اصولگرایان همچنان نظاره‌گر هستند
کد خبر: ۷۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۷ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۶
برنامه‌ریزی اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری

اصولگرایان همچنان نظاره‌گر هستند

بیست و دوم فروردین‌ماه یا به عبارتی کمتر از یک هفته دیگر، سکوتی که بر فضای انتخاباتی ریاست‌جمهوری حاکم شده است شکسته می‌شود و نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری نام نویسی کرده و کسانی که هدایت‌گر لابی‌های سنگین سیاسی برای رسیدن به نامزد نهایی در انتخابات ریاست جمهوری 96 هستند نتیجه آن را خواهند دید.
بامدادجنوب- مریم خوئینی:
بیست و دوم فروردین‌ماه یا به عبارتی کمتر از یک هفته دیگر، سکوتی که بر فضای انتخاباتی ریاست‌جمهوری حاکم شده است شکسته می‌شود و نامزدهای انتخاباتی ریاست‌جمهوری نام نویسی کرده و کسانی که هدایت‌گر لابی‌های سنگین سیاسی برای رسیدن به نامزد نهایی در انتخابات ریاست جمهوری 96 هستند نتیجه آن را خواهند دید. در این میان جناح اصلاح‌طلب تکلیف خود را با انتخابات 96 تا حدود زیادی مشخص کرده است، آنها قبل از آغاز نوروز اعلام کردند که نامزد قطعی‌شان حسن روحانی است و همه یک صدا از او حمایت خواهند کرد. 
رئیس ‌دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز با بیان این‌که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که آرای اکثریت جامعه به سمت آقای روحانی است، گفت: اصلاح طلبان با تجربه‌ای که در سال‌های گذشته به‌دست آورده‌اند به سمت انسجام حداکثری حرکت می‌کنند.
به گفته محمود صادقی در چهار سال گذشته ائتلاف نانوشته‌ای میان اصولگریان معتدل و اصلاح طلبان به وجود آمده بود و در این دوره فرصتی ایجاد شده است تا تجربه موفق شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تکرار و تقویت شود. 

نماینده مردم تهران در مجلس معتقد است اگر فضای انتخاباتی فضای رقابتی شود و همه جریانات و اشخاصی که زمینه رای در مردم دارند، در انتخابات حضور پیدا کنند، رقابت معنادار، جدی و پرشورتر خواهد شد، هرچند هنوز اصولگرایان نتوانسته‌اند به وحدت برسند و تشتت در میان آنها به‌خصوص با سیاست‌های رئیس‌جمهوری سابق که در میانشان ایجاد شده، نتوانسته‌اند از تفرق خارج شده و انسجام یابند. بنابراین به‌نظر نمی‌رسد هنوز این طیف سیاسی از بین افرادی که حضورشان در انتخابات جدی شده است، درباره فرد مورد نظری اجماع کنند.
با این حال به گفته صادقی هر چقدر فضای انتخابات رقابتی‌تر و حضور جریانات سیاسی جدی‌تر باشد، شور، نشاط، تحرک و بلوغ سیاسی کشور افزایش خواهد یافت اما وضعیت خاص رئیس دولت‌های نهم و دهم و حرکت‌های خاص وی جای سوال دارد، هرچند تشخیص صلاحیت‌ها با شورای نگهبان است اما اصلاح طلبان از رد صلاحیت هیچ فردی استقبال نمی‌کنند و خوشحال نمی‌شوند.

در این میان اما اوضاع به هم ریخته‌ای در جریان راست حاکم است. بخشی از جامعتین در سکوت است و بخشی دیگر همچنان نظاره‌گر اتفاقات درون جریانی. جمنا، موتلفه، جبهه پایداری و جریان احمدی‌نژاد هر کدام راه خود را می‌روند،برخی نامزدها مشخص و برخی هنوز رونمایی نشده‌اند. برخی همچون علیرضا زاکانی‌، به وضع موجود و آنچه در اتاق‌های دربسته تصمیم سازی بزرگان جناح می‌گذشت اعتراض داشتند. دیگرانی چون رستم قاسمی هم بودند که به صورت عجیبی به نامزدی در انتخابات امیدوار شده‌اند. 
اما وضعیت این روزهای سعید جلیلی هم جالب و منحصر به‌فرد است. چراکه حامیان سابق ، او را تنها گذاشته‌اند‌. برخی در پی ابراهیم رئیسی رفته‌اند و برخی دیگر چشمشان را به دهان مصباح یزدی دوخته‌اند تا ببینند نظر نهایی او روی چه فردی ثابت خواهد شد. او به سفرهای استانی‌اش در ایام نوروز ادامه داده و نکته جالب دیگر در مورد او این است که در تصاویر منتشر شده از این سفرها استقبال بسیار سرد و بی‌روح و در حد چند نفر از او صورت گرفته است.  با این حال می‌توان بدون شک ابراهیم رئیسی پدیده نوروز 96 دانست، چراکه او در تعطیلات آنچنان فعال و پر خبر بود که هیچکدام از مصادیق انتخاباتی اصولگرا نتوانستند به گرد پای او برسند. در حالی که رسانه‌های نزدیک به او جدالی عجیب و البته سنگین را با سایر رسانه‌های مصادیق اصولگرا به راه انداخته‌اند. 

با این حال محمود صادقی رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره حضور آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری معتقد است حضور وی در انتخابات تاکنون فقط گمانه‌زنی است و باید صبر کرد و دید که خودش نشانه‌هایی از حضور در انتخابات بروز می‌دهد یا خیر و سپس در این‌باره تحلیل کرد.
بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید نیز در گفت‌وگو با بامداد جنوب، در این‌باره گفت: اصولگرایان می‌دانند که در رقابت نمی‌توانند نظر افکار عمومی را جلب کنند مگر با حرکات پوپولیستی که آن هم این روزها جواب نمی‌دهد بر همین اساس با تصور این‌که ابراهیم رئیسی می‌تواند نظر مردم را جلب کند سعی دارند ایشان را بولد کنند تا ایشان راضی شود در این عرصه حضور پیدا کند.
پارسایی در ادامه تصریح کرد: نگرانی این روزها رویکردی است که رسانه ملی اتخاذ کرده است، چراکه با وجود این‌که سازمان صدا و سیما به‌نوعی وابسته به بیت المال است اما از یک گروه و جناح خاصی حمایت می‌کند.

نظرات بینندگان