
هدی خرمآبادی:
خیران مدرسهساز از زمان حضور در امر مدرسهسازی توانستهاند گامهای موثری در پیشبرد اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی در آموزش و پرورش بردارند. برخی اعمال و رفتار انسان آن را از موجودات آفریده شده متمایز کرده که یکی از این اعمال شرکت در کار خیر است، زیرا سرشت انسان از ذات اقدس الهی برگرفته شده و همین امر منجر به کارهای ماندگار برروی زمین شده است.
وجه تمایز انسان با سایر موجودات در این است که خداوند صفات عالیه خود مانند کرامت، گذشت، ایثار و جهاد را به انسان ودیعه داده و از انسان بهعنوان خلیفه خود روی زمین یاد کرده است. این در حالی است که خیران مدرسهساز با حضور در این عرصه مهم و تاثیرگذار با خدا دست بیعت دادند و به مبارزه با شیطان پرداختند و بهطور یقین در جهان آخرت میزبان ملائکه خواهند بود.
حال همگان بهخوبی به این نکته واقف هستند که سعی و کوشش در امر مدرسهسازی یکی از ماندگارترین اعمال خیری است که به واسطه آن فرزندان ایران زمین به بالاترین جایگاههای علمی دنیا دست پیدا خواهند کرد.
وجود آیات فراوان قرآنی در مورد اهمیت علمآموزی نیز خود مهر تائیدی است بر اقدام خیرخواهانه خیرین در راستای مدرسهسازی. به هر حال نقش عمدهای که خیران مدرسهساز در اعتلای علم ایفا میکنند، غیر قابل انکار است.
روز یکشنبه مراسم تجلیل از خیرین مدرسهساز در گناوه با حضور مسوولان استانی و شهرستانی در این شهرستان برگزار شد. در همین راستا، مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه تجلیل از خیران، تجلیل از یک شخص نیست بلکه تجلیل و قدردانی از یک مفهوم ارزشمند خیراندیشی، بزرگمنشی و وارد شدن به این عرصه نیازمند سعادت است، گفت: اهمیت نقش و تاثیر کمک خیران در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش بر هیچکس پوشیده نیست و امیدواریم در همه مناطق استان شاهد ورود خیرین به بخش مدرسهسازی باشیم.
مدیر آموزش و پرورش گناوه نیز در این آیین ضمن قدردانی از تلاش و همت خیران در بخش مدرسهسازی، تصریح کرد: خیران نیکاندیش این شهرستان در توسعه فضاهای آموزشی گامهای موثری برداشته و تاکنون 21 مدرسه در سطح این منطقه احداث کردند.
اسکندر احمدی در دومین همایش تجلیل از خیرین مدرسهساز و مدرسهیار شهرستان گناوه افزود: اهدای 43 قطعه زمین به آموزش و پرورش از دیگر حرکتهای خداپسندانه خیران این شهرستان است.
به گفته وی، با همت خیران مدرسهساز شهرستان گناوه در بیشتر مناطق این شهرستان فضاهای آموزشی احداث شده است.
این مسوول در ادامه با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جاری نیز دو مدرسه از سوی خیران در شهرستان گناوه احداث شد و دو پروژه آموزشی در حال ساخت است و عملیات اجرائی دو پروژه دیگر بهزودی آغاز میشود، یادآور شد: علاوه بر این خیران به هزار و 500 دانشآموز نیازمند در زمینه تامین پوشاک، نوشتافزار و وسایل مورد نیاز تحصیلی و سه میلیارد ریال نیز به مدرسههای این شهرستان کمک مالی کردند.
وی با تسلیت درگذشت خیر نیکاندیش و نیکنام «حاج امیر کریمی» از این شهرستان تاکید کرد: این خیر بزرگوار 23 مدرسه و سه بیمارستان در استانهای بوشهر و فارس ساخته است.
حجتالاسلام مصطفی آشناگر، امام جمعه موقت گناوه نیز در این مراسم با بیان اینکه خیران مدرسهساز و مدرسهیار قدم در راه پیامبر و انبیای الهی گذاشتهاند و شایسته تجلیل و تقدیر هستند، افزود: یکی از کارهای عامالمنفعه، توجه به علم و دانش است که خیران این شهرستان در این زمینه پیشقدم و زبانزد عام و خاص هستند.
وی بر لزوم توجه به امکانات بهروز و نیروی انسانی در آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: مدرسهای که از بهترین امکانات و تجهیزات برخوردار باشد اما دانشآموزان و دبیران آن مشکل و دغدغه مالی داشته باشند در عرصه علمآموزی به نتیجه مطلوبی نمیرسند.
خیران مدرسهساز از زمان حضور در امر مدرسهسازی توانستهاند گامهای موثری در پیشبرد اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی در آموزش و پرورش بردارند و در اصل، خیران مدرسهساز بازوان نظام محسوب میشوند.
بیشک اگر خیران نیکاندیش در امر ساخت مدرسه وارد میدان نمیشدند، آموزش و پرورش با مشکلات عدیدهای در زمینه تامین فضای آموزشی مواجه میشد و شرایط ایدهآل امروز حاکم بر فضای مدارس نبود. در اسفندماه نیز همایش خیران مدرسهساز در تهران برگزار میشود و از این قشر نیکاندیش که نام نیک را بر تجملات دنیوی و زرق و برق و طمع مالاندوزی ترجیح دادند، قدردانی به عمل میآید. به امید آنکه حضور خیران خوشنیت روز به روز در اجتماع و در عرصه مدرسهسازی پررنگتر شود.