسد.  موافقتنامه همکاری اجتناب از اخذ مالیات مضاعف نیز بین دو کشور به امضاء برسد و در صورت وجود زمینه‌های لازم، مذاکرات بین دو کشور در زمینه همکاری‌های حمل و نقل هوایی نیز آغاز شود. همکاری در سایر بخش‌های اقتصادی، تکنولوژی اطلاعات، داده پردازی و همکاری‌های بانکی از جمله زمینه‌های دیگر همکاری مشترک است که وزیر امورخارجه لوکزامبورگ علاقه‌مندی کشورش را برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران اعلام داشت.»

با این اوصاف باید گفت که اروپایی‌ها با توجه به بازار بزرگ ایران و اشباع شدن بسیاری از بازارهای جهانی در رقابتی تنگاتنگ با هم در به دست آوردن فرصت‌های سرمایه‌گذاری هستند. لوکزامبورگ با تمام مساحت و جمعیت اندک خود، به دلیل آنکه عضوی از اتحادیه اروپا است می‌تواند حتی در حوزه‌های دیگر اقتصادی هم به کمک کشورمان بیاید، چه اینکه این کشور هیچ مطامع استعماری ندارد و فقط مردم و مسوولانی تاجر مسلک دارند که دنبال کسب درآمد بیشتر برای رفاه مردم خود هستند.
علاوه بر این، توافقات صورت گرفته با دولت سوئد در سفر نخست‌وزیر این کشور را هم نباید فراموش کرد. تولید خودروهای سنگین اسکانیا و ولوو که سال‌هاست به دلیل تحریم جای خود را به خودروهای بنجل چینی داده‌اند، فرصت خوبی است که هم انتقال تکنولوژی صورت بگیرد – البته اگر خوروسازهای ایرانی بخواهند چنین اتفاقی بیفتد – و هم ایران به مرکز صادرات این کشنده‌ها در حوزه آسیای جنوب غربی تبدیل شود. این‌ها فرصت‌های بی‌نظیری است که توسط دولت یازدهم و برای کاهش بیکاری و همچنین توسعه زیرساخت‌های کشور فراهم شده است. 

نظرات بینندگان