
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
عملکرد دولت یازدهم در حوزههای مختلف در این مدت یکسان نبوده قطعا آنچه در حوزه سیاست خارجی رخ داده و موفقیتهایی که در این حوزه حاصل شد، در سیاست داخلی رخ نداد. با این حال نباید فراموش کنیم که دولت یازدهم سه سال پیش چه چیزی را تحویل گرفت و حالا در چه نقطهای ایستاده است. برخی معتقد هستند دولت یازدهم به این دلیل که سرنوشت خود را با مذاکرات هستهای پیوند زد تا حد زیادی از سیاستهای داخلی غافل شد و متاسفانه مسائل فرهنگی و مسائل اجتماعی در حاشیه مسائل بینالمللی قرار گرفت. هر چند میتوان گفت رویکرد دولت در مسائل بینالملل بلافاصله در مسائل داخلی تاثیر میگذارد اما در ابعادی محدود.
فاطمه راکعی، فعال سیاسی و نماینده اسبق مجلس در گفتوگو با بامداد جنوب؛ پیرامون عملکرد یک سال اخیر دولت یازدهم در حوزه سیاست داخلی گفت: متاسفانه شاید بشود گفت دولت یازدهم در حوزه سیاست داخلی ضعیفترین عملکرد را داشته، حوزهای که نقد بر آن وارد است.
با این حال راکعی تاکید کرد که نخبگان سیاسی ما موانع پیش روی موفقیت دولت را میشناسند. موانع همانهای هستند که موفقیت برجام را تحت تاثیر خود قرار دادند در حال حاضر نیز اگر اتفاقی در حوزه سیاسی رخ دهد با همان رفتارها و همان موانع بازدارنده روبهرو میشوند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه نسبت به محقق نشدن برخی از وعدههای دولت در سیاست داخلی معترض هستیم، گفت: اما آن را به حساب دولت نمیگذاریم و امیدوار هستیم با رویکرد مجلس دهم و هماهنگی که با دولت دارند و همچنین روی کار آمدن مجدد دولت روحانی این فشارها کمتر شود و در زمینه تحقق شعار آشتی ملی و ایجاد زمینه وفاق ملی شاهد گشایشهای قابل توجهای در عرصه سیاسی کشور بهطور خاص مساله حصر و کلا آزادی بیان باشیم.
راکعی در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما در سال آینده و انتخابات پیش رو چیست؟ بهنظر شما دولت چه رویکردی اتخاذ خواهد کرد، گفت: بهنظر من لزومی ندارد دولت در زمینه انتخابات بخواهد کاری انجام دهد. بی شک سیاستمداران به این نتیجه رسیدهاند که اتفاق سال 92 را باید بار دیگر تکرار کنند، چراکه ما با همان رویکرد توانستیم در سال 92 به موفقیت نسبی برسیم و با همین رویکرد توانستیم در انتخابات مجلس دهم نیز پیروز شویم. بنابراین احساس میکنم در انتخابات سال آینده نیز همان رویکرد که احزاب سیاسی اصلاحطلب را گرد همه جمع کرد، دنبال میشود.
راکعی در خصوص کاندیدای جریان سیاسی اصلاح طلبان نیز یادآور شد که در حال حاضر کاندیدا جدی جریان اصلاحطلب و اعتدالگرا شخص روحانی، رئیسجمهور فعلی هستند. قطعا در این فرصت باقیمانده تا برگزاری انتخابات احزاب و تشکلها و همچنین ستادهای تبلیغاتی فعال خواهند شد.
گفتنی است اتفاقات و رویدادهای اخیر منطقه و غرب در سال آینده زمینه اتحاد و انسجام گروههای سیاسی را فراهم کند. در این میان برخی نیز معتقد هستند که اتحاد، انسجام و وحدت نظر به وجود نیاید و اختلاف ایجاد شود بهترین زمینه برای دشمن ایجاد و راه نفوذ دشمن به عرصه داخلی باز میشود، چراکه عرصه داخلی حول مسائل ملی، اساسی و حیاتی متفق نیست و این نداشتن تفاهم، فرصت را برای دشمن ایجاد میکند. بر همین اساس فعالان سیاسی باید حول جمعبندی و کسب تجربه در حوزههای مختلف متمرکز شوند و ایرادات و نقطه قوتهایی حوزه مختلف را بررسی کنند. اگر این اتفاق رخ دهد و در بعضی از نهادهای قانونی و رسمی چنین شود در مجلس هم اینگونه عمل شود، در شورایعالی امنیت ملی نیز اینگونه عمل شود و ضعفها و قوتها به درستی دیده شود، در گامهای بعدی تجربه ارزشمندی حاصل میشود اما اگر اینگونه عمل نشود و همه چیز تنها حول یک مساله دیده شود و برای مثال همه چیز را در حوزه سیاست خارجه و سرانجام برجام ببینم، موفقیت چندانی حاصل نمیشود.