نبود راهبرد انتخاباتی اصولگرایان فضا را بی‌رونق کرده است
کد خبر: ۷۲۴۴
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۶ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۵

نبود راهبرد انتخاباتی اصولگرایان فضا را بی‌رونق کرده است

کمتر از سه ماه تا برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است. نام‌نویسی ازکاندیداهای انتخابات شورای شهر نیز چند روز دیگر آغاز می‌شود اما فضای سیاسی کشور و استان چنان که باید، رنگ و بوی انتخاباتی به خود نگرفته است.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
کمتر از سه ماه تا برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است. نام‌نویسی ازکاندیداهای انتخابات شورای شهر نیز چند روز دیگر آغاز می‌شود اما فضای سیاسی کشور و استان چنان که باید، رنگ و بوی انتخاباتی به خود نگرفته است. به باور برخی کم‌رونقی فضای انتخاباتی در دوره‌های دوم ریاست‌جمهوری اتفاق می‌افتد و مساله غیر طبیعی نیست، چراکه در دوره‌های پیشین نیز با فضای این‌چنینی روبه‌رو بوده‌ایم. برخی دیگر اما معتقد هستند که احتمال بالای پیروزی روحانی، مشخص نشدن راهبردها و نامزدهای انتخاباتی اصولگرایان فضای سیاسی را این‌چنین بی‌رونق کرده است، چراکه در دوره‌های گذشته دست‌کم پنج تا شش ماه مانده به انتخابات، به لطف فعالیت احزاب، تشکل‌ها، چهره‌های سیاسی و رسانه‌ها و مطبوعات، افکار عمومی فضای انتخابات را درک می‌کرد و به تدریج برای انتخابات مهم آماده می‌شدند‌.
سیروس بنه‌گزی، دبیر حزب کارگزاران سازندگی در استان بوشهر در گفت‌وگو با بامداد جنوب، نبود کاندیدای واحد و برجسته در اردوگاه اصولگرایان را دلیل کم‌رونقی فضای سیاسی و انتخاباتی ریاست جمهوری دانست.

بنه‌گزی در این‌باره گفت: آنطور که از شواهد پیداست اصولگرایان بدون کاندیدای واحد و برجسته فعالیت انتخاباتی خود را برای 20 روز پایانی گذاشته‌اند. از سوی دیگر به‌نظر می‌رسد اصولگرایان در پیش‌بینی‌های خود رد صلاحیت حسن روحانی، رئیس‌جمهور فعلی را هم گنجانیده‌اند و تمایل دارند بعد از نظر نهایی شورای نگهبان فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کنند.
وی پیرامون انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز افزود: باید بگویم کاندیداهای که مایل هستند در این عرصه حضور داشته باشند یک سری فعالیت‌ها نظیر دید و بازدید از اقوام و شرکت در برخی مراسم‌ها را آغاز کرده‌اند با این حال نباید انتظار شور و هیجان انتخاباتی از سوی کاندیداهای انتخاباتی شوراها داشته باشیم، چرا‌که اوج فعالیت انتخاباتی این گروه نیز در 20 روز پایانی شکل می‌گیرد. 

در همین راستا مرتضی مبلغ، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا نخستین عامل رخوت فضای انتخاباتی را در احتمال بالای پیروزی روحانی جست‌وجو کرد و گفت: برای همه مشخص شده است که روحانی دوباره در انتخابات آتی رای می‌آورد، بنابراین در میان رقیبان او انگیزه چندانی برای فعالیت انتخاباتی وجود ندارد.
به گفته‌ این فعال سیاسی بخش مهمی از گرم نشدن فضای انتخابات به رسانه‌های پرمخاطبی بر می‌گردد که اغلب در اختیار اصولگرایان هستند. از آنجا که اصولگرایان هنوز در مورد راهبردها و نامزدهای انتخاباتی خود به جمع‌بندی نرسیده‌اند، هنوز انتخابات را در صدر برنامه رسانه‌های خود قرار نداده‌اند.
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصولگرا نیز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایرنا با تفکیک سه فاز برای انتخاباتی شدن فضای سیاسی کشور، به بررسی وضعیت تحولات انتخاباتی در هر یک از آنها پرداخت. به گفته‌ کنعانی فضای سیاسی کشور باید در سه فاز انتخاباتی شود. نخست فاز احزاب، گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی است که عمدتا به‌دنبال معرفی نامزدها، برنامه‌ها و دیدگاه‌های خودشان هستند. این فاز در حال انجام است، فاز دوم در فعالیت نامزدهای انتخاباتی خلاصه می‌شود. پس از این‌که مصادیق مشخص شد، این نامزدها هستند که همراه با احزاب و گروه‌هایشان برای انتخابات فضاسازی می‌کنند و نوعی رقابت مجازی را شکل می‌دهند. این فاز در حال شکل‌گیری است و باید همچنان منتظر مصادیق بمانیم، فاز سوم خود مردم هستند که تصمیم می‌گیرند از کدام نامزد حمایت کنند و به چه کسی رای دهند. این فاز عمدتا یک ماه مانده به انتخابات فعال می‌شود.

گفتنی است این مباحث در حالی مطرح می‌شود که مصادیق انتخاباتی تا حدی مشخص شده است. به‌جز روحانی که نامزدی او در انتخابات قطعی شده، نام دیگر گزینه‌ها در حد گمانه‌زنی مطرح می‌شود و تا تائید نهایی شورای نگهبان، باید منتظر ماند. 
از نگاه کنعانی‌مقدم، در دوره‌های دوم انتخابات یک رئیس‌جمهوری، همواره شاهد افت هیجانی انتخابات هستیم. این در حالی است که معمولا پس از دو دوره تصدی یک فرد بر سمت ریاست‌جمهوری، انگیزه‌ها و هیجان‌ها برای انتخاب فردی جدید به‌عنوان رئیس‌جمهوری افزایش می‌یابد.
این فعال سیاسی اصولگرا بر این باور است که عزم جزم جریان‌ها و تشکل‌های حامی روحانی در سال 1392 (اصلاح طلبان، جریان اعتدال، کارگزاران و...) بر تداوم حمایت از او به‌طورعملی تکلیف رقابت در یک طرف را مشخص کرده و همین مساله موجب کمرنگ‌تر شدن پویش‌های انتخاباتی در یک طرف شده است. حال طرف دوم رقابت یعنی اصولگرایان قرار دارند که باید رایزنی‌های خود در مورد راهبردها و مصادیق انتخابات را به نتیجه برسانند.
یادآوری می‌شود که در انتخابات پیش رو قرار است انتخابات حدود یک ماه زودتر از موعد معمول برگزار شود.

نظرات بینندگان