
بامداد جنوب: نهمین دوره روز بوشهر در 18 اسفندماه به پایان رسید، چهارشنبه شب و هنگامی که روزنامه بامداد جنوب به چاپخانه فرستاده شده بود و برنامه هم با یک ساعت تاخیر برگزار شد، فرصت را از ما گرفت تا در این مورد گزارشی تقدیم همراهان خوب روزنامه کنیم. روز بوشهر اما پس از آنکه استاندار قبلی بوشهر بهعنوان شهروند افتخاری شهر اعلام شد، با حواشی بسیاری روبهرو شد که بامداد جنوب تلاش کرد در این زمینه ورود نکند و تنها به روایت رویدادها بپردازد. با این حال و با دو روز تاخیر بخشی از مراسم برگزار شده در روز بوشهر که عمده بار آن بر دوش شهرداری و شورای شهر بود را منتشر خواهیم کرد، با این توضیح که هیچ مسوول دولتی در این مراسم حاضر نبودند و برخی از فرماندهان سپاه، به همراه امام جمعه شهر و اعضای شورای شهر با کمک سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری بندر بوشهر عهدهدار مراسم بودند.
گفتنی است که در اختتامیه این مراسم از آیتالله صفایی بوشهری بهعنوان چهره ماندگار و فریدون حسنوند استاندار سابق بهعنوان شهروند افتخاری تجلیل شد.
نظر جمع را اعمال کردیم
حواشی ایجاد شده برای انتخاب شهروند افتخاری در شبکههای مجازی که به برخی از رسانههای خاص هم رسید، مهمترین عاملی بود که رئیس شورای شهر بندر بوشهر را وادار کرد در این مراسم به پاسخگویی بپردازد. عبدالخالق برزگرزاده در سخنان خود با بیان اینکه امسال نهمین سالی است که بزرگداشت هفته بوشهر برگزار و چهره ماندگار بهعنوان یکی از برنامههای این هفته همواره یک فرد بومی استان بوشهر انتخاب میشود، گفت: شخصیت عالمانه آیتالله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در کنار سایر شاخصههای بارز وی باعث شد تا برای افتخار شورای چهارم شهر بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری بهعنوان چهره ماندگار سال 95 بوشهر معرفی شود.
وی همچنین با اشاره به آرا اکثریت شورای شهر بوشهر برای انتخاب چهره ماندگار و شهروند افتخاری بوشهر ادامه داد: در انتخاب شهروند افتخاری نیز فردی که برای شهر بوشهر قدم موثر و ارزشمندی برداشته انتخاب میشود که در این ارتباط پس از بررسیهای صورت گرفته، فریدون حسنوند (استاندار سابق) بهعنوان شهروند افتخاری بوشهر انتخاب شد.
شورای شهر اداره نیست که انتخابها تنها بنا به نظر رئیس شورا باشد و نظر اکثریت اعضا اصل است که در خصوص دو چهره امسال این روند طی شده است.
چهره ماندگار شهدا هستند
آیتالله صفایی هم که در این مراسم بهعنوان چهره ماندگار انتخاب شده بود در سخنانی به ارائه دیدگاههای خود پرداخت و یادآور شد که چهره ماندگار ما شهدا و مردم استان هستند. امام جمعه بوشهر با بیان اینکه بوشهر، شهر و بندر بزرگیها است افزود: بوشهر در شرایط کنونی با این همه ذخایر استراتژیک و شرایط توسعه و پیشرفت بزرگترین شهر پسکرانهای ایران می تواند باشد، اما با وجود اینکه در بخشی از کشورها 50 درصد درآمد آنها از پس کرانه است این میزان در بوشهر کمتر از 5/2 درصد است. استان بوشهر از مظلومیت بیرون آمده و باید خودمان، هزینه بوشهر و بوشهریها کنیم نه اینکه بوشهر هزینه ما شود، ادامه داد: خبر خوشحال کنندهای دارم که قبل از جلسه امشب به بنده اعلام شد. با پیگیریهای صورت گرفته، استان بوشهر در بخش علم و فناوری در شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان منطقه ویژه علم و فناوری از بین 15 استان انتخاب شد و امروز هم سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) استان بوشهر را منطقه ویژه علم و فناوری ایران معرفی کرد. در ایران، استان آذربایجان شرقی و بوشهر بهعنوان منطقه ویژه علم و فناوری هستند با این تفاوت که آذربایجان فقط از حمایت کشور ایتالیا برخوردار است ولی استان بوشهر شاخص است و سازمان ملل حمایتش میکنند، از این رو استان بوشهر میتواند در صورت تحقق برنامههای پیشبینی شده، مرجع علمی و محلی برای مبادلات علمی در عرصه بینالمللی شود.
خود را بوشهری دانستهام
اما چهره جنجالی برنامه چهارشنبه شب در سالن فرهنگی هنری بوشهر، استاندار سابق بود که در طول شبهای قبل از آن در فضای مجازی و غیرمجازی توسط اتاق فکر تشکیل شده، مورد نوازش قرار گرفت و صدها نوشته و گفتوگو در مذمت این اقدام منتشر شد. با این حال، شورای شهر بوشهر کار خودش را کرد تا به این ترتیب فریدون حسنوند عنوان شهروند افتخاری بندر بوشهر را کسب کند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس در سخنانی که طبق معمول در آن از هنر سخنوری استفاده میکرد، گفت: هر چند خود را شایسته انتخاب بهعنوان یک شهروند بوشهری نمیدانم اما همین که در استانی بهعنوان یک شهروند افتخاری پذیرفته شوید که دارای برجستگیهای بزرگی از تمدن و تاریخ همراه با ولایتمداری و عشق به اهل بیت و نظام دارد، یک افتخار بزرگ و به یاد ماندنی برای من است.
حسنوند با بیان اینکه خود را همیشه بوشهری دانستهام و پس از اتمام خدمتم در استانداری بوشهر، در هر جا که قرار گرفتم خود را جدا از مطالبات مردم استان ندانستهام و پس از انتخاب به نمایندگی مجلس از اندیمشک، با اجازه سایر نمایندگان خود را نماینده پنجم استان بوشهر دانستم، گفت: هر چند در ابتدای پیشنهاد ستاد نکوداشت هفته بوشهر بهعنوان شهروند افتخاری، برایم سخت بود بهدلیل این که لیاقت شهروند بوشهری بودن را نداشتم اما وقتی دیدم که شهروند بوشهری بودن لیاقت میخواهد و این لیاقت از طرف نمایندگان مردم این شهر به من پیشنهاد شده پس از کسب اجازه از نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، استاندار و نمایندگان استان در مجلس با جان دل پذیرفتم و از امشب رسالت من برای پیگیری مطالبات به حق مردم بوشهر بیش از گذشته است.
به گفته حسنوند، سیما و چهره بوشهر بهعنوان یک نماد و یک تابلو از بهترینها در زمینه نیروی انسانی کارآمد در بخشهای علمی، هنری، مذهبی، ورزشی، اجتماعی و سیاسی ، وجود ظرفیتهای مناسب اقتصادی بینظیر است، اما برای برخورداری از این مواهب در سفره مردم، باید همه نیروها در کنار هم قرار بگیرند. اگر در دوران استانداری من بیمارستان شهدای خلیج، بیمارستان برازجان، جاده ساحلی بوشهر به گناوه، مرکز تخصصی دندانپزشکی بوشهر، بخش نازایی، مقبره شهدای گمنام، تسریع در گازرسانی، عملکردهای قابل دفاع در حوزه امنیت در کنار تغییر مبلمان شهری بوشهر همراه با روشنایی معابر در عین بی پولی رقم خورد کار بزرگی نبوده است، بلکه همین که تغییر نگاه مدیریتی ایجاد شد که در عین بی پولی بتوان کار کرد و در استان حاشیه درست نکرد از اهمیت بالایی برخوردار است.
نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود به موارد روی داده در دوره استانداری خود اشاره کرد و یادآور شد: اگر در حادثه زلزله بخش شنبه و طسوج شهرستان دشتی بر پشت لودر قرار گرفتم، برای خودنمایی نبود بلکه میخواستم این نگرش ایجاد کنم که بین استاندار، مدیرکل و مردم هیچ تفاوتی نیست و نباید شیوه رئیس و مرئوسی در مدیران ما شکل بگیرد، بلکه باید همکار باشد. در تمام دوران فعالیتم در استان بوشهر بهدنبال رسمیت شناختن تمام سلائق سیاسی بودم و آن چیز که برایم مهم بود کاهش مشکلات استان با استفاده از نیروهای انسانی کارآمد بدون نگاه خاص سیاسی آنها بود، طوری که رئیس وقت شورای شهر که از یک جریان سیاسی دیگر بود، هیچگاه تلاش نکردم حرمت و جایگاه ایشان خدشهدار شود، یا برای مدیرکل دفتر و گزینه معاون سازمان مدیریت گفتند این افراد اصلاحطلب هستند که من در این فضاها نبودم، بلکه آنها را سالم، کارشناس و همراه میدیدم. در شورای اداری استان خوزستان اعلام کردهام که اگر استانهایی مانند کرمان، یزد و اصفهان توسعه یافتهاند بهدلیل این است که با وجود اینکه این مکانها محل تولد جریانهای سیاسی بزرگ کشور هستند اما همه چیز را تحت الشعاع پیشرفت استانهایشان قرار داده و با حفظ تفکرات سیاسی، فقط به توسعه و پیشرفت استانهایشان نگاه میکنند. مثلا در اصفهان که از آیتالله جنتی، محسنی اژهای تا عبدالله نوری و کرباسچی دارد، برای توسعه استان شان نگاه و مسیر مشترکی دارند. اگر خواهان توسعه و پیشرفت هستیم گذشت داشته باشیم و برای توسعه استان و شهرمان در کنارهم قرار گیریم، وگرنه القاب سیاسی و جریانی وقتی بدرد شهر و دیارمان نخورد هیچ ارزشی ندارد. بالهای توسعه و پیشرفت استان بوشهر بر دوش تمامی جریانهای سیاسی قرار دارد و با توجه به بر زمین ماندن خیلی از پروژههای عمرانی، اقتصاد مقاومتی فراموش شده، لشکری از بیکاران و جوانان جویای شغل اما رها شده باید دست به دست هم بدهیم و گذشتمان را بیشتر کنیم.
حسنوند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه پس از حضور در کمیسیون انرژی توقعاتی از ما وجود داشته، گفت: پیگیری ارتقاء سهم استانهای نفت خیز از 2 درصد نفت به 3 درصد، تفکیک بودجه عمرانی از سهمیه 3 درصد نفت، تخصیص 3 درصد پیمانهای نفتی به استانهای میزبان نفت و استفاده از نیرویهای بومی و شرکت های بومی در مناطق نفت خیز در برنامه ششم توسعه بخشی از قوانین مجلس است که در کمیسیون انرژی آن را دنبال و با توجه به تصویب شان، برای کمک به استانهایی مانند بوشهر میکند.
در پایان این مراسم، از چهره ماندگار و شهروند افتخاری بوشهر تقدیر شد. گفتنی است که در مراسم روز بوشهر که امسال آرامتر از سالهای پیش برگزار شد، هیچ مقام دولتی حضور نداشت و فرمانده سپاه امام صادق (ع)، فرمانده منطقه دوم دریایی سپاه و برخی از چهرههای فرهنگی حضور داشتند.