هیات سوارکاری استان بزرگ‌ترین مانع است
کد خبر: ۷۳۱۶
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۵ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۵
بررسی مشکلات سوارکاری و پرورش اسب در بوشهر؛

هیات سوارکاری استان بزرگ‌ترین مانع است

سوارکاری از قدیم الایام در ایران و ایرانی به یادگار مانده است و ما ایرانی‌های وارثان این ورزش باستانی هستیم. همانطور که حضرت رسول خدا و کلیه بزرگان ادیان تاکید بر داشتن، آموزش و پرورش اسب کرده‌اند، این ورزش امروز نیز در کشور ما جایگاه وِیژه‌ای دارد.
بامدادجنوب- علی تنگستانی:
سوارکاری از قدیم الایام در ایران و ایرانی به یادگار مانده است و ما ایرانی‌های وارثان این ورزش باستانی هستیم. همانطور که حضرت رسول خدا و کلیه بزرگان ادیان تاکید بر داشتن، آموزش و پرورش اسب کرده‌اند، این ورزش امروز نیز در کشور ما جایگاه وِیژه‌ای دارد. می‌دانیم با وجود این‌که این ورزش در استان‌های تهران، البرز، یزد، خوزستان و همدان اهمیت بالایی دارد، از اواسط دهه 80 در استان بوشهر پیشرفت‌هایی داشته است. اگرچه در سال‌های گذشته به‌دلیل برنامه‌ریزی نامناسب از سوی برخی از مسوولان استانی، این رشته در استان بوشهر نتوانسته جایگاه خود را پیدا کند. حالا با گذشت 3 سال سخت، این ورزش باز هم توانسته نسبتا جایگاه خود را در استان بوشهر به لطف تلاش برخی دوستداران این ورزش پیدا کند. با وجود این باز هم مسوولان به دلایل نا‌معلومی خواستار جلوگیری از هر‌گونه پیشرفت سوارکاری در استان بوشهر هستند که این خود جای سوال دارد. هفته گذشته در روستای خلیفه به میزبانی مزرعه پرورش اسب عشایری، مسابقات اسب‌دوانی به شکل هندیکاپر برگزار شد و 46 شرکت‌کننده در این مسابقات حاضر شدند. مسابقاتی که به مذاق رئیس هیات سوارکاری استان خوش نیامد. حالا پس از گذشت یک هفته از برگزار مسابقات و حواشی به وجود آمده در آن، به سراغ مسوول برگزاری این مسابقات رفتیم تا حایق روشن شود.
هیات سوارکاری استان بزرگ‌ترین مانع است
علی قراگزلو در گفت‌وگو با بامداد جنوب در ابتدا در مورد این مسابقات گفت: ‌ما تصمیم گرفتیم مجموعه‌ای در حوزه اسب‌سواری بسازیم که این صنعت در استان بوشهر بهتر شود. استان بوشهر نباید در رده‌های آخر کشوری و جزء استان‌های محروم باشد و به همین دلیل تصمیم گرفتیم که اسب‌ها را اصلاح کنیم، چراکه اسب‌های بومی و محلی ارزش کاربری و ورزشی دیگر ندارند. خواسته ما این بود که یک شوک به صنعت اسب‌سواری استان بوشهر وارد کنیم تا مسوولان به خودشان بیایند. البته سوارکاران این استان، استعداد خوبی دارند و در سه سال گذشته با هزینه و پشتکار خود توانسته‌اند، این ورزش را در استان بوشهر به وضعیت خوبی برسانند. متاسفانه و یا خوشبختانه ما این مسابقات را برگزار کردیم و در این رابطه با رئیس هیات اسب‌سواری استان، مهدی فرامرزی جلسه‌ای برگزار کردیم ولی در این جلسه این آقا به دلایل نا‌معلومی علیه ما جبهه گرفت. ما به‌دلیل برخی دلایل و عشقی که داشتیم، تصمیم گرفتیم مسابقات را در بوشهر برگزار کنیم ولی به‌دلیل که این‌که زمینی به ما داده نشد، تصمیم گرفتیم که مسابقات را در روستای خلیفه‌ که هم تاریخی است و هم مزرعه اسب‌سواری در آنجا وجود داشت، برگزار کنیم.

وی در ادامه گفت‌وگو در مورد شرایط استان بوشهر در اسب‌سواری تاکید کرد: استان بوشهر به‌دلیل این‌که فاصله مرزی کمی با استان خوزستان دارد (خوزستان مهد اسب اصلی ایران است)، خیلی می‌تواند به نفع این استان باشد. از طرفی در فصول پاییز و زمستان که هوا در اینجا معتدل است، خیلی از افراد اسب‌های خود را به این استان می‌آورند و در کل شرایط خوبی برای اسب‌سواری دارد. البته چند باشگاه سوارکاری در این استان هست ولی متاسفانه این باشگاه‌ها کاربری ورزشی ندارند و همه به دنبال باندبازی هستند و علیه همدیگر جبهه می‌گیرند و این مسائل مخرب است. ما آمده‌ایم که همه این مجموعه‌ها را در یک جا جمع کنیم و متحد شویم و تصمیم گرفته‌ایم که دوستی‌ها را مستحکم‌تر کنیم. استان بوشهر در بحث اسب‌سواری؛ هم پتانسیل و هم آب و هوای خیلی خوبی دارد؛ علاوه بر این ساحل خوب این استان می‌تواند در افزایش قدرت بدنی و و بدن‌سازی اسب کمک زیادی کند. ما هم به همین دلایل در اینجا سرمایه‌گذاری کرده و اسب‌های خوبی به استان بوشهر آورده‌ایم تا دوستان را با این صنعت آشنا کنیم و همه در کنار هم دست به دست هم بدهیم که این صعنت در استان بوشهر پیشرفت خوبی داشته باشد. هدف ما این است که اگر استان بوشهر در رده پنجم کشور است، آن را به رده سوم یا دوم بیاوریم تا مشخص شود که این استان هم در صنعت اسب‌سواری پیش‌رو است و اسب‌های خیلی خوبی دارد. البته در این استان علاقه‌مندان زیادی نیز وجود دارند. این مساله در مسابقات نیز تائید شد، چراکه حدود سه هزار نفر از این مسابقات دیدن کردند و این میزان استقبال واقعا بی‌سابقه بود. همچنین سرکلانتر این مسابقات (که ایرانی است) در اروپا فعالیت می‌کرد و باید شش ماه قبل از مسابقات با ایشان وقت می‌گرفتیم تا در این مسابقات حضور یابد. البته این آقا بنده نوازی کرد و در این مسابقات شرکت کرد. همچنین ما در این مسابقات از بهترین گوینده میادین کورس نیز استفاده کردیم و همین‌طور کلیه سازمان‌های دولتی، در این مسابقات حضور داشتند.
هیات سوارکاری استان بزرگ‌ترین مانع است
کلانتر ارشد مسابقات زیبایی اسب در ادامه در مورد تعداد شرکت‌کنندگان در این مسابقت یادآور شد: نکته‌ دیگری که مهم است این است که در این مسابقات 46 راس اسب شرکت کردند که برای این استان بی‌سابقه است حتی در بحث کشوری این مساله اتفاق ویژه‌ای بود، چرا‌که تا به حال 46 راس اسب در هیچ میدانی شرکت نکرده بودند. این مساله نشان‌دهنده این است که استان بوشهر قابلیت‌هایی دارد اما صنعت اسب‌سواری در اینجا جناح‌بندی‌ شده است و برخی‌ها خصومت‌های شخصی را وارد این ورزش کرده‌اند که این مساله خیلی بد است. متاسفانه مسابقاتی که در این چند سال در استان بوشهر برگزار شده است، سرشار از ایراد است. ما به‌شخصه مسابقاتی برگزار کرده‌ایم که پنج کمپانی رسما به ما پیشنهاد اسپانسری داده‌اند و علاوه بر این برخی از استان‌های دیگر کشور از ما درخواست کردند که آنجا هم این مسابقات را برگزار کنیم. 46 اسب در قالب پنج گروه در این مسابقات حضور داشتند. در گروه اول تیمی از استان خوزستان شرکت کرده که اسب‌های آنها تائیده‌‌ فدراسیون جهانی را داشتند. جوایز این مسابقات هم بدین شکل بود که نفرات اول 700 هزار تومان، نفرات دوم 500 هزار تومان و نفرات سوم 300 هزار تومان به‌دست می‌آوردند و علاوه بر این تندیسی و لوح تقدیری به همه شرکت‌‌کنندگان اهدا شد به‌خاطر بنده‌نوازی که در حق ما کردند و در این مسابقات شرکت کرده بودند.
هیات سوارکاری استان بزرگ‌ترین مانع است
 در گروه‌های دوم و سوم هم به همین شکل از آنها تقدیر شد و گروه چهارم که متشکل از تیم بانوان بود، شش خانم در این مسابقات به رقابت پرداختند و خوشخبتانه هیچ اتفاقی برای آنها رخ نداد و این مساله باعث شد که بسیاری به خود بیایند و در این صنعت استارت خود را بزنند، چراکه آنها می‌توانند از این ورزش به بهترین نحو ممکن استفاده کنند. امیدوارم که این صنعت پیشرفت بهتری کند و بانوان در سطح کشور بیشتر به این ورزش بپیوندند. برگزار این مسابقات نشان می‌دهد که بوشهر هیات سوارکاری دارد ولی باور کنید که برای برگزاری این مسابقات، هیات هیچ همکاری با ما نداشته است و مسابقات را با هزینه شخصی برگزار کردیم و بالغ بر 70 میلیون تومان ما هزینه کرده بودیم و خیلی مسائل دیگر که نمی‌شود در مورد آنها صحبت کرد.
حمید عشایری (تولید کننده اسب عرب در استان بوشهر) در مورد عدم همکاری هیات سوارکاری استان در راستای برگزاری این مسابقات خاطرنشان کرد: آقای فرامرزی، رئیس هیات سوارکاری استان بوشهر، به‌دلیل این‌که این‌که علم این کار را ندارد، نمی‌داند که اسب یعنی چه! نمی‌داند نگهداری اسب یعنی چه! نمی‌داند یراق اسب یعنی چه! ایشان فقط پشت میز نشسته است و می‌گوید فلان کار را انجام می‌دهد. آنها خودشان مسابقات اسب‌سواری را در پنج هفته برگزار کرده بودند ولی ما آمدیم و این مسابقات را شکوفاتر کردیم. در واقع ما مسابقات را به شکل هندیکاپر برگزار کردیم، چراکه این نوع مسابقات در تمام دنیا انجام می‌شود. هدف ما از تشکیل این مسابقات این بود که می‌خواستیم صنعت اسب‌سواری را بروز کنیم نه این‌که هر هفته همان اسب‌ها در مسابقات شرکت کنند! هر هفته همان‌ها پولشان را بیگرند! آقای فرامرزی با وجود تعهدهای که با ما داشته است، از دادن یک آمبولانس به ما دریغ کرد و اگر هم این وسیله را آورده، مبلغ 450 هزار تومان از من پول گرفته است. ما به او ثابت کردیم که می‌شود بدون حضور هیات استان مسابقات را برگزار کنیم. اگر آقای فرامرزی در محل برگزاری مسابقات حاشیه‌سازی کرده، زمین ما را بهم زده و ایجاد اغتشاش کرده است، به‌دلیل این‌که ما میزبان بودیم جواب او را ندادیم. او در فضای مجازی پیام‌هایی برای ما ارسال کرده است که در شأن بنده نیست که آنها را در اینجا بازگو کنم. به همین دلیل به آقای بهروزیان‌فر، مدیرکل اداره ورزش و جوانان مراجعه کردیم پس از تنظیم شکایت بر علیه آقای فرامرزی، آن را به وی تقدیم کردیم. 

عشایری در پایان گفت‌وگو یادآور شد: بهروزیان‌فر روز سه‌شنبه به مزارع ما مراجعه کرد و دید که این مزارع می‌توانند برای هیات سوارکاری استان سنگین باشند، چراکه هیات استان توانایی دیدن شکوفا شدن این صنعت را ندارد. مهدی فرامرزی صلاحیت مدیریت بر ریاست هیات سوارکاری استان را ندارد چون او علم و تجربه این کار را ندارد. من شخصا این مساله را از طریق فدراسیون پیگیری می‌کنم به این دلیل که او اهانت‌های زیادی به بنده و مزرعه پرورش اسب عشایری کرده است و در حق بچه‌های بوشهر واقعا دارد ظلم می‌کند. با وضوح دیده شده است که ایشان جلوی ترقی ورزشکاران جوان را گرفته است و نمی‌خواهد استان بوشهر از آنچه که هست شکوفاتر شود. همچنین قبل از برگزاری مسابقات، در جلسه‌ای که با فرامرزی داشتیم، او هیات‌های دیگر شهرستان‌های استان را به ما معرفی نکرد و این در حالی بود که آنها هم جزء هیات استان هستند و باید در جلسات شرکت می‌کردند. هر وقت که به ایشان می‌گفتیم که هیات‌ها حضور داشته باشند، او از این موضوع چشم‌پوشی می‌کرد و فقط مسوول کمیته اسب‌دوانی خود را به جلسه می‌آورد به ما معرفی می‌کرد. لازم به ذکر است که این مسوول، آقای عدنان ضیاء تا آخرین لحظه برگزاری مسابقات در میدان حضور داشت. من در شکایتی که تنظیم کردم، خواهان برکناری آقای فرامرزی از ریاست هیات سوارکاری استان شدم. البته روز یک‌شنبه هفته جاری با در حضور آقای بهروزیان‌فر، با فرامرزی جلسه برگزار کردیم و او صراحتا از ما عذرخواهی کرد ولی ما به‌خاطر بچه‌های سوارکاری که سه سال است در حال آماده کردن اسب هستند، از این مسائل کوتاه نیامدیم. هزار روز است که این بچه‌ها ناله و داد می‌زنند که یک نفر به دادشان برسد ولی صدای آنها به جایی نرسید و به همین دلیل من آمده‌ام که صدا آنها را باز کنم. سوارکاری استان بوشهر سه سال پیش در رده چندم کشوری بوده و الان در چه رده‌ای است؟ چرا استان بوشهر در هیچ‌کدام از میادین کشوری شرکت نمی‌کند؟ حتی بچه‌هایی هم که از این استان راهی مسابقات استقامت کشوری می‌شوند، به اسم آزاد در آن مسابقات شرکت می‌کنند. پس از این مسائل، آقای فرامرزی به فدارسیون نامه زد که این بچه‌ها مشکل اخلاقی دارند ولی این در حالی است ایشان با این سوارکاران خصومت‌های شخصی داشته است. ما آمده‌‌ایم که صنعت سوارکاری استان بوشهر را با علم روز شکوفا کنیم.

نظرات بینندگان