
بامدادحنوب- مریم خوئینی:
اعضای ستاد انتخابات حسن روحانی رئیسجمهور فعلی کشورمان هنوز به طور رسمی معرفی نشدهاند اما دیدارهای روحانی از تحرکات جدید او برای انتخابات ۹۶ خبر میدهد. طبق آنچه تاکنون در رسانهها منتشر شده است، به احتمال زیاد محمد شریعتمداری ریاست ستاد انتخابات روحانی را عهدهدار خواهد بود. احتمالا پس از انتصاب رئیس ستاد انتخاباتی روحانی در مرکز، رئیس ستاد انتخاباتی ایشان در استان نیز معرفی خواهد شد. در حال حاضر مشخص نیست که چه کسی عهدهدار این مسوولیت در استان خواهد بود اما برای همگان روشن است که هر کسی ریاست ستاد انتخاباتی روحانی را در استان برعهده بگیرد پس از پیروزی دوباره ایشان مزد زحماتش را خواهد گرفت همانطور که محمدباقر سعادت و مصطفی سالاری مزد خود را گرفتند.
تحرکات اخیر، ما را بر آن داشت تا نیم نگاهی به کاندیداتورهای احتمالی و رقبای حسن روحانی بیندازیم. در اردوگاه اصلاحطلبان روحانی حرف اول را میزند هر چند برخی از فعالان سیاسی اصلاحطلب احتمال کاندیداتوری یک چهره اصلاحطلب را دور از ذهن نمیدانند. در اردوگاه مقابل، اصولگرایان در جبهه مردمی نیروهای انقلاب در حال بررسی ۱۰ گزینه پیشنهادی خود هستند و هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهاند، در این میان اما ممکن است که محسن رضایی، غلامعلی حداد عادل و ولایتی رقبای پیشین روحانی بار دیگر برای کسب کرسی ریاست جمهوری به رقابت با او بپردازند. از میان این سه گزینه اما تنها محسن رضایی بود که چندی پیش اعلام کرد، اگر جبهه مردمی نیروهای انقلاب از من برای حضور در انتخابات دعوت کنند، به آن فکر میکنم. احمدینژاد و نزدیکانش اما سعی کردهاند از دایره احتمالات و فکر میکنمها خارج شده و تکلیفشان را روشن کنند، آنها حمید بقایی را بهعنوان کاندیدای خود معرفی کردهاند و تبلیغات وسیع رسانهای نیز برای او آغاز کردهاند. در کلیپها و برنامههای مختلف نظیر روز درختکاری و یا رونمایی از تمثال هر سه نفر یعنی بقایی، رحیم مشایی و احمدینژاد حضور دارند و حتی به بهانه دفاع از اتهامات وارده به دولت نهم و دهم، یک بازی انتخاباتی را با دولت یازدهم آغاز کردهاند.
از سوی دیگر برخی معتقد بودند که محمدباقر قالیباف میتواند یکی از رقبای جدی حسن روحانی بهشمار آید. او طی سه سال گذشته تلاشهای زیادی کرد تا بتواند نظر شهروندان پایتختنشین را به خود جلب کند اما رویدادهای سال جاری و حاشیههای که درباره املاک نجومی مطرح شد عملا او را از گردنه رقابت خارج کرده است.
سعید جلیلی یکی دیگر از رقبای دیرینه رئیسجمهور فعلی کشورمان نیز کم کم خود را آماده حضور در این کارزار میکند. او در سفر استانی روز گذشته خود به کهگیلویه و بویراحمد در مسجد شهیدان گچساران، تلاش کرد مبارزه با تبعیض و فقر و همچنین زیر سوال بردن برجام محور فعالیتهای انتخاباتی خود قرار دهد اما او نیز کار دشواری پیش رو دارد او حتی10 درصد راهی که تیم مذاکره کنند دولت یازدهم طی کرد را نتوانست طی کند و این ناکامی در توافق هستهای بهنوعی در کارنامه سعید جلیلی ثبت شده است.
در این میان اما روحانی رقیب دیگری هم دارد و آن کسی نیست جز ابراهیم رئیسی متولی آستان قدس رضوی است و عضو هیاترئیسه مجلس خبرگان؛ او یکی از مطرحترین گزینههای جبهه مردمی نیروهای انقلاب است. با این حال وی اعلام کرده است قصد کاندیداتوری ندارد. پس از مطرح شدن نام او بهعنوان یکی از گزینههای جبهه مردمی نیروهای انقلاب، سوالات متعددی پیرامون حضور او در انتخابات سال آینده مطرح شد اما در نهایت حجتالاسلام ابراهیم رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا در انتخابات شرکت میکنید؟ گفت: بله حتما شرکت میکنم و رای میدهم اما کاندیدا نمیشوم؛ بنده خادم زائران امام رضا هستم. گفتنی است با همه این اما و اگر و احتمالات، باز باید منتظر ماند و در روزهای ابتدای سال آینده دید که واقعا چه کسانی به رقابت به حسن روحانی میپردازند آیا رئیسجمهور فعلی ما رقابت سختی پیش رویش قرار خواهد گرفت و یا مثل روسایجمهور قبل، دوره دوم را بدون دردسر از سر میگذراند.