محمدباقر سعادت: منتقدان وزیر به مسائل کارشناسی نپرداختند
کد خبر: ۷۲۲۸
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۵ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۵
استیضاحی که رای نیاورد؛

محمدباقر سعادت: منتقدان وزیر به مسائل کارشناسی نپرداختند

استیضاح وزیر راه و شهرسازی یکی از برنامه‌های مهم مجلس شورای اسلامی بود که روز گذشته مورد بررسی قرار گرفت. بر همین اساس عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی با همراهی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و صالحی امیری وزیر ارشاد برای دفاع از خود در مجلس حضور یافت. طبق آنچه که در قانون اساسی آمده است
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
استیضاح وزیر راه و شهرسازی یکی از برنامه‌های مهم مجلس شورای اسلامی بود که روز گذشته مورد بررسی قرار گرفت. بر همین اساس عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی با همراهی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و صالحی امیری وزیر ارشاد برای دفاع از خود در مجلس حضور یافت. طبق آنچه که در قانون اساسی آمده است؛ ۵ ساعت زمان برای استیضاح وزیر در نظر گرفته می‌شود که دو ساعت آن در اختیار نمایندگان متقاضی استیضاح قرار می‌گیرد، بر این اساس ۶ نفر برای دفاع از استیضاح می‌شوند. علاوه بر این سه ساعت زمان برای وزیر و رئیس‌جمهور یا نماینده ایشان اختصاص می‌یابد. از مجموع وقت دو ساعته نمایندگان و وقت سه ساعته وزیر، دو فرصت ۱۵ دقیقه‌ای برای نمایندگان موافق اختصاص می‌یابد و وزیر هم می‌تواند حداکثر یک ساعت وقت خود را به یک یا دو نماینده از نمایندگان موافق اختصاص دهد. در این میان موافقان استیضاح نتوانستند نکات کارشناسی دقیقی درباره چرایی استیضاح بیان کنند. برای مثال نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه این مساله را با برد یا باخت تیم تراکتور مقایسه کرد. او با بیان این‌که ما آذری زبان هستیم، گفت: افتخار ما این است و برای ما هم برد و باخت تیم تراکتور مهم است هم جان مردمی که در سانحه قطار جان خود را از دست دادند.

 نادر قاضی‌پور وزیر را خطاب قرار داد و گفت: آقای آخوندی شما یک فعال اقتصادی هستید و شرکت‌ها و بنگاه‌های مختلفی را تاسیس کردند، اما چرا در میان این فعالیت‌ها، کارخانه تاسیس نکردید که جوانان بتوانند در آنجا اشتغال داشته باشند و فقط دنبال تجارت بودید و اگر ان‌شاءالله رای نیاوردید حتما یک کارخانه تاسیس کنید!
هر چند برخی‌ها معتقد بودند که طرح استیضاح سیاسی نیست اما پرسش‌های قاضی‌پور از آخوندی که آیا شما لیست اموال خود را به قوه قضائیه تحویل داده‌اید یا خیر؟ شرکت‌هایی که از سوی اعضای خانواده شما اداره می‌شود و به ظاهر بعد از وزارت از آنها خارج شدید چقدر از وقت شما را گرفته است و از رانت وزارت شما استفاده کرده؟ لطفا نسبت خود را با خانم‌ها و آقایانی که در شرکت‌های منتسب به شما فعال هستند را بگویید. و یا زمانی که تاکید کرد که بیش از یک گونی مدارک در مورد آقای آخوندی به دست آمده و همه آنها مساله‌دار است! و در کنار این یک گونی، انتصاب‌های ایشان نیز مشکل‌دار است. چرا لیسانس علوم قضائی را به‌عنوان معاون خود قرار می‌دهد. همچنین سهل‌انگاری هواشناسی باعث شد پرتقال و کیوی کشاورزان یخ بزند، چرا با مسوولین سازمان هواشناسی برخورد نشده است! نشان داد که نگاه سیاسی بیش از هر چیز دیگر بر طرح استیضاح سایه افکنده است.
محمدباقر سعادت، نماینده مردم دشتستان در گفت‌وگو با بامداد‌ جنوب با بیان این‌که من مخالف استیضاح وزیر هستم، گفت: در این شرایط خاص مواردی نیز که در این جلسه مطرح شد، خیلی کارشناسی نبود.

سعادت با بیان این‌که هر چند مسوولان باید پاسخگوی حادثه‌ای که منجر به سوختن واگن‌های قطار شد، باشند، تاکید کرد: این نکته را نباید فراموش کرد که این حوادث از ابتدای تاسیس راه آهن حتی در کشورهای توسعه یافته و سازنده آن نیز رخ می‌دهد. مدیران ما باید تلاش کنند این اتفاقات به حداقل برسد اما این حوادث نمی‌تواند دلیلی بر استیضاح وزیر باشد.
روز گذشته با همه حاشیه‌های که به وجود آمد و مسائلی که از سوی دو طرف مطرح شد، عباس آخوندی توانست از مجموع ۲۵۵ رای نمایندگان مجلس با رای ۷۴ موافق، ۱۷۶ رای مخالف و ۵ رای ممتنع استیضاح بار دیگر به‌عنوان وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم بر کرسی خود تکیه بزند و به راهش ادامه دهد.

نماینده مردم دشتستان که قبل از رای‌گیری پیش‌بینی کرده بود این استیضاح رای نمی‌آورد و وزیر بار دیگر زمام امور را به‌دست می‌آورد، گفت: امیدوارم وزیر راه و شهر‌سازی مدیران پرتلاش و متخصص را به کار گیرد.
یکی دیگر از مواردی که در جلسه روز گذشته نمود پیدا کرد، عذرخواهی آخوندی وزیر راه و شهرسازی در صحن مجلس شورای اسلامی بود مساله‌ای در جلسات بررسی حوادث پلاسکو به آن توجه‌ای نشد.
سعادت درباره عذرخواهی وزیر گفت: هر چند مجلس شورای اسلامی جای قانون‌گذاری است اما باید گفت که عذرخواهی کردن جز نکات مثبت انسانی است که از چشم مردم دور نمی‌ماند قابل ستایش است. این نکته را متذکر هم بشوم که هر کس هم عذرخواهی کرد حتما مقصر نیست.
آنچه که روز گذشته در مجلس شورای اسلامی رخ داد، نشان داد که نمایندگان مجلس دهم بر همراهی خود با دولت تاکید دارند. حالا باید دید موافقان استیضاح پس از آن چه خواهند کرد.

نظرات بینندگان